Ραγδαίες αποκαλύψεις: Τι έκανε ο φερόμενος ως δράστης στην Θεσσαλία λίγο πριν δολοφονήσει την παιδοψυχίατρο από την Λαμία;

Ραγδαίες αποκαλύψεις: Τι έκανε ο φερόμενος ως δράστης στην Θεσσαλία λίγο πριν δολοφονήσει την παιδοψυχίατρο από την Λαμία;
Περιοδείες και τηλεοπτικές συνεντεύξεις στη Θεσσαλία ως μέλος του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» του Αρτέμη Σώρρα πραγματοποιούσε ο 39χρονος Χρήστος Μπαλαντίνας., ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία με 14 μαχαιριές με θύμα την 45χρονη παιδοψυχίατρο Θώμη Κουμπούρα στη Λαμία.

Πρόκειται για τον άνδρα που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στην Ευρυτανία σε κατάσταση σύγχυσης. Το DNA του ταυτοποιήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια με αυτό του δολοφόνου της 45χρονης που είχε βρεθεί νεκρή στις 28 Δεκεμβρίου 2016 μέσα στην κρεβατοκάμαρα του διαμερίσματός της. Η γιατρός πάλεψε για να σώσει τη ζωή της, γεγονός που αποδεικνύεται από το γενετικό υλικό που βρέθηκε στα νύχια της και ανήκει στον 39χρονο. Την ώρα που οι αστυνομικοί αναζητούσαν το δράστη εκείνος ανέβαζε βίντεο στο Facebook με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να εντοπίσουν τη γεωγραφική του θέση και να τον συλλάβουν.

Ο Χ.Μ. μιλούσε ασυνάρτητα στους αστυνομικούς και χρειάστηκε να περάσουν πολλές ώρες για να ομολογήσει. «Για να μου λέτε ότι έγιναν έτσι τα πράγματα μάλλον εγώ τη σκότωσα. Δεν ξέρω να σας πω όμως κάτι άλλο», φέρεται να είπε στους άνδρες της Ασφάλειας. Ο 39χρονος στο πρόσφατο παρελθόν εμφανιζόταν σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές τοπικών καναλιών προσπαθώντας να πείσει το κοινό ότι ο Αρτέμης Σώρρας μπορεί να σώσει την Ελλάδα με τα 600 δις που έχει στην κατοχή του. Συνήθιζε μάλιστα να εμφανίζει στις εκπομπές διάφορα «επίσημα» έγγραφα –όπως εξώδικα του Σώρρα προς την κυβέρνηση, επιστολές προς τον πρωθυπουργό- που υποτίθεται ότι αποδείκνυαν τα λεγόμενά του. Όπως έλεγε, ο φορέας «Ελλήνων Συνέλευσις» πρέπει να ανοίξει γραφεία σε όλη την Ελλάδα. Στη Θεσσαλία ο στόχος του ήταν να προσελκύσει τους αγρότες, ενώ στις 4 Ιουλίου του 2015 ήταν κεντρικός ομιλητής στα εγκαίνια γραφείων του φορέα στην Κοζάνη.

Η δράση του υπέρ της ιδεολογίας του Αρτέμη Σώρρα ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια με ομιλίες στο Βόλο και στις γύρω περιοχές. Είχε παραστεί μάλιστα στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να συμπαρασταθεί στο Σώρρα όταν εκείνος βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά από μήνυση που υπέβαλλε ο Άδωνις Γεωργιάδης για διασπορά ψευδών ειδήσεων για την υπόθεση των 600 δις για την υποτιθέμενη εξαγορά του ελληνικού χρέους.

Μετά τη δολοφονία της άτυχης Θώμης Κουμπούρα ο 39χρονος διέφυγε στην Ευρυτανία για να αποφύγει τη σύλληψη. Στο προφίλ του στο Facebook υποστήριζε –χωρίς να έχουν συνοχή αυτά που έγραφε- ότι έπεσε θύμα πλεκτάνης, χωρίς ίχνος μετάνοιας για όσα είχε κάνει: «Προσπάθησαν να μου κλείσουν το στόμα. Ήξεραν ότι θα τους αποκαλύψω. Παρακολουθούσαν το κινητό μου. Μου έστησαν πλεκτάνη και ακόμη δεν ξέρω τι έχει γίνει. Είμαι δύο ημέρες μέσα στο χιόνι. Έχω κρυοπαγήματα παντού περπάτησα χιλιόμετρα μέσα στο χιόνι βρήκα ένα χωριό εδώ έχει ίντερνετ και σας μιλάω αδέλφια μου. Βγάλτε τα όλα στον αέρα. Είναι μεγάλη προδοσία και ξέραμε ότι από εμένα θα το βρούνε. Αυτοί μου ρίξανε πρώτοι τη σφαίρα αλλά τους νίκησα και πάλι. Πολεμιστής από ατσάλι».

Οι αστυνομικοί διάβαζαν τις αναρτήσεις του εκτιμώντας ότι ο 39χρονος ήθελε να υποστηρίξει ότι κάποιοι άλλοι δολοφόνησαν τη γιατρό. Τα στοιχεία, ωστόσο, από τον τόπο του εγκλήματος δεν έδειξαν κάτι τέτοιο. Ο Χ.Μ. και η Θώμη Κούμπουρα διατηρούσαν σχέση και συνήθιζαν να περνάνε μαζί αρκετές ώρες στο σπίτι. Ο δράστης την ημέρα του τραγικού συμβάντος βρισκόταν μαζί με τη 45χρονη, την οποία τραυμάτισε θανάσιμα με 14 μαχαιριές. Στη συνέχεια, έφυγε από τη Λαμία εγκαταλείποντας το θύμα στην κρεβατοκάμαρα.

Μέσω του Facebook προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια από ομοϊδεάτες του. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση στους αστυνομικούς είναι ότι κάτω από τις αναρτήσεις του την ώρα που αναζητούνταν αρκετοί διαδικτυακοί του φίλοι έκαναν σχόλια όπως «να βοηθήσουμε τον Χ.», «γρήγορα να του βρούμε έναν δικηγόρο», «σύντομα η πλεκτάνη θα αποδειχθεί, κουράγιο».

Ο Αρτέμης Σώρρας παρενέβη διαδικτυακά αναδεικνύοντας μία ακόμα πτυχή της δράσης του 39χρονου: «Ο Χ.Μ.είχε πουλήσει μαντζούνια και σκευάσματα έναντι αρκετών χιλιάδων ευρώ σε πολλούς συνέλληνες κάνοντας επιχείρηση τον αγώνα μας και το σκοπό της απελευθέρωσής μας (…) Αρκετά προσέβαλλες με τις συναλλαγές σου τον αγώνα μας. Ξεπέρασες κάθε όριο, κάθε γραμμή. Ασχολήσου με το πρόβλημά σου. Η αλήθεια να λάμψει».

Ο 39χρονος κατηγορούμενος οδηγήθηκε προχθές το μεσημέρι στον Ανακριτή στο δικαστικό μέγαρο Λαμίας μαζί με το συνήγορό του. Εκεί πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο το μεσημέρι.

Πηγή:thetoc.gr

Δείτε ακόμη στο Youweekly.gr

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί: Νέος δυνατός χιονιάς θα χτυπήσει τη χώρα μας! Πότε και πού περιμένουμε πυκνές χιονοπτώσεις!

Τραγωδία στην Κρήτη λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου: Νεκρός 37χρονος σε τροχαίο!

Σοκάρει και προκαλεί στην κατάθεση της η γυναίκα του Έλληνα πρέσβη που δολοφονήθηκε στην Βραζιλία!