Νέο προκλητικό μήνυμα του Αλβανού πρωθυπουργού: \"Οι Έλληνες είχαν μάθει να...\"

Νέο προκλητικό μήνυμα του Αλβανού πρωθυπουργού: \
Προκλητικός για άλλη μια φορά προς την Ελλάδα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα. Αυτή τη φορά δεν... ενέπλεξε την Ακρόπολη αλλά έστειλε μήνυμα στην Αθήνα πως δεν πρόκειται να μείνει... σιωπηλός!

Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Αλβανικής Διασποράς στα Τίρανα και αφού ο Αλβανός πρωθυπουργός κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση Αλβανού υπηκόου που ζει και εργάζεται επί 25 χρόνια στην Ελλάδα.

«Οι γείτονές μας είχαν μάθει, εδώ στα Τίρανα, με υπάκουους συνομιλητές, όμως εμείς δεν έχουμε την πρόθεση να παραμείνουμε σιωπηλοί» είπε ο Ράμα.



«Οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι μεγάλης στρατηγικής σημασίας και γι’ αυτό παραμένει σταθερή γραμμή της εξωτερικής μας πολιτικής, η στρατηγική εταιρική σχέση με την Ελλάδα. Από την άλλη όμως, είναι εξίσου αλήθεια ότι αυτές οι σχέσεις χρειάζονται σήμερα να περάσουν σε ένα άλλο επίπεδο, ξεπερνώντας κάποια εναπομείναντα ζητήματα.

Έχουμε δημιουργήσει μια ειδική ομάδα, μαζί με την ελληνική πλευρά για να καθίσουμε στο τραπέζι και να συζητήσουμε ανοιχτά με εποικοδομητικό πνεύμα και να δούμε το μέλλον, με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις αρχές. Έχει ξεκινήσει μια κοινή προσπάθεια, καθόλου εύκολη, αλλά ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθεί. Μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια που δεν είναι προς όφελος αυτής της στρατηγικής σχέσης γειτονίας, που έχουμε με την Ελλάδα.

Όμως δεν έχουμε καμία πρόθεση να παραμείνουμε σιωπηλοί και να υποκρινόμαστε ότι δεν καταλαβαίνουμε. Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι γείτονές μας είχαν μάθει, εδώ στα Τίρανα, με υπάκουους συνομιλητές που έκαναν πως δεν καταλάβαιναν και για θέματα που δεν μπορεί να αγνοηθούν και για τα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε πως δεν υπάρχουν», ήταν τα λόγια του Αλβανού πρωθυπουργού.

Πηγή: athensmagazine.gr

Δείτε ακόμη στο Youweekly.gr

Ταλαιπωρία δίχως τέλος: Νέες στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ την εβδομάδα που μας έρχεται!


Διαδώστε και βοηθήστε: Ζητούνται πληροφορίες για τροχαίο με εγκατάλειψη θύματος στη Νίκαια

Τρομερές αποκαλύψεις: Ρεσιτάλ υποκρισίας πίσω και μπρος από τις κάμερες στην υπόθεση του Κωστή Πολύζου