Δώστε μεγάλη προσοχή: Έρχονται ραγδαίες αλλαγές στα capital controls! Δείτε τι ακριβώς θα συμβεί και πότε

Δώστε μεγάλη προσοχή: Έρχονται ραγδαίες αλλαγές στα capital controls! Δείτε τι ακριβώς θα συμβεί και πότε
Για ραγδαίες αλλαγές στα capital controls έκανε λόγο ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο Reuters.

«Θα άρουμε σταδιακά τα capital controls και το επόμενο βήμα θα γίνει σύντομα. Η πλήρης άρση των capital controls είναι το τέλος του δρόμου», είπε ο κ. Στουρνάρας και συμπλήρωσε: «Για να φτάσουμε εκεί χρειαζόμαστε να τελειώσει η δεύτερη αξιολόγηση, να υπάρξει συζήτηση για τα μέτρα για το χρέος και να περιληφθεί η χώρα στην ποσοτική χαλάρωση. Πάνω από όλα, εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα επιστρέψει πλήρως η εμπιστοσύνη».

Ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε πως αν δεν ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση για το χρέος, η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί στο QE, ενώ η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα θα έδινε σημαντική ώθηση στην ανάκαμψη.

«Το QE εξαρτάται από το αν το χρέος είναι βιώσιμο. Η ΕΚΤ χρειάζεται κάτι απτό σε ότι αφορά στα μέτρα για το χρέος, προτού προχωρήσει στη δική της ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους», σημείωσε.

«Οι δευτερεύουσες επιπτώσεις του QE, δηλαδή η εμπιστοσύνη και ο συμβολισμός, είναι πιο σημαντικές από την ίδια την αγορά των ελληνικών ομολόγων. Θα είναι το διαβατήριό μας για να ξαναμπούμε στις αγορές», δήλωσε.

«Η κυβέρνηση θα μπορούσε να δοκιμάσει μια έκδοση ομολόγων του χρόνου. Όλα τα στοιχεία βελτίωσης συμβάλλουν σε μια δοκιμή των αγορών κάποια στιγμή που δεν είναι τόσο μακρινή. Προϋπόθεση είναι η ένταξη στο QE», είπε.tromaktiko8410

Πηγή: Athensmagazine.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Υπόθεση Πολύζου: «Οι γονείς μου δεν πίεσαν πότε τον Κωστή» – Τι κατέθεσε ο αδερφός του

Η σοκαριστική κατάθεση της Αγγελικής Νικολούλη για την δολοφονία του Κωστή Πολύζου – Δείτε πως «καίει» τη μάνα!

Τρόμος στην Αθήνα: Εκκενώθηκε το Μέτρο στο Σύνταγμα!