Αν και όλοι μας τις λατρεύουμε, αποτελούν απαγορευμένη τροφή για όσους κάνουν δίαιτα και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους γενικότερα. Ο λόγος, φυσικά, για τις αγαπημένες μας τηγανητές πατάτες, οι οποίες έχουν αρκετά οφέλη!

Όπως διαβάζουμε στο onmed.gr, οι συγκεκριμένες πατάτες όμως έχουν και οφέλη. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Journal of Neuroscience, η προτίμησή μας στις τηγανητές πατάτες -ειδικά όταν είμαστε αγχωμένοι- οφείλεται στο γεγονός ότι μειώνουν τα επίπεδα των ορμονών που προκαλούν άγχος, ενώ παράλληλα αυξάνουν τα επίπεδα της «ορμόνης του έρωτα» στο αίμα.

Η έρευνα, που διεξήχθη σε αρουραίους, έδειξε ότι η αντίδρασή τους σε μια στρεσογόνο κατάσταση, όπως είναι ο εγκλεισμός, διαφοροποιήθηκε ανάλογα με τα επίπεδα αλατιού που είχαν στο σώμα τους.

Σε εκείνους με υψηλά επίπεδα αλατιού, παρατηρήθηκε μειωμένη δραστηριότητα στο νευρικό σύστημα του εγκεφάλου, σε σύγκριση με εκείνους που το αλάτι βρισκόταν σε φυσιολογικό επίπεδο. Επιπλέον, οι υπερνατριαιμικοί, όπως λέγονται όσοι έχουν αυξημένα επίπεδα νατρίου στον οργανισμό τους, συνήλθαν πιο σύντομα από την κρίση άγχους.

Όσο για την ωκυτοκίνη, την ορμόνη που συνδέεται με την ικανότητά μας να δημιουργούμε κοινωνικούς δεσμούς, φιλικούς ή ερωτικούς, παρατηρήθηκε αυξημένη απελευθέρωση σε όσους είχαν υψηλά επίπεδα νατρίου. Και μιας και οι κοινωνικές επαφές συχνά μας αγχώνουν, η ορμόνη αυτή θεωρείται από τους ειδικούς κρίσιμη για την καταπολέμηση του άγχους.

Επιπλέον, λόγω του ότι οι τηγανητές πατάτες συνοδεύονται κυρίως από αλάτι, μας δημιουργούν ένα αίσθημα δίψας κι έτσι καταλήγουμε στο να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες νερού που κάνουν καλό στον οργανισμό μας.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, όταν καταναλώνουμε τα τρόφιμα αυτά, θέτουμε σε λειτουργία τον φυσικό μηχανισμό άμυνας του οργανισμού κατά του άγχους.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

8 φυσικοί τρόποι που θα σου εξασφαλίσουν καλύτερο και πιο λαμπερό δέρμα!

Χάστε 10 κιλά με την δίαιτα του γρήγορου μεταβολισμού!

Το ήξερες ότι χρησιμοποιούσες λάθος τα Post-it τόσα χρόνια;

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Κλάψαμε! Τα ουρλιαχτά Σκορδά-Σταμάτη στην κουζίνα του «Πρωινού» (Βίντεο)

Ο δικηγόρος της Αρναούτη δεν μπορεί να τη συγκρατήσει: «Θα βγω να πω για τις προσωπικές στιγμές του Παντελίδη…» (Βίντεο)

Σίσσυ Χρηστίδου: Όταν η παρουσιάστρια αποκάλυψε στη Σπυροπούλου την τρίτη εγκυμοσύνη της και δεν το πήρε κανείς χαμπάρι (Βίντεο)

loading...