Κωστής Πολύζος: \"Δεν τον σκοτώσαμε εμείς...\" - Τι υποστηρίζει μητέρα και πατριός;

Κωστής Πολύζος: \
Συνεχίζουν να αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή τους στη δολοφονία του Κωστή Πολύζου, η μητέρα και ο πατριός του, οι οποίοι σήμερα Παρασκευή (29/01) οδηγούνται στις φυλακές Κορυδαλλού.
Η απολογία του ζευγαριού στον ανακριτή, το πρωί της Πέμπτης (28/01) παρέμεινε στην ίδια «γραμμή» που ακολουθούσαν οι κατηγορούμενοι από την πρώτη στιγμή που εξαφανίστηκε το 23χρονο παλικάρι στη Σιάτιστα Κοζάνης, τον Φεβρουάριο του 2011.

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα, δεν έχουμε καμία σχέση με την υπόθεση», είπαν και πάλι χθες στον ανακριτή Κοζάνης, η 49χρονη γυναίκα και ο 42χρονος άνδρας, οι οποίοι παρουσιάστηκαν ενώπιόν του, προκειμένου να απολογηθούν για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου.

Οι δυό τους, οι οποίοι εκτός από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού, αντιμετωπίζουν τις πράξεις της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, της ψευδορκίας και της περιύβρισης νεκρού, αρνήθηκαν τις πράξεις που τους βαρύνουν.

Ανέκφραστοι άκουσαν την απόφαση της προφυλάκισής τους, η οποία πάρθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, και δεν έκαναν κάποια δήλωση αποχωρώντας από το ανακριτικό γραφείο.

Σήμερα, το ζευγάρι, που πέρασε τη νύχτα στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Κοζάνης, αναμένεται να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου θα κρατηθεί προσωρινά.

Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη του Κωστή Πολύζου είχαν χαθεί στις 18 Φεβρουαρίου του 2011, ενώ το πτώμα του βρέθηκε από κυνηγό επτά μήνες αργότερα, μισοθαμμένο, σε κτήμα του πατριού, κοντά στη Σιάτιστα. Το ζευγάρι, συνελήφθη την προηγούμενη Παρασκευή στην Ελευσίνα Αττικής, ύστερα από σχετικά εντάλματα που εξέδωσε ο ανακριτής Κοζάνης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το σατανικό ζευγάρι, είχε πάρει δάνεια στο όνομα του νεαρού, ύψους 250.000 ευρώ, κάποια από αυτά μάλιστα με υπογραφή του πατριού και στοιχεία του Κωστή Πολύζου.

Συνελήφθησαν στις 22 Ιανουρίου σε διαμέρισμα της Ελευσίνας, όπου είχαν μετακομίσει μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος. Η δολοφονία φαίνεται να έγινε μετά από έναν ακόμη καυγά με αφορμή τα υπέρογκα δάνεια που είχε πάρει ο νεαρός για λογαριασμό της οικογένειας και τον κυνηγούσαν οι τράπεζες.

Η εξαφάνιση δηλώθηκε από τους ίδιους τους δράστες στις 18 Φεβρουαρίου 2011, με την «μητέρα», κάποιους μήνες αργότερα, να κάνει έκκληση μέσα από την εκπομπή της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη, για να βρεθεί το παιδί της. Το πτώμα του βρέθηκε μετά από 7 μήνες, στις 23 Σεπτεμβρίου 2011, από έναν κυνηγό, θαμμένο σε κτήμα του πατριού. Η σορός ήταν μισοφαγωμένη από σκυλιά και αγρίμια, με αποτέλεσμα ο ιατροδικαστής να μην μπορεί να διαπιστώσει την αιτία θανάτου.

Τα στοιχεία της ογκοδέστατης δικογραφίας είχαν διαβιβαστεί στον ανακριτή Κοζάνης. Επιβαρυντικά στοιχεία για το ζευγάρι, ήταν το γεγονός ότι η σορός του άτυχου 23χρονου βρέθηκε σε χωράφι του πατριού, ο οποίος δεν είχε αποκαλύψει ότι κατείχε παρότι είχε ερωτηθεί από τους αστυνομικούς, όπως και το γεγονός ότι ο πατριός είχε υπογράψει αιτήσεις χορήγησης δανείων στο όνομα του Κωστή Πολύζου χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει.

Ο πατριός είχε αρνηθεί αυτές τις υπογραφές, οι οποίες όπως ταυτοποιήθηκαν στην γραφολογική εξέταση. Εξίσου σημαντικές ήταν οι καταθέσεις γειτόνων, που είχαν δει την «μάνα» του Κωστή Πολύζου, την επόμενη μέρα της δήλωσης εξαφάνισης, να καθαρίζει με... ατμοκαθαριστή το σπίτι! Ο πατριός πούλησε άμεσα το αυτοκινητό του, με το οποίο φέρεται να είχε μεταφέρει τη σορό του 23χρονου στο χωράφι όπου το έθαψε, όπως αναφέρουν αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Παράλληλα έφυγαν από την Σιάτιστα μαζί με τον 13χρονο γιο τους, και μετακόμισαν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Δήμητρος στην Ελευσίνα, μη μπορώντας να αντέξουν την κατακραυγή των συγχωριανών τους. Ο πατριός εργαζόταν στη ΔΕΗ Ασπροπύργου ενώ εκείνη ήταν άνεργη.



newsbomb