Προσοχή! Έρχεται η \"Αριάδνη 2\": Πότε θα πρέπει να περιμένουμε χιόνια και στην Αθήνα;

Προσοχή! Έρχεται η \
Και τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία θέλουν τη νέα ψυχρή εισβολή να χτυπά την Ελλάδα το διήμερο 26 και 27 Ιανουαρίου, με χιονοπτώσεις αρχικά στη βόρεια χώρα.

Οι χιονοπτώσεις της Αριάδνης 2 θα ξεκινήσουν στις 25 του μήνα και εν συνεχεία στα κεντρικά και νότια, με χιονοπτώσεις να αναμένονται και στην Αθήνα.

Από τη Δευτέρα, ουσιαστικά, το σκηνικό του καιρού αλλάζει και πάλι, μετά την ηλιοφάνεια του Σαββατοκύριακου.



Σε πρώτη φάση, χιονοπτώσεις θα κάνουν ξανά την εμφάνισή τους σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, ενώ την Τρίτη δεν αποκλείεται να χιονίσει και στα πεδινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου, όχι όμως με την ένταση των προηγούμενων ημερών.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και την Τετάρτη, ενώ από την Πέμπτη, καθώς θα μπει στην Ελλάδα η νέα ψυχρή αέρια μάζα από τη Σιβηρία.

Τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους και σε πεδινές και ημιορεινές περιοχές ακόμα και στην Αττική, βάζοντας υποψηφιότητα και η Αθήνα, σίγουρα τα βόρεια προάστια, να δει χιόνι το βράδυ της 26ης Ιανουαρίου και μέσα στην 27η Ιανουαρίου.

Με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, πάντως, ο χιονιάς αυτός δείχνει να μην έχει δυναμική, αν και μέχρι την Τρίτη όλα μπορεί να αλλάξουν

Πηγη: Athensmagazine.gr