Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους επικύρωσε αποζημίωση ύψους 800.000 ευρώ στην οικογένεια του.

Ειδικότερα, το 2013 η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τζαλικιάν και η αδερφή του, κατέθεσαν αγωγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο ζητώντας από το Ελληνικό Δημόσιο να τους καταβάλλει αποζημίωση ως ψυχική οδύνη για την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου, 2 εκατ. ευρώ στη μητέρα του και 700.000 ευρώ στην αδερφή του.grhgoropoulos

Εν τέλει, το 2015 το Διοικητικό Πρωτοδικείο με απόφασή του, επιδίκασε 900.000 ευρώ ως ψυχική οδύνη στους οικείους του εκλιπόντος και συγκεκριμένα 650.000 ευρώ στη μητέρα του και 250.000 ευρώ στην αδερφή του. Κατά της συγκεκριμένης απόφασης ασκήθηκαν εφέσεις και από τις δύο πλευρές.

Ωστόσο, η μητέρα και η αδερφή του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έκαναν αίτηση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς υποχωρώντας κατά 100.000 ευρώ από το αρχικό συνολικό ποσό που είχε επιδικάσει το Διοικητικό Πρωτοδικείο.

Με αυτή την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους «έκλεισε» το αστικό μέρος της υπόθεσης για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πηγή: Athensmagazine.gr 

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Φινάλε στην τραγωδία: Στη Ζάκυνθο για την ταφή η σορός της 41χρονης!

Η περίεργη νάρκωση και τα φάρμακα: To μυστήριο με τον θάνατο της 41χρονης στη Ζάκυνθο

«Πρόσεχε τα παιδιά μας» – Τα τελευταία λόγια της άτυχης μητέρας από την Ζάκυνθο στον σύζυγό πριν φύγει από την ζωή!

loading...