«Οχυρωμένο» το κέντρο της Αθήνας για την επέτειο Γρηγορόπουλου! - Πάνω από 3.000 αστυνομικοί θα πάρουν μέρος στο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ

«Οχυρωμένο» το κέντρο της Αθήνας για την επέτειο Γρηγορόπουλου! - Πάνω από 3.000 αστυνομικοί θα πάρουν μέρος στο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ
«Φρούριο» από το πρωί το κέντρο της Αθήνας... Aπροσπέλαστο για τους πολίτες και τα αυτοκίνητα - καθώς στις 12 το μεσημέρι μαθητές και φοιτητές θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια, όπου το «παρών» θα δώσουν και αντιεξουσιαστές, ενώ στις 6 το απόγευμα, επίσης στα Προπύλαια, είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση διαφόρων ομάδων αντιεξουσιαστών που θα κινηθούν προς το σημείο που δολοφονήθηκε πριν 9 χρόνια ο 15χρονος μαθητής.

Σε συνεχείς συσκέψεις των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ αποφασίστηκε να «οχυρωθεί» το κέντρο της Αθήνας με βάση το πλάνο που χρησιμοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο. Συνολικά θα διατεθούν περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί με σκοπό οι δυο συγκεντρώσεις να μην καταλήξουν στο γνωστό κλεφτοπόλεμο στους δρόμους της Αθήνας και έξω από το Πολυτεχνείο. Σύμφωνα με το πλάνο, ένστολοι αλλά και αστυνομικοί με πολιτικά θα λάβουν μέρος στα μέτρα, ενώ όλη η δύναμη της αστυνομίας θα είναι σε επιφυλακή. Άδειες και ρεπό ανακλήθηκαν ενώ ένας μεγάλος αριθμός αστυνομικών που υπηρετούν σε γραφεία θα βγουν στους δρόμους. Η κατάσταση -λένε οι πληροφορίες από την Αστυνομία- μοιάζει «εκρηκτική» καθώς κάποιοι από τον σκληρό πυρήνα των αντιεξουσιαστών ενδεχομένως να προσπαθήσουν να προκαλέσουν επεισόδια. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Αυτός είναι ο Σέρβος που συνελήφθη με τα 136 κιλά κοκαΐνης – Κρίθηκε προφυλακιστέος



Μέτρα και κλειστοί δρόμοι

Με το μυαλό στην αυριανή άφιξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν τα μέτρα της Αστυνομίας είναι κάτι παραπάνω από δρακόντεια. Σύμφωνα με πληροφορίες:

Δείτε ακόμη: Σας αφορά: Ποιοι σταθμοί του μετρό είναι κλειστοί σήμερα;

-Από νωρίς το πρωί λαμβάνουν μέτρα 3.000 ένστολοι. Από αυτούς οι 2000, θα ανήκουν στην Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Θα είναι δηλαδή διμοιρίες της ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης), διμοιρίες της ΥΑΤ (Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης) και της ΟΠΚΕ (Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας).

-Άνδρες της Ασφάλειας, της Τροχαίας, των τοπικών αστυνομικών Τμημάτων αλλά και ειδικοί φρουροί ασχολούνται αποκλειστικά με τις εκδηλώσεις και τις δυο πορείες.Στο σχέδιο δράσης συμπεριλαμβάνεται και μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής. Οχήματα και άνδρες βρίσκονται σε προκαθορισμένα σημεία προκειμένου να χρησιμοποιηθούν αν και όποτε χρειαστεί.
-Διπλασιάζονται οι φρουρές σε αστυνομικά τμήματα του κέντρου και δημόσια κτίρια, ενώ δόθηκε εντολή άμεσα να επικαιροποιηθεί το πλάνο με τους πιθανούς στόχους, υπό τον φόβο ενός «επετειακού» χτυπήματος.

-Παράλληλα από τις 12 το πρωί θα αρχίζουν να κλείνουν και οι δρόμοι καθώς θα ξεκινήσει μαθητική πορεία από τα Προπύλαια, μέσω των δρόμων Εδουάρδου Λω, Πεσματζόγλου, πλατείας Κοραή, Σταδίου, Σύνταγμα και τελικό σημείο τη Βουλή. Στις 6 το απόγευμα θα ξεκινήσει η συγκέντρωση από τα Προπύλαια στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 15χρονος μαθητής στα Εξάρχεια.

Δείτε ακόμη: Παγετός και «κατακόρυφη» πτώση της θερμοκρασίας προβλέπονται σήμερα!



Οι τρεις φάσεις

Αξίζει να τονισθεί πως το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ, χωρίζεται σε τρεις φάσεις. -Το πρώτο σκέλος αφορά την φρούρηση με ισχυρές δυνάμεις και διμοιρίες των ΜΑΤ του Πολυτεχνείου, της Βουλής, κυβερνητικών κτιρίων. Παράλληλα μικρότερες δυνάμεις θα φρουρούν εταιρείες – στόχους Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών συμφερόντων. -Η δεύτερη φάση αφορά την επόπτευση όλων των δρόμων όπου θα γίνου συγκεντρώσεις, αλλά και οι δυο προγραμματισμένες πορείες. Το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ, θα κατευθύνει από αέρος τις κινήσεις των δυνάμεων. Σκοπός θα μην υπάρξουν καταστροφές και λεηλασίες καταστημάτων και ειδικά η απογευματινή συγκέντρωση να μην φύγει από την περιοχή των Εξαρχείων. -Η τρίτη φάση αφορά στην περίπτωση της δημιουργίας των επεισοδίων.

Πηγή: protothema.gr