«Η Αττική θα παραδοθεί ‘’αμαχητί’’ τα μεσάνυχτα στον χιονιά»! Τι αναφέρει στο Facebook o γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος

«Η Αττική θα παραδοθεί ‘’αμαχητί’’ τα μεσάνυχτα στον χιονιά»! Τι αναφέρει στο Facebook o γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος

Ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος προέβλεψε πριν από δύο ημέρες «χτύπημα ιστορικού χιονιά» στην Αθήνα, επανήλθε σήμερα με νέα πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία «γερό "μπάσιμο" θα κάνει ο χιονιάς στην Αττική σήμερα (σε πρώτη φάση) τα μεσάνυχτα χοντρικά και για 3 ώρες περίπου».


 

«Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα παραδοθεί το μεγαλύτερο μέρος του νομού στο έλεος των χιονοπτώσεων. Εκτιμάται ότι οι χιονοπτώσεις κατά τόπους θα είναι πολύ πυκνές και θα επηρεάζουν τμήματα του νομού από το ύψος των 100-150 μέτρων και υψηλότερα. Στα δυτικά τμήματα του νομού θα χιονίσει και στα πεδινά!», αναφέρει ακόμη ο κ. Καλλιάνος στο facebook του.«Ασφαλώς μπορεί να υπάρξουν εξάρσεις με αποτέλεσμα τα υψόμετρα χιονόπτωσης να πέσουν κι άλλο. Φαίνεται να μην επηρεάζεται τόσο το νότιο και νότιοανατολικό τμήμα του νομού διότι εκεί οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται από τα 400 μέτρα και υψηλότερα» συμπληρώνει.

«Όλα αυτά σε ότι αφορά στο χρονικό διάστημα από τα μεσάνυχτα σήμερα έως και τις 03:00 της Πέμπτης όπου δίνω σοβαρή υποψηφιότητα να χιονίσει και στο Σύνταγμα. Εν συνεχεία η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο και έτσι οι όποιες χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται μέσα στην Πέμπτη από τα 250-350 μέτρα (ενδεικτικά) και υψηλότερα, εκτός από τα δυτικά και βόρεια που ενδεχομένως να χιονίζει από τα 100-150 μέτρα.

Από την Πέμπτη το βράδυ η θερμοκρασία θα σημειώσει πάλι πτώση και έτσι μέχρι και το Σάββατο το μεσημέρι θα χιονίζει κατά διαστήματα στο νομό από τα 150 μέτρα περίπου και υψηλότερα, με τάση να απασχολούνται πιθανότατα ακόμη και πεδινές περιοχές κατά τη διάρκεια των εξάρσεων.

Πάντως, με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο μεγαλύτερος όγκος χιονιού θα σημειωθεί στο ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΞΟ του νομού Αττικής, δηλαδή από τις δυτικές και βόρειοδυτικές περιοχές έως και τις βόρειες και πιθανώς τις βόρειοανατολικές περιοχές.

Όλα τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στον χαοτικό καιρό που έτσι και αλλιώς μπορεί να μας δώσει πιο light καταστάσεις ή ενδεχομένως και πιο δυνατές. Η ιστορία θα δείξει και τον απολογισμό θα τον κάνουμε μαζί την Κυριακή».

Όπως ενημερώνει μέσω του facebook του ο κ. Καλλιάνος, μπορείτε να παρακολουθήσετε αναλυτικά τις προβλέψεις του απόψε το απόγευμα στις 18:15 στην εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης» στην ΕΡΤ1.

Athensmagazine.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Θα ξετρελαθείτε! Δείτε την πρωτότυπη τούρτα γενεθλιών της Μαίρης Συνατσάκη!

Νέος έρωτας στη showbiz! Πασίγνωστη ηθοποιός είναι ΞΑΝΑ ερωτευμένη!

Φαίη Σκορδά: Βόλτα στην στολισμένη Αθήνα με τους γιους της! Τα παιχνίδια στον παιδότοπο και οι τρυφερές αγκαλιές