Ο πόνος κατά την ωορρηξίας μπορεί να είναι αισθητός λίγο πριν, κατά τη διάρκεια, και λίγο μετά την ωορρηξία, όταν δηλαδή το ωάριο απελευθερώνεται από τις ωοθήκες.

Πού οφείλεται ο πόνος κατά την ωορρηξία;
Ακριβώς πριν από την ωορρηξία, η ανάπτυξη των ωοθυλακίων μπορεί να τεντώσει την επιφάνεια της ωοθήκης, προκαλώντας πόνο.
Κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, τα υγρά και το αίμα που απελευθερώνονται από τη ρήξη του ωοθυλακίου μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό της κοιλιακής περιοχής.
Ο πόνος της ωορρηξίας μπορεί να είναι αισθητός στη μία πλευρά της κοιλιακή χώρας τον ένα μήνα, και στην άλλη τον επόμενο, ή να είναι αισθητός στην ίδια πλευρά για αρκετούς μήνες.
Να θυμάσαι: Ο πόνος κατά την ωορρηξία δεν είναι επικίνδυνος και δεν αντιπροσωπεύει την παρουσία κάποιας ασθένειας. Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες που νιώθουν αυτό τον πόνο, βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση όταν θέλουν να αποφύγουν ή σχεδιάζουν μια εγκυμοσύνη. Μια γυναίκα είναι πιο πιθανό να μείνει έγκυος λίγο πριν, κατά τη διάρκεια, ή λίγο μετά την ωορρηξία. Ωστόσο, οι μέθοδοι αντισύλληψης που βασίζονται στην πρόβλεψη της ωορρηξίας είναι εντελώς αναξιόπιστες.

Τα συμπτώματα
Πόνος χαμηλά στην περιοχή της κοιλιάς, που μπορεί να είναι:
–   Μόνο στη μία πλευρά
–   Επαναλαμβανόμενος ή παρόμοιος με κάποιον στο παρελθόν
–   Μικρής ή μεγάλης διάρκειας, από λίγα λεπτά έως 48 ώρες
–   Συνήθως οξύς
–   Στη μία πλευρά τον έναν μήνα και στην άλλη τον επόμενο
–   Εμφανίζεται στα μέσα του κύκλου. Διαβάστε την συνέχεια παρακάτω:

Η θεραπεία
Δεν είναι απαραίτητη κάποια θεραπεία. Τα αναλγητικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μειώσουν τον πόνο. Ωστόσο, αν ο πόνος επιμένει, θα πρέπει να συμβουλευτείς τον γιατρό σου.

 

Διαβάστε επίσης στο Youweekly.gr :

ΑΥΤΑ είναι τα μυστικά των πιο στιλάτων ανθρώπων

Μίνα Αρναούτη: «Κινδυνεύει η ζωή μου! Δεν μπορώ να βγω από το σπίτι μου!» – Ποιος παρακολουθεί την συνεπιβάτιδα του Παντελίδη;

Shop it! Οι καλύτερες πλισέ φούστες της αγοράς που έχουν «σπάσει» ταμεία! Σας τις προτείνουμε ανεπιφύλακτα…

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ