Ντένια Παράσχη: Η δημοσιογράφος του Youweekly.gr περιγράφει συγκλονιστικές στιγμές μέσα από το Ωνάσειο.

Ντένια Παράσχη: Η δημοσιογράφος του Youweekly.gr περιγράφει συγκλονιστικές στιγμές μέσα από το Ωνάσειο.
Από την Δήμητρα Παυλάτου.

Με κοίταξε στα μάτια και με το χέρι στην καρδιά μου συλλάβισε ''ευχαριστώ''. Με ένα και μοναδικό βλέμμα, χωρίς να με έχει δει ξανά ποτέ στην ζωή της, μου έδωσε να καταλάβω πόση δύναμη έχει η βοήθεια που της προσφέρουμε. Μία εικόνα που έχει χαραχτεί βαθιά μέσα μου!

Η Ντένια το κορίτσι που μέχρι πριν δύο εβδομάδες έδινε ζωή με το χαμόγελο της ''ζητάει'' πλέον...την ζωή της πίσω. ''Ήταν Σάββατο 6 Φεβρουαρίου όταν το μάθαμε'', μου ψιθύρισε ο αγαπημένος της ξάδερφος, ''και από τότε έχουμε χάσει τον κόσμο κάτω από τα πόδια μας''. Μια απλή αδιαθεσία ή μπορείς να το πεις και ατονία την οδήγησαν στο Γενικό Νοσοκομείο της Ζακύνθου. Συντροφιά πάντα με τον πατέρα της, Σπύρο, ο οποίος παρά τα παρακαλειτά της ότι δεν είναι τίποτα μέσα του διαισθανόταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Και είχε δίκιο! Από τις πρώτες κιόλας εξετάσεις τα πράγματα έδειξαν σοβαρά. Η επόμενη πόρτα που χτύπησαν ήταν στην Αθήνα και από τότε το ''Ωνάσειο'' αποτελεί το δεύτερο σπίτι της.

Μέσα σε λίγες μέρες και έπειτα από πολλές εξετάσεις, διαγνώστηκε με μία σπάνια μορφή καρκίνου στην πνευμονική αρτηρία της καρδιάς. Κάτι σπάνιο στην μέχρι τώρα ιατρική πορεία της Ελλάδας. Επόμενος σταθμός ''ελπίδας'' η Μασαχουσέτη. Όλα ήταν έτοιμα και έμενε να δοθεί η έγκριση των γιατρών για την αεροπορική μεταφορά της Ντένιας. ''Θα φύγει το κορίτσι μας,θα γίνει καλά'', ήταν τα λόγια ελπίδας που μέχρι και την Τρίτη έφταναν στα αυτιά μου από συγγενείς και φίλους σε Ζάκυνθο και Αθήνα. Έφτασε Τετάρτη όμως και η Ντένια είναι ακόμα εδώ να ''παλεύει'' με την γραφειοκρατία και συγχρόνως με την αρρώστια της. Από νωρίς κατευθύνθηκα στο νοσοκομείο. Πλήθος φίλων συγγενών αλλά και απλών γνωστών είναι συγκεντρωμένο στον χώρο αναμονής του νοσοκομείου αναμένοντας όλοι την ίδια απόφαση: αν τελικά η Ντένια θα πάρει την άδεια για την μεταφορά.

Ανάμεσα τους ο αδερφός της Γιώργος Παράσχης αρκετά αναστατωμένος μου εξηγεί πως ένας από τους γιατρούς που την έχουν αναλάβει δεν δίνει την έγκριση του -medical report- για την μεταφορά της στο εξωτερικό.(Δείτε εδώ τι είχε δηλώσει o αδερφός της στο Youweekly.gr) Χωρίς την υπογραφή του η Ντένια δεν μπορεί να μεταφερθεί. Η κατάσταση της υγείας την είναι αρκετά κρίσιμη και η παραμονή της στην Ελλάδα της εκμηδενίζει και την παραμικρή ελπίδα για ζωή. Πανικόβλητοι συγγενείς και φίλοι περιφέρονται με ανυπομονησία στον διάδρομο. Προσέγγισα τον πατέρα της Σπύρο που με κοίταξε με βουρκωμένα μάτια και η μόνη λέξη που μπόρεσε να βγάλει ήταν ''πρέπει να την πάρω από δω''. Η μητέρα της καθόταν σε μία γωνία φανερά σοκαρισμένη αναμένοντας το κάθε λεπτό που περνούσε με προσμονή για μία τελική απόφαση. .Ήταν αρκετά καλά παρά τα μηχανήματα που την περιτριγύριζαν . Το βλέμμα της όμως ήταν εκείνο που έδειχνε την ανησυχία της. ''Η ζωή της κρέμεται από μία υπογραφή'' ήταν τα λόγια που μου μετέφερε ο αρραβωνιαστικός της Λάμπρος. Το μόνο που ζήτησαν από εμάς και όλους τους συνανθρώπους είναι να βοηθήσουμε για να συγκεντρωθεί το χρηματικό ποσό που είναι απαραίτητο τόσο για την νοσηλεία της στο εξωτερικό όσο και για την μετέπειτα πορεία της.

Μετά από 48 ώρες αναμονής το YouWeekly.gr ήταν αυτό που έμαθε πρώτο και σας ανακοίνωσε, ότι η Ντένια πήρε τελικά το ''πράσινο φως''.

Δείτε ακόμη: Η Ντένια Παράσχη ξεκινάει τώρα το ταξίδι της ελπίδας για την Βοστώνη!