Ασύλληπτη τραγωδία στην Ζάκυνθο: Ούρησε και... σκότωσε τον 19χρονο φοιτητή της φωτογραφίας!

Ασύλληπτη τραγωδία στην Ζάκυνθο: Ούρησε και... σκότωσε τον 19χρονο φοιτητή της φωτογραφίας!
Τα δύο τραγικά λάθη της αστυνομίας έφεραν τα πάνω κάτω στη δολοφονία του άτυχου φοιτητή - Κατηγορούμενοι πλέον δύο ''κολλητοί'' του φίλοι...

Το έγκλημα της Ζακύνθου, με θύμα τον άτυχο Τζόναθαν Χιλ, αναμένεται να αναβιώσει αύριο στις δικαστικές αίθουσες. Κατηγορούμενοι πλέον είναι οι δύο κολλητοί φίλοι του θύματος, αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του. Είχαν υποδείξει τότε στις αρχές τον δράστη της επίθεσης, έναν Αγγλο, ο οποίος όμως αθωώθηκε με τα τραγικά λάθη της αστυνομίας, τις συνεχείς ανατροπές και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών της υπόθεσης να προκαλούν συζητήσεις τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Το χρονικό της δολοφονίας
Την ημέρα που έφτασαν στο νησί, ο Τζόναθαν έκλεινε τα 19 του χρόνια και η παρέα είχε αποφασίσει να το γιορτάσει σε νυχτερινό κέντρο. Η νύχτα περνούσε με γέλια, χορούς και προπόσεις στην υγειά του Τζόναθαν. Ομως, οι ανέμελες διακοπές μετατράπηκαν μέσα σε λίγα λεπτά σε εφιάλτη. Σύμφωνα με τη δικογραφία, περί τη μία μετά τα μεσάνυχτα, η παρέα του 19χρονου βρισκόταν στην υπερυψωμένη πίστα του μαγαζιού, όταν ένας άγνωστος σ' αυτούς Αγγλος τουρίστας, που βρισκόταν σε παραληρηματική κατάσταση, κατέβασε τα παντελόνια του και άρχισε να ουρεί προς τους θαμώνες. Εκπληκτος ο Τζόναθαν του ζήτησε τον λόγο ρωτώντας τον «τι κάνεις;». Οπως κατάθεσαν οι μάρτυρες, ο 25χρονος Αγγλος κινήθηκε ακαριαία προς το μέρος του Τζόναθαν και με μία δυνατή γροθιά στη γνάθο τον έριξε από την υπερυψωμένη πίστα. Επεσε αναίσθητος στο δάπεδο και μεταφέρθηκε σε κακή κατάσταση στο τοπικό νοσοκομείο.


Ο 19χρονοςμεταφέρεται ως κατεπείγον περιστατικό στην Αθήνα, καθώς είχε εμφανίσει εγκεφαλική αιμορραγία. Μία μέρα μετά φεύγει από τη ζωή. Οι φίλοι του, περιγράφουν στους αστυνομικούς τα χαρακτηριστικά του ατόμου που έδωσε τη θανατηφόρα γροθιά, όπως τα συγκράτησαν τη μοιραία νύχτα υπό τις συνθήκες του συμβάντος και η αστυνομία καταφέρνει να φτάσει στα ίχνη του. Η υπόθεση εκδικάζεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών, με μάρτυρες κατηγορίας τους φίλους του Τζόναθαν που ήταν παρόντες στο περιστατικό και αναγνωρίζουν και πάλι τον κατηγορούμενο ως δράστη της δολοφονίας.

Αποδεικνύεται όμως ότι η Αστυνομία είχε υποπέσει κατά την έρευνα σε δύο τραγικά λάθη, που θα οδηγήσουν στην αθώωση του κατηγορουμένου. Στη δικογραφία δεν υπάρχει δείγμα DNA από τα ούρα του δράστη και λείπει το βίντεο εκείνης της βραδιάς από την κάμερα ασφαλείας του νυχτερινού κέντρου, στο οποίο είχε καταγραφεί το περιστατικό και οι εμπλεκόμενοι. Ενα βίντεο που υπήρχε προανακριτικά, αλλά δεν έφτασε ποτέ στο ακροατήριο. Τελικά, ο δράστης αθωώνεται ένεκα αμφιβολιών, οριακά για μία ψήφο. Υποστήριξε ότι δεν ήταν την ώρα του φονικού στο μαγαζί.



Οι φίλοι του Τζόναθαν, που τον είδαν να δολοφονείται μπροστά στα μάτια τους, μηνύθηκαν από τον Αγγλο τουρίστα και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ψευδορκία. Αύριο εκδικάζεται η υπόθεσή τους, ύστερα από αναβολή, ενώπιον του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών. Αρχική δικάσιμος ήταν η 16η Νοεμβρίου 2016. Πληροφορίες του «Εθνους» από την πλευρά των μαρτύρων υπεράσπισης αναφέρουν ότι υπάρχουν ακόμη κάποια από τα ρούχα των παιδιών που εκείνο το βράδυ είχαν ουρηθεί από τον δράστη. Η εξέτασή τους για δείγμα DNA αναμένεται να ταυτοποιήσει τον δράστη της δολοφονίας και ενδεχομένως να αθωώσει τους φίλους του Τζόναθαν.

Πηγή: Εφημερίδα Έθνος

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Βόμβα στην αγορά: Λουκέτο σε μεγάλο όμιλο πολυκαταστημάτων! Στον δρόμο 11.000 εργαζόμενοι



Φρίκη με 21χρονη κοπέλα στα Πατήσια



Απίστευτες αποκαλύψεις: Λίγο πριν την δολοφονία της η Ελευθερία Αγραφιώτου είχε τσακωθεί άσχημα με…