Η Μύκονος της κοκαΐνης: «Ο Γιάννης ο τυφλός», το νταραβέρι, οι πλούσιοι Άραβες και τα call girls της ελληνικής showbiz - Τι κατέγραψε ο σούπερ κοριός και η Δίωξη Ναρκωτικών!

Η Μύκονος της κοκαΐνης: «Ο Γιάννης ο τυφλός», το νταραβέρι, οι πλούσιοι Άραβες και τα call girls της ελληνικής showbiz - Τι κατέγραψε ο σούπερ κοριός και η Δίωξη Ναρκωτικών!
Στη Μύκονο του Αυγούστου, όλα επιτρέπονται και όλα έχουν την τιμή τους... Από Σαουδάραβες Κροίσους που σκορπούν χιλιάδες ευρώ για μια νύχτα ακολασίας με πρόθυμα μοντέλα, Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες που σπάνε την ανιαρή ζωή τους «πίνοντας» κόκα μέχρι καθημερινούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο που θέλουν να ζήσουν τις λευκές νύχτες του νησιού

Πληροφοριοδότες, σούπερ - κοριός, καμουφλαρισμένοι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, όλοι και όλα κινούνται στους ρυθμούς της Μυκόνου.

Καθημερινά πολλά κιλά κόκας «σπάνε» για να διοχετευτούν στα VIP στέκια του νησιού για να τροφοδοτήσουν επώνυμους και ανώνυμους χρήστες. Άλλωστε στη Μύκονο του Αυγούστου, όλα επιτρέπονται και όλα έχουν την τιμή τους. Από Σαουδάραβες Κροίσους που προσγειώνονται με lear jets και σκορπούν χιλιάδες ευρώ για μια νύχτα ακολασίας με πρόθυμα μοντέλα, Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες που σπάνε την ανιαρή ζωή τους «πίνοντας» κόκα και στήνοντας πάρτι οργίων σε βίλες και σκάφη μέχρι καθημερινούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο που θέλουν να ζήσουν τις λευκές νύχτες της Μυκόνου.

Η σύλληψη στις αρχές της εβδομάδας του Αθηναίου φαρμακοποιού και του αδερφού του, που μετακόμισαν στο νησί των ανέμων για να «σπρώξουν» κόκα και χασίς αποτελεί και επισήμως την έναρξη των επιχειρήσεων της Αστυνομίας. Πληροφορίες λένε ότι περιθωριακοί ντίλερς και μεγάλα καρτέλ έκαναν απόβαση στο κοσμοπολίτικο νησί καθώς όπως κάθε καλοκαίρι η Μύκονος είναι πρώτη σε κατανάλωση απαγορευμένων ουσιών. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο 51χρονος που πιάστηκε στα πράσα να πουλάει σε γνωστό επιχειρηματία του νησιού κοκαΐνη είναι σχεδόν τυφλός, χρόνιος χρήστης κόκας και ο οποίος χρησιμοποιούσε ακόμη και τον φαρμακοποιό αδερφό του για να ικανοποιήσει το πάθος του και να βγάλει χρήματα αφού δεν έχει δουλέψει ούτε μια ημέρα στη ζωή του.

Στη δικογραφία και στις καταθέσεις των αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση της Μυκόνου, περιγράφονται με λεπτομέρειες το πόσο απλά μπορεί κάποιος να πουλήσει κόκα στο νησί των ανέμων χωρίς να έχει γνωριμίες ή χοντρές άκρες με καρτέλ. Γιατί ο Γιάννης όπως τον ήξεραν όλοι στην μυκονιάτικη πιάτσα ήταν ένας μοναχικός λύκος που δεν έβγαινε σχεδόν ποτέ από το σπίτι του αλλά έρχονταν οι πελάτες σε αυτόν για να ψωνίσουν τη «λευκή κυρία».

m1

Ο «τυφλός ντίλερ» της Μυκόνου

Ξεκινώντας τη σεζόν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής στις επιχειρήσεις τους με τον κωδικό «Μύκονος» έπεσαν πάνω στον «τυφλό ντίλερ». Ήταν αρχές Ιουλίου όταν στα γραφεία της Δίωξης Ναρκωτικών φθάνει μια πληροφορία που λέει ότι ο «ένας φαρμακοποιός και ο αδελφός του», δύο μεσήλικες Έλληνες από την Αθήνα που χρησιμοποιούν συγκεκριμένους αριθμούς τηλεφώνων διακινούν κοκαΐνη και χασίς στη Μύκονο.

Το χαρακτηριστικό, σύμφωνα με την πληροφορία, είναι ότι ο ένας από τους δύο παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα με την όραση του και είναι κατά 80% τυφλός. Η πληροφορία αξιολογείται ως άκρως σημαντική και κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών καμουφλαρισμένο σε τουρίστες αποβιβάζεται στη Μύκονο και αρχίζει να παρακολουθεί νύχτα και μέρα τους δύο 50άρηρες. Για το φαρμακοποιό τα πράγματα είναι λίγο μπλεγμένα και θολά. Πηγαινοέρχεται στο νησί χωρίς όμως να κινείται ύποπτα ή να έρχεται σε επαφή με τους πελάτες. Ουσιαστικά αυτό που έβλεπαν οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν και αναφέρουν στις καταθέσεις τους ήταν να συνοδεύει τον αδερφό του από τον Πειραιά στη Μύκονο. Ο 51χρονος αν και σχεδόν τυφλός, είχε βρει τις άκρες του με χονδρεμπόρους και κατάφερε να διεισδύσει στις VIP πιάτσες της Μυκόνου για να σπρώχνει κόκα, χασίς και άλλες ναρκωτικές χωρίς μάλιστα να λαμβάνει κανένα μέτρο προστασίας. Για παράδειγμα, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, όλο το παιχνίδι είχε στηθεί γύρω από το διαμέρισμα - καβάντζα στη θέση Μαούνα κοντά στη χώρα της Μυκόνου. Οι πελάτες τηλεφωνούσαν στον «Γιάννη τον τυφλό» έκλειναν ραντεβού κοντά στο διαμέρισμα και μέσα σε λίγα λεπτά και χωρίς πολλές κουβέντες η κόκα και τα χρήματα άλλαζαν χέρια.

Για δεκαπέντε ημέρες τα δύο αδέρφια ήταν σε στενό μαρκάρισμα. Ώσπου την 21η Ιουλίου οι αστυνομικοί αποφασίσουν να περάσουν στη δεύτερη φάση του σχεδίου και να βάλουν στο χέρι τα δύο αδέρφια. Με δύο παράλληλες επιχειρήσεις σε Μύκονο και Αθήνα, περνούν χειροπέδες στον «Γιάννη τον τυφλό» την ώρα που προμήθευε 54χρονο επιχειρηματία με κόκα αλλά και στον 50χρονο φαρμακοποιό που βρισκόταν στην πρωτεύουσα. Ταυτόχρονα έκαναν και έφοδο στα δύο σπίτια - καβάντζες στη θέση Μαούνα και τον Κολωνό Αττικής όπου βρήκαν και κατάσχεσαν 141 αυτοσχέδιες συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους 152 γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη, 260 γραμμάρια ναρκωτικών ουσιών (στάλθηκαν στο χημείο για ανάλυση), 2 πιστόλια, 216 σφαίρες και 4720 ευρώ.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα δύο αδέρφια που κρατούσαν αρνητική στάση και δεν άνοιξαν το στόμα τους να αποκαλύψουν το παραμικρό για τις βρόμικες δουλειές στο νησί των ανέμων, διακίνησαν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών βγάζοντας κέρδος πολλών χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα, πληροφορίες λένε πως η «οικογενειακή επιχείρηση» τους χειμερινούς μήνες απλωνόταν στα VIP στέκια της Αθήνας ενώ το καλοκαίρι μετακόμιζε στη Μύκονο.

m2

Τι υποστήριξαν
Στον 23ο τακτικό ανακριτή τα δύο αδέρφια μίλησαν... Ο φαρμακοποιός δήλωσε αθώος λέγοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τη διακίνηση και ουσιαστικά βοηθούσε στις μετακινήσεις τον τυφλό αδερφό του που είναι χρόνιος χρήστης κοκαΐνης, άεργος και ανήμπορος. Κάτι που δέχτηκαν ανακριτής και εισαγγελέας για αυτό και τον άφησαν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Ο 50χρονος αδερφός του που πιάστηκε με τη κοκαΐνη στα χέρια και κρίθηκε προφυλακιστέος, μίλησε για το δράμα που όπως υποστήριξε ζει εδώ και πολλά χρόνια.

Η αναπηρία που αντιμετωπίζει, είπε, ότι τον διέλυσε ψυχολογικά και τον έριξε στα ναρκωτικά. Χρήστης από το 1982, αρχικά ινδικής κάνναβης και στη συνέχεια κοκαΐνης μπαινόβγαινε στις φυλακές όταν αποφάσισε να μετακομίσει το καλοκαίρι στη Μύκονο και να σπρώχνει κοκαΐνη για να εξασφαλίσει τη δόση του αλλά και χρήματα για να βγάλει το χειμώνα.

muk3

Οι άκρες που είχε τόσα χρόνια στα καρτέλ της κόκας για να προμηθεύεται τη δόση του αλλά και οι πληροφορίες που έλεγαν ότι τα χοντρά παιχνίδια με την κόκα παίζονται Ιούλιο και Αύγουστο στη Μύκονο, τον οδήγησαν όπως υποστήριξε να προμηθεύεται ποσότητες και να τις πουλά στη λιανική. Μάλιστα, είπε ότι δεν λειτουργούσε για λογαριασμό κάποιου κυκλώματος ως βαποράκι αλλά ως μοναχικός λύκος που δεν μοιραζόταν τα κέρδη με κανέναν. Άλλωστε όπως είπε, η ζήτηση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στο νησί των ανέμων είναι τόσο μεγάλη που τα μεγάλα κυκλώματα δεν φθάνουν να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών με τα ακριβά και περίεργα γούστα με αποτέλεσμα να υπάρχει χώρος για όλους. Ακόμα και για τους μοναχικούς λύκους...

Την ίδια ώρα, πληροφορίες από την Ασφάλεια Αττικής λένε πως υπάρχουν τουλάχιστον δύο με τρία μεγάλα κυκλώματα που σπρώχνουν κοκαΐνη αλλά και call girls στο κοσμοπολίτικο νησί των ανέμων. Στην άλλη Ελλάδα της Μυκόνου, λένε οι αστυνομικοί, πολλά κορίτσια που έκαναν ένα πέρασμα από την τηλεόραση ή έφτιαξαν το σώμα τους με χορηγίες των «sugar daddies», μπορούν άνετα να βγάλουν χοντρό πακέτο μέσα σε δύο μήνες για να περάσουν το χειμώνα κάνοντας είτε τις «γλάστρες» σε τραπέζια πάμπλουτων πελατών, είτε σε σεξουαλικά όργια σε σκάφη και βίλες επωνύμων με τιμές που αγγίζουν ακόμη και τα 1000 ευρώ. Γυναίκες ωραίες, εντυπωσιακές και κυρίως πρόθυμες να «πιουν» ναρκωτικά και να κάνουν τα πάντα ενώ στο νησί έχουν μετακομίσει και βίζιτες των 100 ευρώ της Αθήνας που «χτυπάνε» πολλαπλάσιες ταρίφες εκμεταλλευόμενες το όνομα που έχουν κάνει στις πίστες της πρωτεύουσας. Ο «κοριός» και οι πληροφοριοδότες έχουν ήδη πιάσει δουλειά και όπως λένε οι αστυνομικοί περιμένουν να βγάλουν λαβράκι.

muk4

athensmagazine.gr

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:


Ξέχνα ότι ήξερες για το σχολείο: Αυτά αλλάζουν σε δημοτικά και γυμνάσια από τη νέα σχολική χρονιά!


Τι ισχυρίζεται ο άνθρωπος που πέταξε τον σκύλο από τον τρίτο όροφο;


Σοκ! Νεκρός άνδρας στον Ηλεκτρικό στην Ομόνοια – Προσπάθησε να μπει από το παράθυρο στο τρένο


Τα καλύτερά μας σήμερα:


Σάπισαν στο ξύλο τον Άκη Τσοχατζόπουλο, μέσα στο κελί! Στιγμές σοκ με επικίνδυνο βαρυποινίτη! «Τι φωνάζεις μωρή πατσαβούρα»


Αυτό δεν το περιμέναμε! Δείτε με ποιον παρουσιαστή θα συνεργαστεί ο Γιώργος Λιάγκας!


Η νέα φωτογραφία της Νανάς Καραγιάννη από το νοσοκομείο που χαροποίησε τους πάντες – Τελείως διαφορετική η εικόνα της!