Η καυτή αλήθεια που δεν γράφεται πουθενά για τον 5χρονο που κατασπάραξαν τα ροτβάιλερ

Η καυτή αλήθεια που δεν γράφεται πουθενά για τον 5χρονο που κατασπάραξαν τα ροτβάιλερ
Δυστυχώς με αφορμή τον άγριο θάνατο ενός 5χρονου αγγέλου από ροτβάιλερ την Κυριακή του Πάσχα σε χωριό της Κοζάνης , επιστρέφουμε στο μηδέν.

Η Κοινωνία μας εκβαρβαρίζεται. Δεν μπορώ να δεχτώ την κακιά την ώρα για το συγκεκριμένο.
Ας μιλήσουμε λοιπόν τί οδηγεί εκεί:

Αυτά είναι είτε:

Βάρβαρα ένστικτα ή εξτρεμιστικές απόψεις ή συναισθήματα ανασφάλειας ή ακραίες και λανθάνουσες ή και παραβατικές συμπεριφορές των ιδιοκτητών διαφόρων ζώων σπανίων (ακόμη και ερπετών να έρπουν στην παραλία έχουμε δει) και των σκύλων, τους ωθούν να αγοράσουν έναν σκύλο για να το χρησιμοποιήσουν ως πιθανό όπλο με ανεξέλεγκτες ορμές.
Γιατί αυτή είναι η αλήθεια.

Για το πυροβόλο όπλο λειόκανο ή ραβδωτό που πυροβολεί προς μία κατεύθυνση που στρέφεις εσύ την κάννη, χρειάζεσαι ορθώς πιστοποιητικό ψυχιατρικής καταλληλότητας από ειδικό παθολόγο, νευρολόγο, ψυχίατρο και αίτηση στην Αστυνομική Αρχή Ασφαλείας με ανανέωση αδείας ανά τακτά διαστήματα.



Για ένα ζώο που έρχεται να καλύψει τα κενά σου και ειδικά τα συναισθηματικά και το οποίο το χρησιμοποιείς ως άλλος Αλκιβιάδης έπειτα από την προδοσία της Δεκέλειας κόβοντάς του την ουρά και μοστράρεις στη «σύγχρονη αγορά των Αθηνών», για να λησμονούνε τα παραπτώματά σου, τις ασοφίες σου, να προκαλείς φόβο και δέος στο πέρασμα (Α 333 Π.Κ.) και να αποτρέπεις κατ΄εσέ πιθανές εγκληματικές ενέργειες εις βάρος σου στην ουσία αναγάγοντας τον νόμο και αυτοδικώντας εν αρχήν κατά τινός μη προσδιοριζομένου και αγνώστου εχθρού, και να εκτρέφεις ένα ζώο το πολλές φορές όχι με αγάπη αλλά με ωμό κρέας, με υπερβολική πειθαρχία, εγκλεισμένο σε ένα διαμερισματάκι, για να γίνει ένα όπλο κατά τη διάρκεια επιθεσεως εναντίον σου από άγνωστο εχθρό και το οποίο επαφίεται στην κρίση του ζώου και μόνο, τότε τί πρέπει να πάρεις. Δεν πρέπει να παραδίδεις και πιστοποιητικό ψυχιατρικής καταλληλότητας από επιτροπή ψυχιάτρων/ εμεπιρογνωμόνων για εσένα, όταν προβαίνεις στην αγορά και κυριότητα ενός ζώου;

Μη μιλάτε για νοημοσύνη για τα ζώα, γιατί αλλιώς θα ήταν άνθρωποι και θα μιλούσαν.
Τα ζώα νιώθουν συναισθήματα περιορισμένης ακτίνας και φέρουν γονιδιακή εξέλιξη με εν μέρει λανθάνουσα υποτροπή προς το άγριο, λόγω αντικειμενικής αδυναμίας του περιβάλλοντος γύρω τους.
Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο να αγοράζεις έναν σκύλο για φύλακα, όταν υποτίθεται ότι εσύ ταϊζεις το ζώο και είσαι υπεύθυνος για αυτό και είσαι ο κύριός του, να του ζητάς να σε προστατεύει όταν οι αισθήσεις σου δεν κυριαρχούν επί αυτού (είτε γιατί βρίσκεσαι εν υπνώσει είτε με μειωμένη κινητικότητα είτε μακριά από την εποπτεία και εντολές σου) και το αφήνεις στην κυριολεξία στην τύχη.

Μήπως είναι μόνο τα σκυλιά με άγρια ένστικτα που συναντάμε πλέον στην αγορά (και δεν εννοώ τα καννίς και τους οδηγούς τυφλών), αλλά μέχρι και μολοσσούς και πύθωνες στην παραλία.

Αν θέλετε να φιλοξενείτε ζώα με άγρια ένστικτα κατά τα πρότυπά σας μπορείτε να πάτε στη ζούγκλα να μείνετε μαζί τους ή στο ζωολογικό κήπο από την μέσα πλευρά από τα κάγκελα.



Και όσο για το θλιβερό δυστύχημα ο ιδιοκτήτης γνώριζε τι είχε εκθρέψει και τι μπορούσαν να προκαλέσουν και όχι απλά δεν έκανε τίποτα για να το αποτρέψει, αλλά επιβράβευε τα ζώα του για την αγριότητά τους με εγκλεισμό σε ημιυπόγειο, δεν τα έβαλε φίμωτρο καίτοι φιλοξενούσε στην οικία του άτομα και είχε πλήρη κατανόηση των κινδύνων που απέρρεαν από αυτά και για αυτό πρέπει να του απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και προφυλάκιση και κανένα ελαφρυντικό ούτε καν του προτέρου εντίμου βίου ή των στενών οικογενειακών σχέσεων.
Μάλιστα δε εγνώριζε ως φυσικός αυτουργός ότι τα ροτβάιλερ και λόγω και της τεραστίας φυσικής τους δύναμης και των ισχυρών σιαγόνων τους λειτούργησαν όπως μία ωρολογιακή βόμβα με ενεργποιημένο τον πυροκροτητή και τον στόχο (ανήλικο παιδί) να κινείται στο σημείο εκτέλεσης.

Για αυτό λοιπόν,
Όχι άλλη υποκρισια και δικαιολογίες για την κακιά την ώρα και συντριβές καρδίας και τεταραγμένης ψυχής, γιατί γνώριζε πολύ καλά τί είχε δημιουργήσει στον τρόπο αντίληψης αυτών των ζώων.

Και εν τέλει
Απαιτείται ριζική αναψηλάφηση του νομικού πλαισίου κατοχής και κυκλοφορίας των οικόσιτων ζώων με διαβαθμίσεις κινδύνου.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του μικρού και αδικοχαμένου αγγέλου.

athensmagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Θρήνος για τον άδικο χαμό της 22χρονης Ρίας! Σήμερα η τελευταία πράξη του δράματος



Η απάντηση του πατέρα της μικρής Μαρίας – Ειρήνης για το αν συμμετέχουν σε αποκρυφιστικές τελετές



«“Είδα μία ρομά να κατεβάζει το κοριτσάκι από ένα φορτηγάκι και να την…»! Η συγκλονιστική μαρτυρία για την υπόθεση της μικρής Μαρίας (VIDEO)