Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη: Οριστικά σε δίκη ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη: Οριστικά σε δίκη ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης
Οριστικά σε δίκη παραπέμπεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης, για τη εμπλοκή του στην υπόθεση του θανάτου του σπουδαστή στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος (κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος), αφού εμφανίζεται να είχε παρέμβει στη διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ώστε να αποφύγουν την βαριά τιμωρία Κρητικοί φοιτητές, οι οποίοι επίσης φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση Γιακουμάκη.

Η δίωξη κατά του Χρήστου Μαρκογιαννάκη είχε αρχικώς ασκηθεί από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την παραπομπή του είχε αποφασίσει τον περασμένο Μάρτιο το Συμβούλιο Εφετών Ιωαννίνων. Ωστόσο κατά της απόφασης αυτής είχε ασκήσει, όπως αναφέρει το newsit, αίτηση αναίρεσης ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Δασούλας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτησή του παραπέμποντας οριστικά τον Μαρκογιαννάκη σε δίκη.

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης με επιστολή του, το φθινόπωρο του 2015 οπότε του είχε ασκηθεί η δίωξη ισχυριζόταν ότι επρόκειτο για «μια απίστευτα προκλητική και βάναυση κακοποίηση του αποδεικτικού υλικού της σχετικής δικογραφίας, που ακόμη και ο χαρακτηρισμός της ως ‘’κατάχρησης εξουσίας’’ είναι επιεικής».

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr

«Τον σκότωσα γιατί…» – Σοκάρει στην ομολογία της 22χρονη κοπέλα που έσφαξε άνδρα στο κέντρο της Κορίνθου!

Βραχάτι: «Πάγωσαν» με την περιουσία του παιδοκτόνου! Τι είχε στην κατοχή του ο 85χρονος;

«Γι αυτό έσφαξα την πεθερά μου, με 68 μαχαιριές»! Η εξομολόγηση της νύφης από τη Χαλκιδική και το έγκλημα που σόκαρε το πανελλήνιο! (VIDEO)

Τα καλύτερά μας σήμερα:

Η Αθηνά Ωνάση άλλαξε το επίθετό της…

Ράγισε καρδιές! Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Νικολέτας Καρρά για τη μητέρα της που έφυγε από τη ζωή

Τον έκανε να σκάσει! Η αναπάντεχη αντίδραση της Φουρέιρα μετά τον χωρισμό της από τον Λυκούδη