ΕΡΩΤΗΜΑ

Καλημέρα. Γύρω στα τέλη Ιουλίου είχα έντονο πόνο χαμηλά ο οποιός σταμάτησε μετά από λίγη ώρα. Περίπου 1 εβδομάδα μετά με ξαναέπιασε μαζί με πυρετό 38.5 και τάση για εμετο επειδή βρισκόμουν σε διακοπές και υπήρχαν κρούσματα γαστρεντερίτιδας θεώρησα ότι έχω και εγω. Τα συμπτώματα υποχώρησαν μετά από 3 ημέρες. Ο πόνος επανήλθε μέτα από μία εβδομάδα οπου επικοινώνησα με την γυναικολόγο μου και από το τηλέφωνο λόγω άδειας της περιέγραψα τα συμπτώματα που είχα και το γέγονος με τον πυρετό μου είπε να πάρω αντιβίωση για 3 ημέρες και να πάω να με δει όπως και έκανα από τότε δεν ξαναείχα ενόχληση. Οταν μου έκανε υπερήχο είδε οτι η αριστερή ωοθήκη είχε περίεργο σχήμα οπως μου είπε μου εγραψε εξετάσεις κολπικές που ήταν καθαρές. Πριν 2 χρόνια μου είχε βρει μια κύστη 16 17 χωρις να κάνουμε τίποτε παραπάνω. Εχω ανήσυχησει και θα ήθελα μια δεύτερη γνώμη και ίσως μια κατεύθυνση για περαιτέρω εξετάσεις που θα πρέπει να κάνω. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Στο ερώτημα απάντησε ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αγαπητή φίλη,

Για τον αρχικό πόνο στην κοιλία σας, το σωστό θα ήταν να σας εξετάσει κάποιος γιατρός από κοντά για να βρούμε τι έχετε, καθώς η διάγνωση από το τηλέφωνο κρύβει κινδύνους.

Ο πόνος θα μπορούσε να οφείλεται και σε άλλους παράγοντες, αν και είναι λίγα τα γυναικολογικά προβλήματα που προκαλούν πυρετό.

Ακόμα και αν είχατε γαστρεντερίτιδα, που είναι πράγματι πολύ πιθανό, θα έπρεπε να σας ενημερώσουν ότι οι γαστρεντερίτιδες οφείλονται σε ιούς και όχι σε μικρόβια.

Συνεπώς η αντιβίωση είναι άχρηστη στις ιώσεις και την πήρατε άδικα.

Για το θέμα της μορφής της ωοθήκης σας δεν μπορώ να έχω άποψη, γιατί δεν σας έχω εξετάσει και δεν έχω εικόνα της κατάστασης.

Αν το μέγεθος της κύστης ήταν 16-17 χιλιοστά, τότε μπορεί να είναι απλά ένα ωοθυλάκιο και όχι πραγματική κύστη.

Για να το εξακριβώσετε, πρέπει να γίνει υπερηχογράφημα σε συγκεκριμένες συνθήκες.

Ίσως και να χρειαστεί κάποια παραπάνω εξέταση ώστε να εξασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός κίνδυνος.

 

Φιλικά,

Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG

Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

boro.gr

 

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ