Λέσβος: Γυμνασιάρχης κατηγορείται ότι \"κουκούλωσε\" την σεξουαλική παρενόχληση 12χρονης

Λέσβος: Γυμνασιάρχης κατηγορείται ότι \
Την απομάκρυνση γυμνασιάρχη της Μυτιλήνης από τη θέση του διευθυντή του σχολείου αλλά και από το χώρο της εκπαίδευσης γενικότερα, ζητά με απόφαση της η γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Λέσβου, καθώς θεωρεί ότι με την αδιαφορία του έθεσε μαθητές σε κίνδυνο.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή την εμπλοκή του γυμνασιάρχη ως μάρτυρα υπεράσπισης σε δίκη του ιδιοκτήτη του κυλικείου στο σχολείο το οποίο διευθύνει.

Δίκη κατά την οποία ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης δύο ετών για "προσβολή σεξουαλικής αξιοπρέπειας ανήλικου κάτω των 15" και συγκεκριμένα 12χρονης μαθήτριας του εν λόγω σχολείου το 2012, δηλαδή πριν πέντε χρόνια. Συνεχίστε παρακάτω..

Στη δίκη εναντίον του επιχειρηματία κατέθεσαν οι γονείς της μαθήτριας αλλά και άλλων μαθητριών. Κατήγγειλαν μεταξύ των άλλων αμέλεια του διευθυντή στα καταγγελλόμενα που αφορούσαν όχι μόνο τη συγκεκριμένη μαθήτρια αλλά και ανάλογα περιστατικά με δικά τους παιδιά.

Η υπόθεση παρενόχλησης
Όπως αναφέρει το lesvosnews.net, ο υπάλληλος του κυλικείου καταδικάστηκε στις 27 Ιανουαρίου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης κατηγορούμενος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου νεότερου των 15 ετών.

Στην δίκη αυτή, τρεις γονείς μαθητριών, αναφέρθηκαν στην «κόλαση» όπως αποκάλεσαν την κατάσταση που έζησαν τα τρία κορίτσια ηλικίας τότε 12,5 και 14 ετών. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν οι γονείς ο επιχειρηματίας τηλεφωνούσε και παρενοχλούσε το ένα από τα τρία παιδιά, έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, τις φιλούσε και έκανε και άλλες σεξουαλικού περιεχομένου χειρονομίες όταν προσέρχονταν στην επιχείρηση στο σχολείο τους για να αγοράσουν προϊόντα. Ενώ μια από τις μητέρες κατέθεσε ότι με έντονου σεξουαλικού περιεχομένου φράσεις προσέβαλε την 14χρονη κόρη της. Μάλιστα για αυτό το λόγο πήρε το άλλο της παιδί από το σχολείο.

"Και οι τρεις γονείς κατέθεσαν ότι απευθύνθηκαν για το συμβάν στο διευθυντή του σχολείου, του έδειξαν μηνύματα, ο οποίος, όμως, κατά τις μάρτυρες δεν έπραξε αυτό που έπρεπε, συγκαλύπτοντας στην ουσία τον κατηγορούμενο. Ας σημειωθεί εδώ ότι ο εν λόγω διευθυντής, ο οποίος παραμένει και σήμερα διευθυντής στο ίδιο σχολείο, ήταν και ο μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης εκτός της συζύγου του κατηγορουμένου. Ας σημειωθεί επίσης ότι ο γυμνασιάρχης δεν αποδέχθηκε τα όσα έλεγαν οι γονείς, δήλωσε ότι αρνήθηκε να δει τα μηνύματα που ο επιχειρηματίας έστελνε στις μαθήτριες του, χαρακτήρισε δε εργατικό, καλό και ηθικό άνθρωπο τον καταδικασθέντα."

Αξίζει να τονίσουμε ότι όπως η πολιτική αγωγή αποκάλυψε λίγους μήνες πριν τα γεγονότα, στα μέσα του 2011 ο επιχειρηματίας είχε καταθέσει υπέρ του γυμνασιάρχη, σε διενεργηθείσα ΕΔΕ σε βάρος του με αντικείμενο κείμενα ακραίων πολιτικών θέσεων εκτός δημοκρατικού τόξου που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο.

Καταπέλτης ο εισαγγελέας της έδρας, πρότεινε ποινή φυλάκισης 30 μηνών για να επιβάλλει τελικά το δικαστήριο ποινή φυλάκισης δυο ετών.

Ο καταδικασθείς επιχειρηματίας διατηρεί έκτοτε και έως σήμερα την επιχείρηση του στο σχολείο, ενώ ουδέποτε κινήθηκε ο παραμικρός διοικητικός έλεγχος από τα προϊστάμενα κλιμάκια της εκπαίδευσης, παρά τις καταγγελίες των γονέων σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης στο βόρειο Αιγαίο.

O επιχειρηματίας, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος ενώ η υπόθεση του θα επανακριθεί στο Εφετείο. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εμπρός», μόλις ο δήμαρχος της Λέσβου ενημερώθηκε για το περιστατικό, απαίτησε ο εν λόγω κυλικειάρχης να φύγει από το σχολείο. Ωστόσο, το αίτημα δεν προχώρησε.

Η γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Λέσβου ζητά «να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες ως προς τον ιδιοκτήτη του κυλικείου για την απαγόρευση της εισόδου του σε σχολικούς χώρους», να ελεγχθεί «για την αδιαφορία που επέδειξε ο διευθυντής απέναντι στις επικλήσεις των γονέων, όπως έχει καταγραφεί στη σχετική δικογραφία και είδε το φως της δημοσιότητας και επαναλαμβάνει το αίτημα της απομάκρυνσης του από τη θέση του διευθυντή του σχολείου και από το χώρο της εκπαίδευσης. «Οφείλει επίσης η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και κάθε άλλη διοικητική αρχή της εκπαίδευσης να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν χωρίς υπεκφυγές και άλλη χρονοτριβή».

Εμπλοκή με τη δικαιοσύνη
Μάλιστα σε βάρος του συγκεκριμένου διευθυντή βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή τρεις ΕΔΕ για τα όσα ρατσιστικά και εθνικοσοσιαλιστικά διαδίδει μέσω του διαδικτύου ύστερα από καταγγελίες πολιτών μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός. Επίσης έχει παραπεμφθεί στο πειθαρχικό Συμβούλιο για εμπλοκή του σε υπόθεση ιστοσελίδας στην οποία αναφέρθηκε στο μύθο του Πολυτεχνείου. Από το 2013 το Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν έχει συνεδριάσει για την υπόθεση αυτή.

Τέλος, από τις δικαστικές αρχές πραγματοποιούνται δυο προανακρίσεις μια για υποκίνηση μίσους ή βίας τελουμένη μέσω διαδικτύου και μια για ψευδή ανωμοτί κατάθεση. Σήμερα τέλος έγινε γνωστό ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης διέταξε την πραγματοποίηση τρίτης προανάκρισης σε βάρος του, με τα ερωτήματα της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο και της παράβασης καθήκοντος για την υπόθεση του ιδιοκτήτη του κυλικείου στο σχολείο όπου παραμένει και σήμερα διευθυντής.

star.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Υπόθεση Άλεξ: Αυτή είναι η αποζημείωση που θα πάρει η άτυχη μητέρα από τους γονείς των πέντε ανήλικων

Φρίκη σε Βόλο και Αγρίνιο! Ξυλοκοπήθηκαν άγρια δυο γυναίκες από τους συντρόφους τους

Ανείπωτη τραγωδία στην Γλυφάδα: 16χρονη μαθήτρια πέθανε μπροστά στους συμμαθητές της!