Λόξυγκας, ο επίμονος και ενοχλητικός. Σε φέρνει σε αμηχανία και θες να απαλλαγείς σε δευτερόλεπτα από εκείνον.

Τα δύο σημεία του σώματος που ευθύνονται για τον λόξυγκα είναι το φρενικό νεύρο (που ξεκινάει από τον εγκέφαλο και φτάνει στο διάφραγμα) και το διάφραγμα (είναι ο κύριος αναπνευστικός μυς που βρίσκεται ανάμεσα στην κοιλιά και τον θώρακα).

Ο λόξυγκας συμβαίνει όταν το διάφραγμα και ο λάρυγγας συσπώνται χωρίς την θέλησή μας, η επιγλωττίδα κλείνει και η ροή του αέρα εμποδίζεται. Λόξυγκας μπορεί να προκληθεί από στρες ή ενθουσιασμό, κατάποση μεγάλης ποσότητας αέρα σε σύντομο χρόνο, υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή τροφίμων γρήγορα, ξαφνική αλλαγή στη θερμοκρασία του στομάχου.

Οι πιο συνήθεις συμβουλές για να περάσει ο λόξυγγας είναι το κράτημα της αναπνοής, το βούλωμα των αυτιών και η κατάποση νερού με καλαμάκι. Υπάρχει,όμως, και άλλος ένας τρόπος μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματικός. Το μυστικό βρίσκεται στην αυτοσυγκέντρωση. Έρευνα δείχνει ότι μόνο αν συγκεντρωθείς σε αυτόν θα μπορέσεις και να απαλλαγείς από αυτόν. Έτσι, την επόμενη φορά που θα σε πιάσει λόξυγκας, συγκεντρώσου (αλλά πραγματικά συγκεντρώσου) στο πότε θα έρθει η επόμενη φορά που θα εκδηλωθεί. Ηρέμησε, κλείσε τα μάτια σου και σκέψου τον. Θα δεις ότι θα φύγει πολύ σύντομα.

bovary.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Γυναίκες, πετάξτε αμέσως τα φθηνά σφουγγάρια μπάνιου! Να γιατί…

20 απίστευτοι συνδυασμοί τροφών που δεν είχες σκεφτεί ποτέ! Προσφέρουν το μέγιστο όφελος στον οργανισμό μας!

Θες να αδυνατίσεις; Αυτά είναι τα 4 θαυματουργά ροφήματα που πρέπει να πιες πριν τον ύπνο

loading...