Λιακάδα ή βροχές; Δυο μετεωρολόγοι λένε όλη την αλήθεια για τον καιρό που θα κάνει το Πάσχα

Λιακάδα ή βροχές; Δυο μετεωρολόγοι λένε όλη την αλήθεια για τον καιρό που θα κάνει το Πάσχα
Πολλά είναι τα δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα που κάνουν λόγο για δραματική επιδείνωση του καιρού το τριήμερο του Πάσχα. Δεν είναι αλήθεια, απαντούν οι μετεωρολόγοι.

Αμεση ήταν η αντίδραση του γνωστού μετεωρολόγου Θοδωρή Κολυδά, ο οποίος με αιχμηρό σχόλιο στην προσωπική του σελίδα στο Facebook τόνισε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ασφαλής μετεωρολογική πρόγνωση άνω των έξι ημερών δεν μπορεί να υφίσταται, ενώ σημείωσε ότι «οι προβλέψεις για καιρικά φαινόμενα δεν μπορεί να αποτελούν παιχνίδι».

«Αν και συνεχώς όλοι οι μετεωρολόγοι -που σεβόμαστε το επάγγελμά μας- έχουμε επισημάνει στα ΜΜΕ πως δεν υφίσταται πρόγνωση καιρού άνω των 6 ημερών, ωστόσο ακόμα και "σοβαρά" ειδησεογραφικά site εξακολουθούν να αναπαράγουν ανάλογα θέματα. Πολύ απλά δεν ξέρουμε από τόσο νωρίς το καιρό του Πάσχα. Οπότε, μην παρασύρεστε από βαρύγδουπους τίτλους. Η ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα πρέπει να είναι πάνω από όλα υπεύθυνη, από έγκυρες πηγές και να σέβεται τους πολίτες».

Ειρωνικός είναι και ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, για τα τρομολαγνικά δημοσιεύματα που θέλουν τον χειμώνα να εμφανίζεται μέσα στο Πάσχα:

«Σαν να μην έφτανε ο πιο κρύος χειμώνας των τελευταίων 30 ετών, που όλοι ζήσαμε φέτος και πλέον κυκλοφορούμε με χιονίστρες, κρυοπαγήματα και γύψους από τα κατάγματα στον πάγο, έρχεται τις ημέρες του Πάσχα η πιο καταστροφική κακοκαιρία όλων των εποχών. Μια υπερκαταιγίδα που θα επηρεάσει με πρωτοφανή φαινόμενα και χιόνια κυρίως τη Δυτική, τη Βόρεια, την Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα και λιγότερο τις υπόλοιπες υπόγειες, υποθαλάσσιες και εναέριες περιοχές της. Αστειότητες!» αναφέρει.

iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δείτε το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για το Πάσχα

TOP: 3 προορισμοί κοντά στην Αθήνα για να περάσεις ένα αξέχαστο Πάσχα!

Αυτά είναι τα 7 πιο χρήσιμα tips για τέλεια πασχαλινά κουλουράκια & μπισκότα!