Η μικρή Μαρία με τα ξανθά μαλλιά και τα γαλανά μάτια που απασχόλησε το πανελλήνιο όταν εντοπίστηκε πριν από τρία χρόνια σε καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα, είναι σήμερα επτά χρόνων. Όπως σημειώνει η Λένα Κισσσάβου στην εφημερίδα «Ελευθερία», η μικρή δεν ζει με τους βιολογικούς της γονείς, ούτε με το ζευγάρι των τσιγγάνων που παρουσιάστηκαν ως γονείς της.

«Έχει άλλα 300 «αδέλφια» στα σπίτια φιλοξενίας παιδιών του «Χαμόγελου του Παιδιού», σε άγνωστη τοποθεσία στην Ελλάδα. Το Πρωτοδικείο Λάρισας, αποφάσισε να δώσει την επιμέλειά της στον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό και αφαίρεσε την επιμέλεια από τους δυο Ρομά από τα Φάρσαλα, που εμφανίζονταν σαν γονείς του παιδιού, ενώ παράλληλα απέρριψε την κύρια παρέμβαση της Κρατικής Υπηρεσίας του Παιδιού της Βουλγαρίας που ζητούσε επίσης να αναλάβει την επιμέλειά του, με το σκεπτικό ότι οι βιολογικοί γονείς του παιδιού είναι Βούλγαροι.

Τον Νοέμβριο του 2015, η δικαστική υπόθεση της αναζήτησης ευθυνών και υπαιτίων, για την κατάσταση που βρέθηκε η Μαρία, να ζει χωρίς τους βιολογικούς της γονείς, σε καταυλισμό Ρομά στην Ελλάδα, «έκλεισε». Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών, για την πράξη αρπαγής ανηλίκου, τον άντρα και τη γυναίκα  που παρουσιάστηκαν ως γονείς της, με τους οποίους μάλιστα ζούσε μέχρι τότε η μικρή Μαρία.

Επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών στη γυναίκα και 18 μηνών στον άνδρα, με τριετή αναστολή, για τις πράξεις της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

athensmagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ξανά στο αυτόφωρο οι γονείς της μικρής Μαρίας! Θρίλερ με την «τύχη» του παιδιού! Θα επιστρέψει στην οικογένειά του ή όχι;

«Είσαι τ’ άλλο μου μισό, χωρίς εσένα δεν μπορώ να ζήσω»! Οδύνη και σπαραγμός για την 22χρονη Ρία που έφυγε τόσο άδοξα από την ζωή

Aποκάλυψη: Αυτή είναι όλη η δικογραφία για την υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαρίας Ειρήνης!

loading...