Κόλαση στο κέντρο της Αθήνας - Φρούριο Βουλή και Μαξίμου - Ένταση με εργαζόμενους στο Athens Ledra

Κόλαση στο κέντρο της Αθήνας - Φρούριο Βουλή και Μαξίμου - Ένταση με εργαζόμενους στο Athens Ledra
Σε "φρούριο" έχει μετατραπεί για ακόμα μια φορά η Βουλή αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου για 40 εργαζόμενους του ξενοδοχείου "Athens Ledra", οι οποιοι κάνουν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην αστυνομία αφού έλαβαν εντολές για αποκλεισμό της εισόδου της Βουλής όπως και της Ηρώδου Αττικού που οδηγεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Όταν επιχείρησαν να περάσουν και να κατευθυνθούν προς το Μέγαρο Μαξίμου δέχθηκαν σπρωξίματα απο την Αστυνομία. Τους φώναζαν να τους αφήσουν να περάσουν και φώναζαν «Τον απατεώνα γιατί τον έχετε έξω και δεν είναι στην φυλακή;» Δεν έλειψε η ένταση και τα σπρωξίματα με τους εργαζόμενους να είναι εξαγριωμένοι.



 

Οι εργαζομενοι καταγγέλουν την κυβερνηση πως δεν τους δέχεται και πως "παρατάσσει την αστυνομία και μας αποκλείει".

Διαβάστε την ιστορία με το "λουκέτο" του Athens Ledra:

Νέο σοβαρό κρούσμα στον ξενοδοχειακό κλάδο της Αττικής, μετά το κλείσιμο του «Πεντελικόν», συνιστά το λουκέτο στο ξενοδοχείο Athens Ledra (πρώην Ledra Marriot), όπως επίσημα ανακοινώθηκε και μάλιστα με αιφνιδιαστικό τρόπο, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πελάτες.

Oι πελάτες του ξενοδοχείου επί της λεωφόρου Συγγρού, ειδοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση να αποχωρήσουν από τα δωμάτιά τους, καθώς η επιχείρηση κλείνει, θυμίζοντας έντονα την ημέρα που έκλεισε το επίσης εμβληματικό ξενοδοχείο «Πεντελικόν».

Την ίδια στιγμή, η συντριπτική πλειοψηφία των περίπου 150 εργαζομένων του ξενοδοχείου, έχουν ακολουθήσει το δρόμο της επίσχεσης.

Ήδη οι πιστώτριες τράπεζες έχουν προχωρήσει σε δέσμευση των λογαριασμών της εταιρείας, καθώς οι οφειλές της ανέρχονται συνολικά στα 35 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το εμβληματικό ξενοδοχείο Athens Ledra κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1980 από τον Γεώργιο Παρασκευαΐδη. Ύστερα από τον θάνατό του, τον Δεκέμβριο του 2007, ο έλεγχος του ξενοδοχείου περιήλθε στην οικογένεια Παρασκευαΐδη, ενώ το 2013 ολοκληρώθηκε η τριακονταετής διαχείριση της μονάδας από την αμερικανική αλυσίδα Ledra Marriott.

Ωστόσο τη μετονομασία -το 2014- του ξενοδοχείου σε Athens Ledra τη διαδέχεται λίγους μήνες αργότερα η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 της ΑΣΤΥ, της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ξενοδοχείο, η οποία στη συνέχεια απεσύρθη.

Η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:

«Η εταιρεία ΑΣΤΥ Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις ΑΕ, ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του Athens Ledra Hotel, ανακοίνωσε τη διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου από σήμερα 31 Μαΐου 2016, λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις ως προς το μέλλον του ξενοδοχείου, εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία».

athensmagazine.gr