Ελληνίδα φοιτήτρια στο τροχαίο με λεωφορείο στην Ισπανία

Ελληνίδα φοιτήτρια στο τροχαίο με λεωφορείο στην Ισπανία
Τραγικό θάνατο βρήκαν τουλάχιστον 13 φοιτήτριες από διάφορες χώρες στην Ισπανία, σε δυστύχημα με λεωφορείο στο οποίο τραυματίστηκαν και δεκάδες άλλοι άνθρωποι, ενώ επέστρεφαν από εορταστικές εκδηλώσεις. Δεν έχει διευκρινιστεί η εθνικότητα των θυμάτων.

Σε νοσοκομεία έχουν διακομισθεί 34 τραυματίες και νοσηλεύονται αφού το πούλμαν συγκρούστηκε μετωπικά με ένα άλλο όχημα στο δρόμο, μετά από απότομο ελιγμό του οδηγού, σύμφωνα με τις αρχές της Καταλονίας, στο βορειοανατολικό τμήμα της Ισπανίας, όπου συνέβη το τροχαίο.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται και μία ελληνίδα φοιτήτρια, η οποία είναι καλά στην υγεία και της και αναμένεται να υποβληθεί σε επέμβαση. Το μεσημέρι της Κυριακής, ο ΣΚΑΙ συνομίλησε με τον Διευθύνοντα του Προξενικού Γραφείου της Ελλάδας στη Μαδρίτη κ. Χρήστο Καλπάκα ο οποίος γνωστοποίησε πως το λεωφορείο το οποίο εμπλέκεται στο σοβαρό τροχαίο στην Ισπανία επέστρεφε από εκδήλωση του Erasmus από τη Βαλένθια.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται έξι τραυματίες. Η πλειονότητα των επιβατών είχε εγγραφεί σε πανεπιστήμια της Καταλονίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus.

Σύμφωνα ανακοίνωση της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας, που αναμεταδίδουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης, «στο λεωφορείο επέβαιναν φοιτητές από την Ουγγαρία, την Γερμανία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ελβετία, την Τσεχία, την Βρετανία, την Ιταλία, το Περού, τη Βουλγαρία, την Πολωνία, την Ιρλανδία, την Ιαπωνία, την Ουκρανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Παλαιστίνη, την Τουρκία και την Ελλάδα».

Υπάρχουν φόβοι πως οι επτά από τους νεκρούς είναι από την Ιταλία, σύμφωνα με εκπρόσωπο τύπου της υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας στη Ρώμη. «Είναι συντετριμμένος για τα θύματα από την Ιταλία και τους υπόλοιπους νέους οι ζωές των οποίων καταστράφηκαν στο δυστύχημα στην Ισπανία», έγραψε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στο Twitter.

Το δυστύχημα έγινε το πρωί της Κυριακής στο Φρεγινάλς, μία κοινότητα κοντά στην πόλη Αμπόστα, περίπου 150 χλμ νότια της Βαρκελώνης. Το λεωφορείο επέστρεφε από το Φαλάς στη Βαλένθια, έπειτα από εκδηλώσεις στο πλαίσιο μιας παραδοσιακής εορτής.
Σύμφωνα με Καταλανό αξιωματούχο, ο οδηγός «χτύπησε το προστατευτικό κιγκλίδωμα στη δεξιά πλευρά του δρόμου κι έκανε έναν ελιγμό στα αριστερά τόσο απότομο που το όχημα βρέθηκε στην αντίθετη πλευρά του δρόμου».

Ο οδηγός επέζησε από το δυστύχημα και ανακρίνεται από την αστυνομία ενώ υποβλήθηκε σε εξετάσεις για το αν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, σύμφωνα με το υπουργείο. Σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου.

skai.gr