Διαρροή εύφλεκτου χημικού υλικού από δεξαμενή, σε εταιρεία αποθήκευσης και διανομής εμπορευμάτων διαπιστώθηκε στον Ασπρόπυργο.Όπως έγινε γνωστό, η Επιθεώρηση Νοτίου Ελλάδας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κινητοποιήθηκε άμεσα και διενήργησε αυτοψία την Τετάρτη το πρωί, διαπιστώνοντας περιβαλλοντικές παραβάσεις.

Ειδικότερα, η πλαστική δεξαμενή χωρητικότητας 700 λίτρων, περιείχε φορμαλδεΰδη, όταν κατά τη μεταφορά της με ανυψωτικό περονοφόρο μηχάνημα (clark) έπεσε και έσπασε στο έδαφος, με αποτέλεσμα το εύφλεκτο υγρό χημικό να διαχυθεί.

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, η διευθύντρια Επιθεώρησης Νοτίου Ελλάδας Σόνια Ελευθεριάδου και ο τμηματάρχης Βασίλης Δαλαμάγκας, μετέβησαν στον Ασπρόπυργο για τη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων.

Συναγερμός στον Ασπρόπυργο - Διαρροή επικίνδυνου χημικού υλικού

Όπως διαπιστώθηκε, η εταιρεία δραστηριοποιούνταν δίχως προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας για επικίνδυνα υλικά, όπως η φορμαλδεΰδη και χωρίς απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, ενώ στις αποθήκες της βρέθηκαν 20 δεξαμενές με φορμαλδεΰδη, χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες συνθήκες ασφαλείας.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, έχουν διαταχθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της περαιτέρω ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος

Πηγή: Athensmagazine.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

ΟΑΕΔ: Είστε άνεργος; Έτσι θα πάρετε 2.600 ευρώ!

Απρόβλεπτη εξέλιξη στη δίκη της μικρής Άννυ! Τι συνέβη;

Φρικτές αποκαλύψεις: «Τη βίαζαν ανά δύο, λιποθύμησε και…»

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Ριζική αλλαγή! Η Φαίη Σκορδά έγινε μελαχρινή λίγο πριν την πρεμιέρα της (Photo)

Εκθαμβωτική! Η Αντωνία Καλλιμούκου πήγε κομμωτήριο και άλλαξε τα μαλλιά της (Photo)

Μαλλιά κουβάρια στην εκπομπή της Λαμπίρη! Οι βωμολοχίες της Βάσιας Τριφύλλη on air που άφησαν κάγκελο την παρουσιάστρια (Βίντεο)

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ