Aπολογείται η \"ξαδέλφη\" αναισθησιολόγος! Για να δούμε θα πάρουμε απαντήσεις για τον θάνατο της Μελίνας;

Aπολογείται η \
Ενώ ένα αγγελούδι "έφυγε" στην πιο τρυφερή του ηλικία, ορισμένοι συνεχίζουν να αμαυρίζουν στην μνήμη του, αφού ένα μήνα μετά δεν έχουν δοθεί ούτε καν οι απαντήσεις για το... μοιραίο λάθος.

Με την απολογία σήμερα -εκτός απροόπτου- της αναισθησιολόγου του Βενιζέλειου νοσοκομείου κυρίας Νεκταρίας Πολάκη ενώπιον του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών ΕΣΥ στο υπουργείο Υγείας συνεχίζεται η πειθαρχική διαδικασία εις βάρος της για το θέμα της κλοπής ναρκωτικών σκευασμάτων από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) τον περασμένο Μάιο.

Η κυρία Πολάκη, βρίσκεται στο προσκήνιο τον τελευταίο μήνα λόγω της εμπλοκής της στη μοιραία επέμβαση για «κρεατάκια» της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη. Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε μετά το τραγικό συμβάν η αναισθησιολόγος, και εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη, κουβαλά ενα βαρύ πειθαρχικό ιστορικό καθώς διαπιστώθηκε αλλά και η ίδια ομολόγησε ότι έκλεψε ναρκωτική ουσία (14 φιαλίδια πεθιδίνης) από το ΠΑΓΝΗ.

Στην ΕΔΕ που διενεργήθηκε η γιατρός μάλιστα εκτός από την ομολογία της κλοπής, παραδέχεται και τον ισχυρό προβληματισμό της μήπως είναι εξαρτημένη από τις ναρκωτικές αναλγητικές ουσίες που λαμβάνει για την αντιμετώπιση, όπως υποστηρίζει, του χρόνιου πόνου.

Δείτε ακόμη: Κοζάνη: Η ώρα της αλήθειας για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου – Ξανά στον ανακριτή η μάνα και ο πατριός του – Συγκλονίζει το τραγούδι φίλων του!

Στο πόρισμα της ΕΔΕ επισημαίνεται η ανάγκη της αναισθησιολόγου να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχικής υγείας για απεξάρτηση.

Η υπόθεση Πολάκη λόγω της έλλειψης πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Κρήτης δεν ελέγχθηκε όπως έπρεπε να γίνει όλο αυτό το διάστημα. Η πειθαρχική διαδικασία ουσιαστικά δρομολογήθηκε μετά τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη (στις 29 Δεκεμβρίου 2015) οπότε και εστάλη στο ανώτατο πειθαρχικό όργανο του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται, την περασμένη Παρασκευή, στην πρώτη συνεδρίαση του έτους για το ανώτατο πειθαρχικό όργανο ιατρών του ΕΣΥ, ορίστηκε ένα εκ των μελών του Πειθαρχικού οργάνου ως εισηγητής της υπόθεσης Πολάκη. Ο εισηγητής είχε στη διαθεσή του μια εβδομάδα για να μελετήσει ενδελεχώς τον φάκελο και όλα τα έγγραφα που συνθέτουν το ιστορικό της υπόθεσης.Στη σημερινή συνεδρίαση είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει και τα λοιπά μέλη του συμβουλίου διεξοδικά για την πειθαρχική υπόθεση που συζητείται.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας έχει κληθεί να απολογηθεί και η διωκώμενη αναισθησιολόγος. Η απολογία της μπορεί να είναι γραπτή και να παραδώσει υπόμνημα, αλλά οφείλει να είναι παρούςα για να απαντήσει και στις ενδεχόμενες ερωτήσεις των μελών του Πειθαρχικού συμβουλίου.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, η διωκώμενη γιατρός έχει το δικαίωμα να εκθέσει την δική της άποψη για όσα της καταλογίζονται – αλλά και η ίδια έχει ομολογήσει- στο πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) και να προσκομίσει σχετικές αποδείξεις. Τα μέλη του Συμβουλίου θα διαμορφώσουν με βάση το αποδεικτικό υλικό που θα έχουν στη διάθεσή τους την πεποίθηση για το αν έχει διαπραχθεί από την κυρία Νεκταρία Πολάκη πειθαρχικό παράπτωμα ή όχι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σάλος με το γράμμα του 11χρονου που αυτοκτόνησε- Το σχολείο ευθύνεται για τον θάνατό του