Επεισόδια στην μαθητική πορεία για την επέτειο του Γρηγορόπουλου - Κουκουλοφόροι διαλύουν το κέντρο της Αθήνας! (Photo)

Επεισόδια στην μαθητική πορεία για την επέτειο του Γρηγορόπουλου - Κουκουλοφόροι διαλύουν το κέντρο της Αθήνας! (Photo)
Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην οδό Ακαδημίας, ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και ΜΑΤ λίγο πριν ξεκινήσει η μαθητική πορεία για την επέτειο των 9 ετών από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα συγκεντρωμένων εκτόξευσε πέτρες και φωτοβολίδες προς τους αστυνομικούς και εκείνοι απάντησαν με κρότου λάμψης και χρήση χημικών. Τελικά μετά από μία ώρα καθυστέρησης και αφού ηρέμησε η κατάσταση, ξεκίνησε το συλλαλητήριο. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Ψυχικά ράκη οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη! Η επίσκεψη στον ανακριτή και η δραματική τους έκκληση! (βίντεο)



Όλα ξεκίνησαν από την οδό Ρήγα Φεραίου, μεταξύ Ακαδημίας και Πανεπιστημίου στο ύψος των Προπυλαίων. Οι κουκουλοφόροι πρώτα επιτέθηκαν σε κλούβα στης ΕΛ.ΑΣ., στη συνέχεια πέταξαν φωτοβολίδες και άναψαν φωτιές στον πεζόδρομο της Σίνα. Τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά και κρότου λάμψης, ενώ εκείνη την ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν κανονικά.



Δείτε ακόμη: Έκτακτο: Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας! Ξεφεύγει η κατάσταση!


Στη συνέχεια οι αστυνομικοί προσπάθησαν να απωθήσουν από το σημείο τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι παρέμεναν στα Προπύλαια και άρχισαν να σπάνε πεζοδρόμια και μάρμαρα προκειμένου να συγκεντρώσουν «πολεμοφόδια», ενώ ξήλωσαν τις λαμαρίνες γύρω από την Ακαδημία για να στήσουν οδοφράγματα.



Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως στο σημείο των βανδαλισμών δεν υπήρχε καθόλου αστυνομική δύναμη και οι νεαροί κατέστρεφαν ανενόχλητοι ό,τι ήθελαν. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν διακόψει την κυκλοφορία στην Ακαδημίας, στο ύψος της Νομικής.



Δείτε ακόμη: Ασύλληπτο τροχαίο: Νεκρή υπάλληλος διοδίων! Φορτηγό έπεσε πάνω στον σταθμό! (photos)


Να σημειωθεί ότι για τις 12 ήταν προγραμματισμένη η μαθητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας, η οποία όμως μέχρι τις 12:18 δεν είχε ξεκινήσει ακόμη.

Πηγή: iefimerida.gr