Ο δολοφόνος μισούσε την Αγραφιώτου: Η μεγάλη αποκάλυψη της Αστυνομίας!

Ο δολοφόνος μισούσε την Αγραφιώτου: Η μεγάλη αποκάλυψη της Αστυνομίας!
Προσωπικό κίνητρο με σεξουαλικό υπόβαθρο εξετάζουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, για το άγριο έγκλημα της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτη, επιχειρώντας να εξηγήσουν το ιδιαίτερο μίσος, τη μανία και τον θυμό που φαίνεται να διακατείχε τον δράστη κατά τη διάπραξη της δολοφονίας.

Τα στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων και ο ιατροδικαστής κ. Γιώργος Ντιλέρνια αναζητούν DNA του δολοφόνου στα… νύχια της άτυχης γυναίκας που πάλεψε σθεναρά μαζί του και ενδεχομένως του είχε καταφέρει κάποιο πλήγμα.

Την ίδια ώρα αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ερευνούν τον προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή του θύματος, αναζητώντας ύποπτες επαφές, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακόμη και πιθανή περιήγηση και επαφές σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.



Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., εξετάζοντας το ενδεχόμενο να πρόκειται για κατά συρροή μανιακό βιαστή, επιχείρησαν να εξηγήσουν γιατί δεν προέβη σε μία νέα επίθεση το χρονικό διάστημα των 34 ημερών μέχρι τον εντοπισμό της σορού, και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πιθανόν ο δράστης έφθασε για πρώτη φορά στο έγκλημα, και ενδεχομένως βρίσκεται σε ένα στάδιο συνειδητοποίησης της πράξης του, η οποία αν διαπιστώσει πως του «άρεσε», δεν αποκλείεται να επαναλάβει…

«Δεν αποκλείεται να υπερέβη τα ‘όρια’ στην προσπάθειά του να την σταματήσει να φωνάζει και να αντιδρά υπό τον φόβο να συλληφθεί. Όταν κατάλαβε ότι ήταν νεκρή, πιθανόν σοκαρίστηκε και ο ίδιος. Τώρα μπορεί να επιχειρεί να συνειδητοποιήσει την πράξη του, να αξιολογεί αν ‘ταιριάζει’ στην αρρωστημένη του έξαψη, προκειμένου να την επαναλάβει» εξηγούν αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση.

Οι αστυνομικοί λαμβάνουν καταθέσεις από άτομα του οικογενειακού και προσωπικού περιβάλλοντος του θύματος αναζητώντας στοιχεία οποιασδήποτε προσωπικής αντιδικίας που θα μπορούσε να δικαιολογήσει σε έναν βαθμό το ειδεχθές έγκλημα. Βέβαια η βιαιότητα της επίθεσης θα μπορούσε να εξηγηθεί, όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, από την έντονη αντίδραση και τις φωνές της άτυχης γυναίκας, με τον δράστη να την χτυπά βάναυσα προκειμένου να την κάνει να σταματήσει σύντομα για να μην αποκαλυφθεί η δράση του από πελάτες ή υπαλλήλους, οι οποίοι θα προσέτρεχαν σε βοήθεια. Το θύμα, σύμφωνα με καταθέσεις ατόμων που την γνώριζαν, ήταν μία ήσυχη γυναίκα, που όμως δεν δίσταζε να διεκδικήσει με σθένος αυτό για το οποίο θεωρούσε πως είχε δίκιο, φθάνοντας μέχρι τα όρια της έντονης αντιδικίας, αλλά μέχρι εκεί.

Από αυτόν τον κύκλο καταθέσεων αναζητούν και στοιχεία που να αναδεικνύουν κάποια στενή προσωπική σχέση του θύματος, αν και η 69χρονη ήταν προσηλωμένη στην φροντίδα της μητέρας της και οι κινήσεις της ήταν περιορισμένες και συνήθεις.



Ουσιαστικά οι αστυνομικοί εξετάζουν την περίπτωση το «καρτέρι» του δολοφόνου, σε έναν… οικείο χώρο για εκείνον, να μην αφορούσε οποιαδήποτε γυναίκα βρισκόταν μπροστά του αλλά ειδικά την Ελευθερία Αγραφιώτη.

Από τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, δειγμάτων της σορού της 69χρονης, οι αστυνομικοί δεν είναι αισιόδοξοι, καθώς ο διαχωρισμός DNA σε πτώμα προχωρημένης αποσύνθεσης, εξαιτίας των πτωματικών υγρών καθίσταται από δύσκολος έως αδύνατος. Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν συλλέξει πλήθος αποτυπωμάτων και DNA, από τον χώρο του εγκλήματος, τα οποία είναι «ορφανά» και ανόμοια μεταξύ τους, δηλαδή δεν εμφανίζονται σε άλλα σημεία, ενώ 2-3 από αυτά είναι πιο κοντά στη σορό της γυναίκας, χωρίς όμως να μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα ότι ανήκουν στον δολοφόνο. Επισημαίνεται ότι το εσώρουχο και το παντελόνι της άτυχης γυναίκας βρέθηκαν στο 2ο επίπεδο του κλιμακοστασίου, όταν ο δράστης την είχε καταδιώξει και προλάβει στο 1ο επίπεδο, όπου την πέταξε κάτω στις σκάλες, και αυτά όμως, προς το παρόν, δεν έχουν αξιοποιήσιμα στοιχεία.

Από τα πρώτα στοιχεία της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου, την ημέρα της εξαφάνισης, προκύπτουν προσωπικές και οικογενειακές επικοινωνίες, ενώ και η διακοπή εκπομπής ταιριάζει με την ημέρα θανάτου. Οι απαντήσεις από τις τράπεζες στο πλαίσιο άρσης του τραπεζικού απορρήτου, σε πρώτο στάδιο δεν αναδεικνύουν υπέρογκα χρηματικά ποσά καταθέσεων ή ύποπτες κινήσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Παρά τα αρνητικά αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων, για την σύνδεση του 30χρονου «δράκου» του Αμαρουσίου με το έγκλημα της 69χρονης, οι αστυνομικοί δεν έχουν αποκλείσει ακόμη την συμμετοχή του σε αυτό. Την προηγούμενη εβδομάδα τον πήγαν στο υπόγειο γκαράζ του σούπερ μάρκετ, όπου με ειδικές τεχνικές αναπαράστασης, δεν διαπίστωσαν να είχε γνώση του χώρου του εγκλήματος. Παράλληλα έδειξαν φωτογραφίες του ίδιου αλλά και του θύματος σε υπαλλήλους του καταστήματος χωρίς κανείς, να τους έχει δει στον χώρο.

Στο πλαίσιο των ερευνών οι αστυνομικοί αναζήτησαν στοιχεία και πληροφορίες για το που βρισκόταν ο 30χρονος «δράκος», στις 21 Απριλίου, ημέρα εξαφάνισης και δολοφονίας της 69χρονης, χωρίς όμως να έχουν σαφείς ενδείξεις για τον τόπο παραμονής του το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σημειώνεται ότι δύο ημέρες νωρίτερα είχε προβεί σε σεξουαλική επίθεση σε βάρος γυναίκας στη συμβολή της Λ. Κηφισίας με την οδό Αγ. Όρους στο Μαρούσι.



Καταθέσεις από τους υπαλλήλους του σούπερ μάρκετ

Καταθέσεις έχουν ληφθεί από όλους τους υπαλλήλους και υπευθύνους του σούπερ μάρκετ, όπως και από τους υπαλλήλους εταιρείας ασφάλειας χωρίς να αναδεικνύεται κάτι σημαντικό από αυτές. Ένας υπάλληλος που φέρεται να είχε καταγγείλει στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, πως υπήρχε σεξουαλική επίθεση ενός 60χρονου άνδρα σε ηλικιωμένη γυναίκα στο υπόγειο γκαράζ, κατέθεσε για… 3η φορά στους αστυνομικούς χωρίς να έχει στοιχεία αυτής της γυναίκας, ενώ και η μαρτυρία του παρουσιάζει αρκετά κενά, τα οποία είτε προέρχονται από την προσπάθεια υπεράσπισης της επιχείρησης, είτε πρόκειται για αναφορά που είχε σκοπό τα «5 λεπτά» δημοσιότητας. Επισημαίνεται ότι στις προηγούμενες δύο καταθέσεις του δεν είχε αναφέρει τέτοιο περιστατικό.

Αναζητώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής, το επίμαχο χρονικό διάστημα, οι αστυνομικοί δεν έχουν εντοπίσει ακόμη κάτι αξιοποιήσιμο. Την ίδια ώρα έχουν διαπιστώσει ότι η άτυχη γυναίκα δεν πρόλαβε καν να πάει στο σούπερ μάρκετ, ούτε στο κατάστημα καλλυντικών, που φέρεται ότι θα πήγαινε την συγκεκριμένη μέρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η πρώην σύντροφος του «δράκου» του Αμαρουσίου σπάει πρώτη φορά τη σιωπή της – Τι αποκαλύπτει



Συγκλονιστική εξέλιξη: Η μεγάλη απόφαση που πήρε ο Νίκος Νικολόπουλος και η σύζυγός του για την 17χρονη κόρη τους!



Για πρώτη φορά: Ο αδερφός του «Δράκου του Αμαρουσίου» σπάει τη σιωπή του! «Θα ήθελα να…» (VIDEO)