Κατεχίνες: Aυτό είναι το συστατικό- κλειδί, σύμφωνα με έρευνες, για ευεξία, υγεία, ωραίο δέρμα και, φυσικα, Τέλειο σώμα! Που θα τις βρεις; Στο τσαϊ σου!
Στις κατεχίνες,ένα είδος φλαβονοειδών και αντιοξειδωτικών, οι επιστήμονες αποδίδουν τις πλείστες ευεργετικές ιδιότητες που έχει το τσάι για την υγεία σου.

Εκτός από τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, οι κατεχίνες, ειδικά του πράσινου τσαγιού, έχουν δράση σε κυτταρικό επίπεδο βοηθώντας την επιβίωση των κυττάρων, σύμφωνα με έρευνα στην ιατρική επιθεώρηση Journal Life Sciences.

Σε πειραματικές έρευνες έχει διαπιστωθεί ότι οι κατεχίνες του πράσινου τσαγιού μπορούν να μειώσουν το σωματικό λίπος και να δράσουν ενισχυτικά στην απώλεια βάρους.

Σε μελέτη στο International Journal of Obesity and Related Metabolic Disordersβρέθηκε ότι αυξάνουν τη θερμογένεση στο καφέ λίπος αλλά και την καύση θερμίδων.

Το βάρος, ο δείκτης μάζας σώματος, η περιφέρεια μέσης, το σωματικό και το υποδόριο λίπος εμφανίστηκαν σημαντικά χαμηλότερα σε ομάδα ατόμων που
έπιναν καθημερινά 1 μπουκάλι τσάι που περιείχε 690 mg κατεχίνες, αναφέρεται σε έρευνα στο American Journal of Clinical Nutrition.

Έρευνα στο Journal of Nutrition μας δίνει ακόμα ένα λόγο για να πιούμε τις
κατεχίνες μας. Γυναίκες που έπιναν 4 φλιτζάνια πράσινο τσάι κάθε
μέρα για 12 εβδομάδες μείωσαν τα ποσοστά ανάπτυξης εγκαύματος από τον ήλιο κατά 25% ενώ και η ελαστικότητα της επιδερμίδας τους ήταν μεγαλύτερη.

Σύμφωνα με άλλη έρευνα του 2011, αυτά τα ισχυρά αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού απορροφούν τις ακτίνες UV του ήλιου, προστατεύοντας την επιδερμίδα.

Tip: Όσο πιο πολυ αφήνεις το φακελάκι ή τα φύλλα τσαγιού στο νερό τοσο πιο πολλά φλαβονοειδή θα έχεις στο ποτήρι σου.

shape.gr

loading...