Υπέροχο κορμί χωρίς πόνο
Μάθε ποια τεχνολογία θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος εν μέσω διακοπών.

Οι ώρες που θα περπατάς αμέριμνη στην παραλία θα είναι αμέτρητες αυτό το καλοκαίρι και γι’ αυτό θέλεις να έχεις αξιοζήλευτο σώμα. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να το αποκτήσεις ακόμα και εν μέσω διακοπών, χωρίς ράμματα και χρόνο αποθεραπείας. Όπως εξηγεί η δερματολόγος δρ. Αμαλία Τσιατούρα, τ. επιστημονικός συνεργάτης του νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός, επιστημονική διευθύντρια του τμήματος Δερματολογίας της κλινικής Cosmetic Derma Medicine, οι λιγότερο τραυματικές μέθοδοι που εξαλείφουν το τοπικό πάχος είναι οι εξής:

1.Laser λιποαναρρόφηση
Η τεχνολογία του laser NdYag λιώνει τα λιποκύτταρα στην προβληματική περιοχή ώστε αυτά στην συνέχεια να απομακρυνθούν από τον οργανισμό. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο εφόσον δεν πάρεις βάρος. «Με την laser λιποαναρρόφηση SmartLipo η ενδιαφερόμενη απαλλάσσεται από το τοπικό λίπος μέσα σε 1 συνεδρία. Αμέσως μετά δεν υπάρχουν μελανιές στο σώμα γιατί με το laser η διαδικασία γίνεται ουσιαστικά αναίμακτα» επισημαίνει η δρ. Τσιατούρα. Η μέθοδος της laser λιποαναρρόφησης βοηθά και σε εκτεταμένη κυτταρίτιδα και γίνεται με τοπική αναισθησία. Μετά την επέμβαση θα επιστρέψεις στις δραστηριότητές σου και έπειτα από τουλάχιστον δέκα μέρες θα κάνεις με ασφάλεια μπάνιο στη θάλασσα. Είναι σημαντικό να φοράς έναν ελαστικό κορσέ κάτω από τα ρούχα σου τουλάχιστον για δύο εβδομάδες.

2.Η κρυολιπόλυση
Είναι η πιο δροσερή θεραπεία για το τοπικό πάχος. Η κρυολιπόλυση είναι 100% ανώδυνη και μη επεμβατική. Η γιατρός εφαρμόζει μια κεφαλή στην προβληματική περιοχή και η θερμοκρασία κάτω από το δέρμα αγγίζει τους -15°C. Έχει αποδειχθεί ότι το ψύχος καταστρέφει τα λιποκύτταρα, επομένως το επόμενο διάστημα θα παρατηρήσεις μείωση πόντων και σύσφιγξη του δέρματος, καθώς η συσκευή ενσωματώνει υπερήχους και ραδιοσυχνότητες. Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος.

3.Το Cavitation RF
Θεωρείται η ιδανική μέθοδος αν έχεις κυτταρίτιδα μαζί με τοπικό πάχος και θέλεις κάτι μη επεμβατικό και οικονομικό, χωρίς καμία παρενέργεια. Οι ραδιοσυχνότητες που ενσωματώνει η συσκευή βελτιώνουν την ποιότητα του δέρματος και διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου χαρίζοντας σφριγηλότητα. Από την άλλη, οι υπέρηχοι καταστρέφουν τα λιποκύτταρα που έχουν συσσωρευτεί τοπικά σε κοιλιά, ψωμάκια, την περιοχή γύρω από τη μέση, μηρούς κ.α. Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος.

Τι λέει η διατροφολόγος:
Για να ενισχύσεις το αποτέλεσμα της θεραπείας που θα επιλέξει η γιατρός, η διαιτολόγος-διατροφολόγος Άννα Κόμπου σου προτείνει να καταναλώνεις αρκετό νερό, γιατί η ενυδάτωση βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του λεμφικού συστήματος και επομένως την αποβολή των κατεστραμμένων λιποκυττάρων. Επίσης, το πράσινο τσάι, τα φρούτα και τα λαχανικά αλλά και η φυσική δραστηριότητα πάντα βοηθούν στο να αποκτήσεις καλύτερη σιλουέτα.

dt
Δρ Αμαλία Τσιατούρα, Δερματολόγος
loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ