Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Νίκος Νικολακόπουλος, υποστράτηγος πυροσβεστικού Σώματος Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, είπε ότι πιθανότατα το παιδί γλίστρησε και έκανε λόγο για εξαιρετικά δύσβατο σημείο, καθώς έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 15 πτώσεις!

Μάλιστα τις περισσότερες φορές τα άτομα που έπεσαν δεν βρέθηκαν καν…

Μάλιστα τις περισσότερες φορές τα άτομα που έπεσαν δεν βρέθηκαν καν…

Η περιοχή Σιφόνι
Η γέφυρα έχει στηθαία, με εξαίρεση ένα μικρό άνοιγμα το οποίο είναι έτσι διαμορφωμένο για να περνάει από εκεί αν χρειαστεί ο ελεγκτής. Ακριβώς κάτω από τη γέφυρα περνάνε με μεγάλη ορμή τα νερά του Βουραϊκού, τα οποία σε εκείνο το σημείο σχηματίζουν μιας απίστευτης ισχύος δίνη – γι’ αυτό και η περιοχή ονομάζεται “Σιφόνι”-, που ακόμα και ο πιο εκπαιδευμένος σε θαλάσσια σπορ είναι αδύνατο να την προσεγγίσει εάν δεν είναι καλά δεμένος και δεν έχει την υποστήριξη και άλλων ατόμων.

Από το σημείο αυτό και μετά τα νερά του Βουραϊκού «χάνονται» και εμφανίζονται ξανά σε ένα άνοιγμα σε απόσταση 100 μέτρων.

Πού βρέθηκε ο άτυχος Βασίλης

Οι δύτες ειδοποιήθηκαν στις 4 το απόγευμα και σε χρόνο ρεκόρ – λόγω της απόστασης και της αναγκαίας προετοιμασίας  στις 6.00 – είχαν «βουτήξει». Ο εντοπισμός του μικρού Βασίλη έγινε ακριβώς μέσα στη δίνη με τα ορμητικά νερά του Βουραϊκού να τον περιστρέφουν σε εκείνο το σημείο με απίστευτη ταχύτητα.

Λόγω της δύναμης των νερών και της επικινδυνότητας η ανάσυρση του άψυχου κορμιού του 9χρονου άργησε να γίνει, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες , ο μικρός προσπάθησε να παλέψει με τα νερά γι΄ αυτό και βρέθηκε με τα χέρια σηκωμένα. Να σημειωθεί πως όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες για λίγο – τις πρώτες στιγμές μετά την πτώση του -ακούστηκε το κλάμα του.

Πηγή: athensmagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Καίγεται ο Βαρνάβας!

Τι έδειξε η νεκροψία για τον 9χρονο που βρήκε τραγικό θάνατο στον Βουραϊκό

«Είμαι ανίκανος»: Σπαράζει ο πατέρας του 9χρονου Βασίλη, που βρέθηκε νεκρός στον Βουραϊκό

loading...