Σοκάρει το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο του βρέφους στην Κρήτη: Οι δραματικές τελευταίες ώρες του αγοριού

Σοκάρει το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο του βρέφους στην Κρήτη: Οι δραματικές τελευταίες ώρες του αγοριού
Βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ήταν η αιτία θανάτου του βρέφους στην Κρήτη. Το μόλις πεντέμισι μηνών αγγελούδι, όπως διαπιστώνει ο ιατροδικαστής είχε βάναυσα κακοποιηθεί, από τα χέρια του ίδιου του τού πατέρα, όπως δείχνουν τα έως τώρα στοιχεία. Τα ευρήματα του ιατροδικαστή δείχνουν την απάνθρωπη κακοποίησή του και δίνουν μια πρώτη εικόνα για τις δραματικές και επώδυνες ώρες της -σύντομης- ζωούλας του.

Η περιγραφή από την επίσημη ενημέρωση για τη δραματική υπόθεση που έκανε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου είναι συγκλονιστική: Οι γιατροί αφού παρέλαβαν στη μία τα ξημερώματα της Πέμπτης το βρέφος έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να το κρατήσουν στη ζωή. Η καρδούλα του σταμάτησε να χτυπά (υπέστη ανακοπή) στις 5.15 τα ξημερώματα. Περίπου στις 4 το πρωί είχε εισαχθεί στο χειρουργείο. Οι προσπάθειες ανάνηψης που έκαναν οι γιατροί απέβησαν μάταιες: στις 6.35 το πρωί το παιδί κατέληξε. Πλέον, αναμένεται η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση, αλλά -σε λίγες εβδομάδες- και τα αποτελέσματα των ιστολογικών, τοξικολογικών και άλλων εργαστηριακών εξετάσεων που θα δώσουν πλήρη εικόνα για όσα υπέστη το αγοράκι.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει συλληφθεί ο 52χρονος πατέρας του μωρού, ο οποίος νωρίτερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, που του άσκησε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή βία και θανατηφόρο σωματική βλάβη. Στη συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί, τη Δευτέρα.




O 52χρονος πατέρας του μωρού, ο οποίος νωρίτερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, που του άσκησε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή βία και θανατηφόρο σωματική βλάβη.

Η δραματική περιγραφή από το Νοσοκομείο

Το νοσοκομείο, περιγράφει βήμα προς βήμα τις ενέργειες που έκανε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να κρατήσει στη ζωή το άτυχο μωράκι, τις δραματικές ώρες μέσα στο χειρουργείο αλλά και τα αποτελέσματα τις ιατροδικαστικής εξέτασης, η οποία και έδειξε ότι το παιδί πέθανε από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που έφερε...

Συγκεκριμένα, στην επίσημη ενημέρωσή του, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου επισημαίνει τα εξής:

"Σήμερα, ημέρα Πέμπτη 19/01/2017, διεκομίσθη στο ΠαΓΝΗ βρέφος, άρρεν, 5,5 μηνών από το Νοσοκομείο της Σητείας.
Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του Νοσοκομείου Σητείας με τη ΜΕΘ Παίδων του ΠαΓΝΗ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 18/01/2017 στις 22:00.
Το βρέφος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠαΓΝΗ στις 01:00 π.μ, όπου και επαναδιασωληνώθηκε στη ΜΕΘ Παίδων. Πραγματοποιήθηκαν άμεσα απεικονιστικές εξετάσεις και ολόσωμη αξονική τομογραφία, ενώ εισήχθη στο χειρουργείο στις 4:00 π.μ.
Στις 5:15 π.μ το βρέφος υπέστη ανακοπή. Έγινε προσπάθεια ανάταξης με φαρμακευτική αγωγή, με εξωτερική απινίδωση, με αερισμό. Στις 6:35 π.μ το παιδί κατέληξε.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Ιατροδικαστή, ο θάνατος του βρέφους προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ εκκρεμούν οι τοξικολογικές, ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές αναλύσεις προκειμένου να εκδοθεί το πλήρες πόρισμα.
Επίσης, εξετάστηκαν από τον Ιατροδικαστή και οι δυο γονείς.
Σημειώνουμε τέλος, ότι όλες οι Υπηρεσίες του Νοσοκομείου ανταποκρίθηκαν άμεσα στην αντιμετώπιση του περιστατικού".


Μητέρα και βρέφος στις γιορτές. Τίποτα δεν προμήνυε το τραγικό τέλος του μωρού.


Η μητέρα του βρέφους κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της

Απαρηγόρητη η γιαγιά του βρέφους

«Δεν ξέρω, δεν ήμουν εκεί, δεν ξέρω τίποτε» επαναλάμβανε συνέχεια η γιαγιά του άτυχου βρέφους ενώ αναρωτιόταν τι θα γίνει από εδώ και πέρα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η άτυχη γιαγιά, ανάμεσα στα αναφιλητά της, δεν είχε πολλές σχέσεις με την οικογένεια της κόρης της.

Μάλιστα δεν παρευρέθηκε ούτε στο μαιευτήριο, όταν γεννήθηκε το εγγονάκι της, γιατί όπως είπε «δεν με άφησαν να πάω γιατί δεν είχε σαραντήσει ακόμα το παιδί»

Επίσης επεσήμανε ότι δεν γνώριζε πολύ καλά τον άνδρα της κόρης της, τον 52χρονο, παρά μόνο ότι ήταν ξαναπαντρεμένος με μία συγχωριανή.



Απαρηγόρητη είναι η γιαγιά του 6μηνου βρέφους



Η εξώπορτα του σπιτιού όπου έμενε το ζευγάρι στην Σητεία.



Το σπίτι του ζευγαριού στην Σητεία.

Ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου ΠΕΠΑΓΝΗ κ. Γιάννης Φανουργιάκης μίλησε στο protothema.gr για την κατάσταση στην οποία έφθασε ξημερώματα στο νοσοκομείο το βρέφος.

«Διεκομίσθη στο νοσοκομείο τις πρώτες πρωινές ώρες σε πολύ βαριά κατάσταση. Τα τραύματα του ήταν πολύ βαριά. Είχε εσωτερική αιμορραγία και τραύματα στο κεφάλι και στον αυχένα. Κλήθηκε η ομάδα των ιατρών να το διαχειριστεί και οδηγήθηκε στο χειρουργείο. Μετά από πολύωρη προσπάθεια των γιατρών να αντιμετωπίσουν τα τραύματα του, το μωράκι κατέληξε στις 6.30 το πρωί. Τώρα αυτήν την ώρα διεξάγεται ιατροδικαστική εξέταση».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, αλλά και από γιατρούς του νοσοκομείου, η μητέρα του βρέφους ήταν αρκετά φοβισμένη και φέρεται να είπε στην αρχή πως ο άνδρας της πέταξε το κινητό στο κεφάλι του μωρού, που κρατούσε στην αγκαλιά της, αλλά αυτή η εκδοχή δεν ήταν αληθής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η 32χρονη ισχυρίστηκε πως τσακώθηκε με τον άνδρα της ο οποίος έφυγε γύρισε μεθυσμένος στο σπίτι και τη χτύπησε μαζί με το μωρό.

Τι υποστηρίζει στο protothema.gr ο αδερφός της μητέρας του βρέφους

«Η αδερφή μου ψυχολογικά είναι πολύ χάλια. Δεν φταίει ο Νίκος, ο άντρας της. Ο άνθρωπος έχει καρδιά, δεν κάνει να πίνει και αυτός πήγε και ήπιε αλκοόλ κι όταν γύρισε σπίτι του λέει η αδερφή μου για ποιο λόγο πηγές και ήπιες πάλι; Αυτός νευρίασε και άρχισε να την βρίζει. Τσακώθηκαν, της πέταξε το κινητό από τα νεύρα του και όπως κρατούσε το μωρό στην αγκαλιά της, το κινητό έπεσε πάνω στο μωρό. Αυτή είναι η αλήθεια. Ούτε η μητέρα φταίει, ούτε ο πατέρας φταίει. Έγινε από αμέλεια».

Πηγή: Protothema.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Σοκάρει η μάνα των τριών παιδιών που τα εγκατέλειψε στην Πάτρα – Γιατί τα άφησε μόνα τους στον δρόμο;

Τα λάθη στο ντύσιμο που δεν κάνει ΠΟΤΈ μια Γαλλίδα!

Βράστε μέλι με κανέλα και θεραπεύστε την αρθρίτιδα, τον καρκίνο την χοληστερίνη κι άλλες 10 ασθένειες