Δραματικό βίντεο: Αστυνομικός σώζει στρατιώτη. Λιντσαρίστηκαν πάνω στη γέφυρα του Βοσπόρου

Δραματικό βίντεο: Αστυνομικός σώζει στρατιώτη. Λιντσαρίστηκαν πάνω στη γέφυρα του Βοσπόρου
Οι περίπου 50 στρατιώτες, οι οποίοι είχαν κλείσει τις γέφυρες λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Παρασκευής με την ανακοίνωση του πραξικοπήματος, κρατούσαν τις θέσεις τους παρά την αποτυχία της προσπάθειας. Δείτε βίντεο με αστυνομικό να σώζει τελευταία στιγμή στρατιώτη



Τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά την είδηση της αποτυχίας του πραξικοπήματος μερίδας του στρατού εναντίον του Ερντογάν, τα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδιδαν εικόνες από τη γέφυρα του Βοσπόρου. Οι εικόνες ήταν ιστορικές. Στρατιώτες είχαν αφήσει τον οπλισμό τους στην άσφαλτο και με τα χέρια ψηλά παραδίδονταν στην αστυνομία.



AdTech Ad




Γύρω τους πολίτες που άρπαζαν τα όπλα και σκαρφάλωναν στα άρματα. Κάποιοι από τους υποστηρικτές του Ερντογάν χτυπούσαν τους στρατιώτες που παραδόθηκαν μετά από τη δίωρη διορία που τους είχε δοθεί και άλλοι προσπαθούσαν να τους προστατέψουν.



Στην πρώτη γέφυρα του Βοσπόρου, μετά την παράδοση των στρατιωτικών, ένας από αυτούς δολοφονήθηκε από το πλήθος, όπως μετέδωσε η εφημερίδα hurriyet. Οι περισσότεροι στρατιώτες διασώθηκαν από την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. Πολλοί από αυτούς παρέμεναν επί ώρες μέσα στα άρματα για να γλιτώσουν από το μένος του πλήθους.



Οι περίπου 50 στρατιώτες, οι οποίοι είχαν κλείσει τις γέφυρες του Βοσπόρου λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Παρασκευής, κρατούσαν μέχρι το πρωί τις θέσεις τους, παρά την καταστολή του κινήματος από τους υποστηρικτές του Ερντογάν.


Αστυνομικός σώζει στρατιώτη. Τα πλάνα είναι δραματικά:




Νωρίτερα δύο πολίτες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς πάνω στη γέφυρα. Οι οπαδοί του Τούρκου προέδρου είχαν φτάσει στο σημείο μετά το μεταμεσονύκτιο κάλεσμα του μέσω skype.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κτίριο της Γενικής Διοίκησης Χωροφυλακής με τον αρχηγό της αστυνομίας να αναφέρει πως "σκοτώθηκαν 16 αποστάτες ενώ έχουμε καταφέρει να συλλάβουμε 250 άτομα". Το κτίριο της Χωροφυλακής βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Προεδρικό Παλάτι.

Συνολικά οι νεκροί και από τις δύο πλευρές ξεπέρασαν τους 190 ενώ οι τραυματίες είναι πάνω από 1.000, 200 σε κρίσιμη κατάσταση. 47 εκ των νεκρών είναι πολίτες ενώ 104 χαρακτηρίστηκαν ως "πραξικοπηματίες". Οι συλλήψεις των αποστατών έχουν ξεπεράσει τις 2.800.


Η προεδρία καλεί τους πολίτες να παραμείνουν στους δρόμους

Νέα απόπειρα εξέγερσης μπορεί να λάβει χώρα ανά πάσα στιγμή στην Τουρκία, ανέφερε σήμερα στο Twitter η τουρκική προεδρία, προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητο οι πολίτες να παραμείνουν στους δρόμους και να συνεχίσουν να τους ελέγχουν.


Οι επιχειρήσεις για την ανακατάληψη του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων στην Άγκυρα εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη, δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος. Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και ο στρατός συμμετέχουν στις επιχειρήσεις αυτές, πρόσθεσε.


"Πυροβολισμοί ρίχτηκαν νωρίτερα το πρωί από έναν αξιωματικό μέσα από τα τείχη", δήλωσε ο αξιωματούχος.


news247


Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:


Πραξικόπημα στην Τουρκία: Άρμα περνά πάνω από διαδηλωτή – Σκληρό βίντεο!


Φρίκη στην Τουρκία: Πολίτες έκοψαν τον λαιμό στρατιώτη που παραδόθηκε (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)


Δείτε τι έκανε ο ελληνικός στρατός πριν το πραξικόπημα στην Τουρκία


Τα καλύτερα μας σήμερα:


Σοκάρει η Νόρα Βαλσάμη – Είναι καθηλωμένη στο κρεβάτι: «Πονάω, υποφέρω, περιμένω την λύτρωση»


Οι φωτογραφίες που πυροδότησαν τα δημοσιεύματα -Συνεχίζονται οι χωριστές διακοπές για Λιάγκα-Σκορδά


Κρίση στη σχέση Μακρυπούλια-Χατζηγιάννη! Τι τους οδηγεί στον χωρισμό;