Κάντε γιορτές γιατι μετά μας περιμένουν εκλογές στις 22 Ιανουαρίου! Για διαβάστε την ανάλυση

Κάντε γιορτές γιατι μετά μας περιμένουν εκλογές στις 22 Ιανουαρίου! Για διαβάστε την ανάλυση
Εθνικές εκλογές στις 22 Ιανουαρίου του 2017, χωρίς να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση "βλέπει" ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης λόγω σύγκρουσης της κυβέρνησης με τους δανειστές και το ΔΝΤ.

Από ότι διεφάνη από την ομιλία του κ.Τσίπρα στη Βουλή, οδηγείται σε σύγκρουση η κυβέρνηση με τους δανειστές και ιδιαίτερα με το ΔΝΤ. Σε απόσπασμα της ομιλίας του μάλιστα, είπε ότι "οφείλουν οι δανειστές, να συμμορφωθούν" με ότι δεν θα κάνει καμία άλλη υποχώρηση και ζήτησε και από την ΝΔ να πάρει θέση σχετικά με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ.

Αυτό για μας σημαίνει ότι πριν από το τέλος του έτους, θα έχουν προκηρυχθεί εκλογές στην Ελλάδα, γιατί επιπροσθέτως, ο κ. Τσίπρας θέλει να αποφύγει το στίγμα του μειοδότη στην διάσκεψη της 12ης Ιανουαρίου για το κυπριακό.Συνεπώς, πιθανότερη ημερομηνία εκλογών είναι η 22α Ιανουαρίου του 2017. Μια ομιλία που σε όλη την διάρκεια της, ο κ. Τσίπρας μιλούσε για εκλογές το 2019, αλλά στο συγκεκριμένο απόσπασμα ομολόγησε δραπέτευση μέσω εκλογών.

Μετά τις εξαγγελίες υπάρχει ευρύτερα ένα θέμα εκλογών σε συνδυασμό με το ότι υπάρχει χαοτική απόσταση μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών και δεν αποκλείεται να πάμε σε εκλογές αν δεν πειστούν ΕΕ και Βρυξέλλες, κυρίως, να αποσύρουν τις απαιτήσεις τους.

Ο Α.Τσίπρας έδωσε για πρώτη φορά μετά από δέκα και πλέον χρόνια "ζεστό" χρήμα σε μεγάλες ομάδες πολιτών και παραδέχθηκε ότι η επιβολή ΦΠΑ στα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίο, ήταν μια αχρείαστη πράξη.

Παρέβη την άτυπη συμφωνία όλων των ελληνικών κυβερνήσεων από το 2010 και μετά με την τρόικα ή το κουαρτέτο των δανειστών: Ούτε ευρώ παροχή!

Και μάλιστα το έκανε εν μέσω τελικής διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση, αλλά και ερωτήματος για το αν θα υπάρξουν και ποια θα είναι τα πρόσθετα εισοδηματικά μέτρα μετά το 2018!

Μετά την-αναμφισβήτητη, αλλά και ανολοκλήρωτη-επιτυχία μείωσης του χρέους μέσω χρονικής επέκτασης και επιτοκιακής αναδιάρθρωσης, δίνει λεφτά σε κάπου 3 εκατομμύρια πολίτες (αφού οι 1.600.000 συνταξιούχοι έχουν και οικογένειες στις οποίες θα διαχυθεί αυτός ο ταπεινός, μεν, αλλά πολύ σημαντικός για την πείνα που επικρατεί στην χώρα, μισθός) και καταργεί προβλέψεις εσόδων για τον κρατικό προϋπολογισμό με την αναβολή αύξησης ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου!

Με τις εξαγγελίες ο Α.Τσίπρας δεν έκανε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το αν προετοιμάσει την κατάσταση, αν και εφ'όσον ΕΕ και ΔΝΤ δεν υποχωρήσουν σε μια "λογική" συμφωνία στην β'αξιολόγηση: Τις εκλογές στις οποίες θα καταφύγει αν επιμείνουν να ζητούν αυτά που ζητούν, ειδικά σε εργασιακά και περαιτέρω περικοπές δημοσίων δαπανών, με την απειλή πάντα του "κόφτη" τον ερχόμενο Απρίλιο.