Αυτοί είναι οι Τούρκοι κομάντος που ψάχνουν στην Ψέριμο; Οι επίλεκτοι Μπορντό Μπερελί και η σχέση τους με τον Γκιουλέν (VIDEO)

Αυτοί είναι οι Τούρκοι κομάντος που ψάχνουν στην Ψέριμο; Οι επίλεκτοι Μπορντό Μπερελί και η σχέση τους με τον Γκιουλέν (VIDEO)
Μπορντό Μπερελί, οι ελίτ των τουρκικών ειδικών δυνάμεων.

Από τους 40 "μπορντό μπερελίλερ" που συμμετείχαν στην επιχείρηση εναντίον του ξενοδοχείου που είχε διαφύγει μόλις ο Τούρκος Πρόεδρος, αναζητούνται οι 10. Που βρίσκονται αυτοι οι 10; Συναγερμός έχει σημάνει σήμερα στην Ψέριμο, μετά από καταγγελίες κατοίκων ότι είδαν Τούρκους στο νησί και άκουσαν κάποιους πυροβολισμούς.

Από την ημέρα που διέφυγαν οι τουρκικές αρχές έχουν κινήσει "γη και ουρανό" για να τους εντοπίσουν. Μια από τις πιθανότητες διαφυγής τους είναι μέσω των θαλασσίων συνόρων προς την Ελλάδα. Γιατί ψάχνουν τους "μπορντό μπερελί" στα ελληνικά νησιά ΕΔΩ.

Το πιο πιθανό είναι να έχουν χωριστεί σε ζευγάρια ή να κινούνται μεμονωμένα. "Ή θα πας να μείνεις στο βουνό μέχρι να περάσει λίγος χρόνος ή θα ανακατευτείς με τον κόσμο και θα διαφύγεις", έλεγαν χαρακτηριστικά Έλληνες καταδρομείς που έχουν λάβει αντίστοιχη εκπαίδευση. Οι μπορντό μπερελί ειναι εκπαιδευμένοι να διαφεύγουν, τους ψάχνουν όμως ακόμα στα ελληνικά νησιά;



 

Ποιοι ειναι όμως οι Μπορντό Μπερελί

Οι Μπορντό Μπερελί είναι ένα επίλεκτο σώμα ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας. Οι άντρες που επιλέγονται είναι αξιωματικοί που υπηρετούν εθελοντικά στο στρατό, ειδικά εκπαιδευμένοι έπειτα από προετοιμασία τεσσάρων ετών. Οι Μπορντό Μπερελί λαμβάνουν εντολές κατευθείαν και μόνο από το Γενικό Επιτελείο της Δημοκρατίας της Τουρκίας.
Επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων είναι ο Στρατηγός Hulusi Akar, ο οποίος μετά τον Πρόεδρο Ερντογάν και τον Υπουργό Άμυνας είναι ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματικός του στρατού. Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων ήταν όμηρος και διασώθηκε από στρατιώτες ενώ στις 25 Ιουλίου δημοσίευμα της Daily Sabah αναφέρει ότι ο Hulusi Akar κατέθεσε ότι οι πραξικοπηματίες τον πίεσαν να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον Γκιουλέν.

Η τουρκική κυβέρνηση υποψιάζεται ότι οι Μπορντό Μπερελί σχετίζονται άμεσα με το πραξικόπημα και για αυτό αναζητούνται ακόμα. Οι Μπορντό Μπερελί είναι άρτια εκπαιδευμένοι και έχουν σημαντική πολεμική εμπειρία καθώς συμμετέχουν ενάντια στις επιχειρήσεις του PKK. Για αυτό ακριβώς το λόγο η Τουρκική κυβέρνηση πιστεύει ότι κρύβονται πίσω από το πραξικόπημα.



Μια γρήγορη ματιά στην εκπαίδευση τους

Η εκπαίδευση τους διαρκεί 120-260 εβδομάδες . Πολλοί εγκαταλείπουν κατά τη διάρκεια της “μάχης” . Η κατάρτιση περιλαμβάνει γυμναστικές ασκήσεις , εμπόδιο , πολεμικές τέχνες , ορειβασία αλλά και εκπαίδευση για βιολογικό / χημικό / πυρηνικό πόλεμο, πτώση με αλεξίπτωτο , καταδύσεις και sniping (πυροβολώ εξ ενέδρας).

Επιπλέον, μέσα στην εκπαίδευση τους περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η έρευνα και διάσωση. Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι στην κατάρτιση τους συμπεριλαμβάνεται και η εκμάθηση ξένων γλωσσών. Οι υποψήφιοι ωθούνται από τους εκπαιδευτές τους στα όριά τους, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά καθώς το πρόγραμμα εκπαιδεύσης περιλαμβάνει όλες τις πτυχές συγχρονων τακτικών ψυχολογικού πολέμου.

Επίσης, οι υποψήφιοι πρέπει να διανύσουν 100 χιλιόμετρα - περπάτημα με 40 κιλά φορτίο. Φυσικά αξίζει να τονίσουμε ότι αυτά είναι πολύ λίγα από όσα περιλαμβάνονται στην εκπαίδευση τους.

Παρακάτω η άσκηση ΑΝΑΚΟΝDA 2016 του ΝΑΤΟ στην Πολωνία.



athensmagazine.gr

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Η «Φαρμακούλα» και τα τηγανόψωμα του θανάτου: Η υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο! (PHOTOS)

Αναλήψεις χωρίς όριο και όλες οι νέες αλλαγές στα capital controls

Η απόλυτη φρίκη: Αποκεφάλισαν ιερέα μέσα στο ναό! (PHOTOS)

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Η αδημοσίευτη φωτογραφία του Παντελίδη ανήμερα της γιορτής του: «Ακούς αλλά δεν μιλάς…» – Συγκλονίζει ο καλός του φίλος!

Χώρισαν Τάμτα – Κασιδόκωστας; Τα τρυφερά τετ-α-τετ του Πάρι με άλλη συνοδό…


Ξεσπά ο γιατρός της Νανάς Καραγιάννη και διαψεύδει όσα γράφτηκαν για την υγεία της! Όλη η αλήθεια εδώ…