Σε βαρύ κλίμα η κηδεία του 16χρονου ποδηλάτη από την Άμφισα που βρήκε τραγικό θάνατο στην πρόπόνησή του

Σε βαρύ κλίμα η κηδεία του 16χρονου ποδηλάτη από την Άμφισα που βρήκε τραγικό θάνατο στην πρόπόνησή του
 

 

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν το απόγευμα της Πέμπτης τον 16χρονο ποδηλάτη Σπύρο Ντόκο.

Τον νεαρό πρωταθλητή της ποδηλασίας που τόσο άδικα και ξαφνικά έφυγε από τη ζωή χθες το απόγευμα στον δρόμο Άμφισσας – Ιτέας, την ώρα της προπόνησης του. Η κηδεία του έγινε το απόγευμα μέσα σε κλίμα οδύνης στον Ιερό Ναό του Νικολάου στην Άμφισσα. Ήταν ένα σπάνιο ταλέντο λέει στο Star Κεντρικής Ελλάδας, ο πατέρας του φίλου του και συναθλητή του. Ο κύριος Σπύρος Ζωμάς μέσα από τα Μεσημβρινά Γεγονότα του Star δηλώνει πως ήταν αθλητής παγκοσμίου επιπέδου και μαθητής του 20.

Όμως η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Βγαίνοντας όπως κάθε μέρα με το ποδήλατο του από το σπίτι του στην Άμφισσα για να προπονηθεί, έπεσε στο πίσω μέρος ενός σταματημένου φορτηγού με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο, παρά το γεγονός ότι φορούσε προστατευτικό κράνος, όπως αναφέρει η iefimerida. Οι γονείς είμαστε πάντα 15-20 μέτρα πίσω από τα παιδιά μας λέει ο κύριος Ζωμάς. Χθες, ο πατέρας του Σπύρου, ήταν λίγο μακρύτερα.

Φανερά σοκαρισμένος ο κύριος Ζωμάς λέει πως ο Σπύρος, ο αδερφός του, επίσης πρωταθλητής στη ποδηλασία και ο δικός του γιος, όλοι τους αθλητές του Παναθηναϊκού. καθημερινά έκαναν προπόνηση σε στενούς και επικίνδυνους δρόμους όπως η εθνική οδός Θερμοπυλών - Ιτέας.

Ο Σπύρος Ντόκος αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής στην κατηγορία του για το 2015. Έλαβε μέρος σε 31 αγώνες, κερδίζοντας τους 28, ενώ σε έναν ακόμη αναδείχθηκε στη 2η θέση.



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η οργή της μητέρα της μικρής Άννυς μέσα από την φυλακή – «Σαν σήμερα έφυγε το παιδί μου…»

Μέγαρα: «Στραγγάλισα το ανηψάκι μου γιατί νόμιζα πως…» – Τα φρικτά στοιχεία και η ανατριχιαστική ομολογία!

Σοκ στην Λαμία: Εκτροχιάστηκε τρένο με 450 επιβάτες – Ποια η κατάσταση την υγείας τους;