Στη διαδρομή μας στη ζωή όπως συναντούμε φίλους, συναντούμε και εχθρούς. Είναι σχεδόν αδύνατον (ίσως και αφύσικο) να γινόμαστε πλήρως αποδεκτοί από τους άλλους και να τα πηγαίνουμε καλά με όλους. Πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα έχει κάτι κακό να πει για εμάς. Το θέμα είναι εμείς πώς το εκλαμβάνουμε και πόσο το αφήνουμε να μας επηρεάσει. Αυτοί είναι 7 τρόποι να αμυνθούμε επιθετικά στα αρνητικά σχόλια των γύρω μας, διατηρώντας τη διάθεσή μας προστατευμένη.

1. Μην τσιμπάς…

Πολλά υπονοούμενα που αιωρούνται στον αέρα ενδεχομένως δεν αφορούν καν εσένα! Τα σχόλια των άλλων αντιπροσωπεύουν τις εμπειρίες τους και τις απόψεις τους για τη ζωή και όταν θίγουν ορισμένες καταστάσεις ίσως νιώσεις πως απευθύνονται σε εσένα. Μην παίρνεις όμως προσωπικά ό,τι ακούς γιατί το πιθανότερο είναι να καταλήξεις σε μάταιο καυγά.

2. Απομόνωσε την όποια αλήθεια από την άσχημη κριτική

Αυτός είναι ένας τρόπος να επωφεληθείς από μια κατά τα άλλα δυσάρεστη διαδικασία. Από κάθε άσχημη κριτική, ψάξε τα στοιχεία που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ώστε να βελτιώσεις τον εαυτό σου. Θα χρειαστείς εδώ φυσικά την αυτοκριτική σου..

3. Πολλά λέγονται πάνω στα νεύρα

Μην το ξεχνάς αυτό. Όταν θα ακούσεις κάποιον να σου μιλάει άσχημα, ή να διαδίδει κακές φήμες για εσένα, έχε στο μυαλό σου πως μπορεί να ξεσπάει τα νεύρα του από τα προβλήματά του. Και θα αναρωτηθείς «και εγώ τι είμαι;». Η απάντηση είναι: ένα ανώτερο ον που μπορεί να δικαιολογήσει την κακεντρεχή αντίδραση ενός άλλου ανθρώπου, αντί να κάνει το ίδιο με αυτόν.

4. Στο κάτω – κάτω άποψή του..!

Δισεκατομμύρια άνθρωποι πάνω στον πλανήτη! Αδύνατο να ταιριάζουμε με όλους! Συν του ότι κάθε άνθρωπος έχει την άποψή του. Μπορεί για τον τύπο Α να μην κάνεις καλά τη δουλειά σου και για τον τύπο Β να είσαι ο καλύτερος στο είδος σου. Απόψεις είναι αυτές.

5. Εσωτερικός πολιτισμός: Αγνοείται!

Λένε, αν είναι να πεις μια κουβέντα, ας είναι θετική. Έλα όμως που πιο εύκολα βγαίνει στους περισσότερους να κακολογήσουν παρά να θαυμάσουν. Η αγένεια, η «ξινίλα» και η άγνοια του φέρεσθαι και των καλών τρόπων, είναι χαρακτηριστικά που διέπουν πολλούς. Ή μήπως διαφωνείς; Την επόμενη φορά που θα πέσεις πάνω σε μια προσβολή, λάβε και το στοιχείο αυτό υπόψη σου..

6. Μόνο εσύ ξέρεις ποιος πραγματικά είσαι

Χρήσιμη η κριτική… αλλά, μόνο εσύ ξέρεις στο βάθος ποιος είσαι, ποια είναι η αληθινή φύση του χαρακτήρα σου και εάν έχεις κάποια σύνδεση με τα αρνητικά σχόλια που ακούς για εσένα. Μην απογοητεύεσαι λοιπόν, αλλά να γοητεύεσαι από την αλήθεια της προσωπικότητάς σου.

7. Εν τέλει, μη χαλάς τη ζαχαρένια σου..

Μην τους κάνεις τη χάρη! Αυτό θέλουν, να τους αφήσεις χώρο να έχουν επίδραση επάνω σου. Μην τους το επιτρέψεις. Προστάτευσε τη διάθεσή σου και προχώρα στην αντεπίθεση: Αγνόησέ τους. Αυτή είναι η καλύτερη στρατηγική.

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ