Ένας άνθρωπος είναι καλό να κοιμάται περισσότερο από 4 ώρες την ημέρα και λιγότερες από 8, όπως λανθασμένα πιστεύαμε μέχρι σήμερα!

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τόσο ο πολύς ύπνος όσο και ο λίγος μπορούν να κάνουν εξίσου κακό στην υγεία μας. Πιο συγκεκριμένα ένας άνθρωπος που κοιμάται υπερβολικά πολλές ή λίγες ώρες μπορεί να κάνει κακό στην καρδιά του!
Οι ερευνητές από τη Νορβηγία και την Ταϊβάν για να φτάσουν στα συγκεκριμένα συμπεράσματά τους έφτιαξαν ένα ερωτηματολόγιο το οποίο το απεύθηναν σε 392.164 ενήλικους και αφορούσε τις συνήθειες του ύπνου τους από το 1998 ως το 2011.
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο λίγος ύπνος κάνει κακό στην υγεία, ευνοώντας τα καρδιαγγειακά, αυξάνοντας τον κίνδυνο για διαβήτη και παχυσαρκία. Λόγω της αυξημένης έκκρισης ορμονών όπως η κορτιζόλη και η αδρεναλίνη, της αύξησης του καρδιακού ρυθμού και της αρτηριακής πίεσης.
Συγκεκριμένα ένας άνθρωπος που κοιμάται λιγότερο από 4 ώρες αυξάνει κατά 36% τον κίνδυνο να πάθει κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα. Ενώ ένας άνθρωπος που κοιμάται περισσότερο από 8 τον αυξάνει κατά 28%. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κίνδυνος είναι πιο ορατός στις γυναίκες παρά στους άνδρες!

Για περισσότερα νέα πατήστε ΕΔΩ

Δείτε ακόμη:

Νέα επαναστατική μελέτη: ο καφές προστατεύει από τον καρκίνο

Γλυκιά… εξάρτηση! Δεν φαντάζεστε ποιοι είναι οι λόγοι που εθιζόμαστε στη ζάχαρη

Αυτό σίγουρα σε ενδιαφέρει! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον έρπη των γεννητικών οργάνων

 

loading...