Νέο \"Κωσταλέξι\" στο Πήλιο σοκάρει το Πανελλήνιο! Γυναίκα πέθανε αβοήθητη από την πείνα! \"Πάγωσαν\" οι γιατροί από τη νεκροτομή!

Νέο \
Ένα άγνωστο οικογενειακό δράμα που διαδραματιζόταν τα τελευταία τρία χρόνια σε χωριό του Πηλίου ήρθε στο φως μετά το θάνατο μιας ηλικιωμένης γυναίκας την οποία άφησαν να πεθάνει από την πείνα, χωρίς καμία φροντίδα της υγείας της.

Όπως αναφέρει ο Ταχυδρόμος, η 80χρονη γυναίκα «απήχθη» από το σπίτι της και αναγκάστηκε να ζήσει κάτω από την ίδια στέγη με τη νοητικά καθυστερημένη κόρη της και τον βίαιο γαμπρό της σε μια τρώγλη, υπό άθλιες συνθήκες, ζώντας έναν καθημερινό εφιάλτη, πριν αφήσει την τελευταία της πνοή την περασμένη Παρασκευή σε νοσοκομείο του Βόλου. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στα επείγοντα με υψηλό σάκχαρο, αφυδατωμένη, πεινασμένη και με μώλωπες στο πρόσωπο και στο σώμα.
Την κλήση στο Κέντρο Υγείας του χωριού έκανε ο γαμπρός της και όταν το πλήρωμα του ασθενοφόρου έφτασε στο χωριό για να την παραλάβει, διαπίστωσε ότι ήταν σε άσχημη κατάσταση, ενώ τους ψέλλισε ότι δεν αντέχει άλλο.

Η 80χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο συνοδεία της κόρης της, η οποία όταν ρωτήθηκε για τους μώλωπες στο πρόσωπο και στο σώμα της μητέρας της, είπε ότι είχε πέσει και είχε χτυπήσει.

Όπως αποκαλύφθηκε η ηλικιωμένη γυναίκα έως και τον Μάρτιο του 2013 έμενε μόνη της σε χωριό του Πηλίου και μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» η κοινωφελής επιχείρηση του δήμου της παρείχε καθημερινό φαγητό.

Όμως η υπηρεσία ενημερώθηκε κάποια στιγμή για τη διακοπή της σίτισης της 80χρονης, αφού η γυναίκα μεταφέρθηκε στο σπίτι της κόρης της χωρίς να θέλει, από το βίαιο γαμπρό της που ήθελε να εκμεταλλευτεί τη σύνταξή της.

Ούτε ο αδελφός της 80χρονης την είχε δει τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς φέρεται να φοβόταν να επισκεφθεί το σπίτι εξαιτίας της βίαιης συμπεριφοράς του γαμπρού της αδελφής του. Μάλιστα κοινωνική λειτουργός που προσπάθησε να διαπιστώσει ποιες είναι οι νέες συνθήκες διαβίωσης της 80χρονης εκδιώχθηκε από τον γαμπρό της και απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Βόλου.

Ο Εισαγγελέας διέταξε επείγουσα αυτοψία στο σπίτι που μεταφέρθηκε η γυναίκα, η οποία κι έγινε στις 24 Σεπτεμβρίου 2013 από κοινωνική λειτουργό που συνοδευόταν από την αστυνομία, αφού ο γαμπρός της είχε κατηγορηθεί για βίαιη συμπεριφορά.

Το θέαμα που αντίκρισε ήταν αποκρουστικό. Το σπίτι ήταν μια πραγματική τρώγλη με την ηλικιωμένη να κοιμάται σε ένα δωμάτιο χωρίς θέρμανση, σε ένα κρεβάτι από τσιμεντόλιθους, χωρίς σωστή διατροφή και μέριμνα για την υγιεινή της και τη φαρμακευτική αγωγή που έπρεπε να ακολουθεί.

Η κοινωνική λειτουργός ζήτησε την απομάκρυνση της 80χρονης και ο εισαγγελέας προχώρησε σε αυτεπάγγελτη δίωξη.

Ο γαμπρός της γυναίκας πρόκειται να δικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στις 17 Μαρτίου για έκθεση της 80χρονης σε κίνδυνο.

Δυστυχώς όμως η άτυχη γυναίκα δεν άντεξε άλλο το μαρτύριό της και άφησε την τελευταία της πνοή.

Πηγή: athensmagazine.gr

Διαβάστε επίσης στο Youweekly.gr:

Οικογενειακό έγκλημα που σοκάρει το Πανελλήνιο: Κουνιάδος σκότωσε τον γαμπρό του!

Μην μπλέξεις μαζί τους – Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι εγωιστές του ζωδιακού κύκλου!

«Η Ελένη Μενεγάκη έχει μουστάκι…» – Τα απίστευτα σχόλια για την εμφάνιση της παρουσιάστριας!