Με... νεκρούς πλημμύρισε το κέντρο της Αθήνας! (photos)

Με... νεκρούς πλημμύρισε το κέντρο της Αθήνας! (photos)
Την «Ημέρα των Νεκρών» γιόρτασαν το βράδυ του Σαββάτου οι λάτρεις του Μεξικανικού πολιτισμού που για 18η χρονιά γέμισαν το κέντρο της Αθήνας με νεκροκεφαλές, σκελετούς και φαναράκια.

Τη γιορτή διοργάνωσε φέτος η σχολή Abanico, και οι συμμετέχοντες ζωγράφισαν το πρόσωπό τους, φόρεσαν σκουρόχρωμα ρούχα, πήραν μαζί τους φαναράκια και ομοιώματα σκελετών και παρέλασαν στο Γκάζι παίζοντας παραδοσιακές μεξικανικές μουσικές και τραγούδια. Διαβάστε παρακάτω...





«Η γιορτή των Νεκρών» ξεκίνησε φέτος στις 31 Οκτωβρίου, την ημέρα που στήθηκε ο βωμός των νεκρών και κορυφώθηκε στις 4 Νοεμβρίου με εκδηλώσεις που περιελάμβαναν μπόλικη μουσική και παραδοσιακά εδέσματα του Μεξικού.

Νεκρός ο άνδρας που έπεσε με το αυτοκίνητό του στο λιμάνι της Ζέας!


Η Ημέρα των Νεκρών σχετίζεται με την Καθολική γιορτή Των Αγίων Πάντων και πρόκειται για ένα «ξύπνημα των νεκρών», αφού οι δρόμοι του Μεξικού γεμίζουν σκελετούς, ενώ πιστεύεται ότι εκείνη τη μέρα του χρόνου οι νεκροί επιστρέφουν στη Γη και γιορτάζουν με τις οικογένειες τους.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών!



Η 1η Νοεμβρίου, είναι εθνική αργία για το Μεξικό, ενώ και στη Βραζιλία οι ντόπιοι ασχολούνται με την φροντίδα και τον στολισμό των τάφων των αγαπημένων τους, οικοδομούν βωμούς από λουλούδια προς τιμήν τους, φέρνουν στα σπίτια τους σκελετούς ντυμένους με τα ρούχα των αγαπημένων τους νεκρών, φτιάχνουν κρανία από ζάχαρη, κατιφέδες και αγαπημένα φαγητά των εκλιπόντων τα οποία αφήνουν στους τάφους τους.

Θρίλερ με την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη: Μυστήριο με το τηλεφώνημα λίγα λεπτά μετά το έγκλημα!



Τεράστια ανάσα: Δείτε μ’ ένα κλικ εδώ αν θα πάρετε 1.000 ευρώ τα Χριστούγεννα!