Θέλω να χωρίσουμε! Μήπως αυτή η φράση που βγήκε από το στόμα του σου έφερε φόβο, στεναχώρια και πανικό;

Το βασικό μετά από μια τέτοια δήλωση είναι να καταφέρεις να μαζέψεις τα κομμάτια σου και να συνεχίσεις μπροστά…. και μόνο μπροστά. Γιατί, αν η σχέση σου κατέληξε τελικά σε χωρισμό σημαίνει ότι σαν ζευγάρι δεν ήσασταν ευτυχισμένοι και απλά κάποιος από τους δύο το κατάλαβε νωρίτερα!

Στάδια μοναξιάς και αντιμετώπιση μετά τον χωρισμό

Καλύτερα μόνη μου στο σαλόνι μου! Το πρώτο στάδιο της μοναξιάς σε βρίσκει κλεισμένη μέσα σε τέσσερις τοίχους από μπετό. Δεν είναι κακό! Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός και όταν τον διανύεις μόνη σου έχεις τη δυνατότητα να βάλεις κάτω τα πράγματα και να σκεφτείς τα αρνητικά της σχέσης που είχες και πόσο διαφορετικά θα ήταν αν ήσουν πραγματικά ευτυχισμένη! Μήπως τελικά ζούσες μέσα στην αμφιβολία, στους τσακωμούς, στη ζήλια, στη μιζέρια και δεν το είχες καταλάβει από την αγάπη σου γι αυτόν?

Τηλέφωνο σε όλους τους φίλους (τι νέα;). Αρχίζεις σιγά σιγά και καταλαβαίνεις τη μοναξιά σου. Τόσο καιρό που ήσουν μαζί του, είχες απομακρυνθεί από τους περισσότερους φίλους σου και τώρα είσαι μόνη. Συνήθως έτσι συμβαίνει όταν είσαι ερωτευμένη, έχεις χρόνο μόνο για το αγόρι σου! Τώρα είναι ευκαιρία να επανέλθεις στις παρέες σου… που αν θυμάσαι.. περνούσατε πολύ καλά μαζί! Και φυσικά, θα κάνεις ένα ξεκαθάρισμα φίλων, αφού αυτοί που σε αγαπούν και σε εκτιμούν πραγματικά δε νοιάζονται που χάθηκες τόσο καιρό, το καταλαβαίνουν! Έτσι είναι ο ΕΡΩΤΑΣ!

Κατάθλιψη (είναι όλοι καλά και ζευγαρωμένοι). Το τρίτο στάδιο της μοναξιάς σε βρίσκει με κατάθλιψη. Είδες ξανά τους φίλους σου αλλά τίποτα δεν είναι όπως πριν! Όλοι είναι ζευγαρωμένοι και ευτυχισμένοι… μόνο εσύ είσαι χωρισμένη και μόνη! ΄Έλα τώρα.. μην τα βλέπεις όλα μαύρα! Ο αληθινός έρωτας θα σου χτυπήσει την πόρτα εκεί που δεν το περιμένεις.

Χρήση παλαιών …γνωριμιών και πάλι κατάθλιψη (και αυτοί ζευγαρωμένοι ή ο συνδρομητής δεν υπάρχει πια). Μην καταφεύγετε σε γρήγορες λύσεις ή αποτυχημένα ραντεβού με παλιούς πρώην. Μόνο κακό μπορούν να σας κάνουν και να σας οδηγήσουν σε ακόμα μια αδιέξοδη σχέση! Επίσης στη συγκεκριμένη φάση της ζωής σας είναι πολύ εύκολο για κάποιον να σας εκμεταλλευτεί όπως και εσείς να εκμεταλλευτείτε κάποιον… αλλά αυτό δε βγάζει πουθενά! Ίσα ίσα, φορτώνει τύψεις και ενοχές!

Έξοδος με γνωστές (όχι φίλες) που ξέμειναν και τάση να ανοίξουμε τον κύκλο μας. Αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Αυτή η φάση απαιτεί εξόδους, νέες γνωριμίες και γενικά δημόσιες σχέσεις. Προσοχή όμως, μην το παρακάνεις, κράτησε ένα μέτρο γιατί εύκολα θα πέσεις σε κατάθλιψη και θα αναζητάς τον πρώην σου… και μετά πάλι από την αρχή!

Τάση προς εργασιοθεραπεία. Οι περισσότεροι μετά από έναν χωρισμό δουλεύουν σκληρά για να ξεχαστούν. Δες το θετικά! Τι καλύτερο από το ασχοληθείς στη δουλειά σου με ζήλο μιας και τον τελευταίο καιρό τα είχες λίγο παρατήσει. Και που ξέρεις, το αφεντικό σου μπορεί να δει την όρεξή σου και να σου χαρίσει μια καλύτερη θέση. Άλλωστε λένε ότι μετά από μια μεγάλη φουρτούνα έρχεται ξαστεριά!

Τάση προς γυμναστήριο. Αυτό κι αν είναι θετικό! Ποτέ δεν ήσουν καλύτερα από τη συγκεκριμένη φάση. Καιρός για να ξεχαστείς, καιρός να αποκτήσεις κορμάρα, καιρός να ασχοληθείς ίσως με αγαπημένα ενδιαφέροντα και κάθε είδους αθλητικές δραστηριότητες. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αποκτήσεις τη χαμένη αυτοπεποίθηση και να μη σαμποτάρεις άλλο τον εαυτό σου! Φυσικά οι νέες φιλίες με κοινά ενδιαφέροντα, είναι ότι καλύτερο!

TIPS: το feng shui λέει ότι όταν μένεις, τρως, κοιμάσαι κτλ μόνος σου, να αφήνεις πάντα χώρο δίπλα σου σαν να είναι και κάποιος άλλος εκεί. Έτσι, πολύ σύντομα θα έρθει το νέο ταίρι σου!

 

govastileto.gr

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ