Τα πέντε μεγαλύτερα συμβόλαια θανάτου που συγκλόνισαν το πανελλήνιο και οι δράστες παραμένουν ασύλληποι

Τα πέντε μεγαλύτερα συμβόλαια θανάτου που συγκλόνισαν το πανελλήνιο και οι δράστες παραμένουν ασύλληποι
Με αφορμή τον θάνατο του Μιχάλη Γιατράκη που δολοφονήθηκε άγρια στον Άλιμο, σάς θυμίζουμε τα πέντε μεγαλύτερα συμβόλαια θάνατου που έμειναν ορφανά και συγκλόνισαν το πανελλήνιο.



Πληρωμένα συμβόλαια θανάτου που ζητούν ακόμα αυτουργούς. Πέντε δολοφονίες που είχαν συγκλονίσει το πανελλήνιο και οι δράστες τους (φυσικοί και ηθικοί) παραμένουν ασύλληπτοι. Ξεκαθάρισμα λογαριασμών και πόλεμος της νύχτας

Τα πέντε μεγαλύτερα συμβόλαια θανάτου θεωρούνται οι δολοφονίες των Λαζαρίδη, Μαυράκη, Αναγνωστόπουλου, Κοσμόπουλου και Αυτιά έχουν παραμείνει «ανεξιχνίαστες υποθέσεις» και κανείς δεν ξέρει πότε θα καταφέρουν οι αστυνομικοί να συνθέσουν τα αιματοβαμμένα κομμάτια του παζλ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εκτελεστές πληρώθηκαν μέχρι και 300.000 ευρώ για να τους αφαιρέσουν τη ζωή, ήξεραν πολύ καλά όλες τις κινήσεις των θυμάτων και κάποια από αυτά δεν δίστασαν να τα σκοτώσουν μέρα μεσημέρι μπροστά σε κόσμο! Επίσης, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι όλα τα συμβόλαια θανάτου εκτελέστηκαν σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα μεταξύ τους.

Το πιο ακριβό συμβόλαιο

Το πιο δυνατό συμβόλαιο θανάτου (και κατά πολλούς το πιο ακριβό) ήταν χωρίς αμφιβολία αυτό για τον Μπάμπη Λαζαρίδη. Ο ιδιοκτήτης του κέντρου «Μούσες» το βράδυ της 13ης Δεκεμβρίου 2008 βρισκόταν μαζί με τη σύντροφό του, τη γνωστή τραγουδίστρια Αγγελική Ηλιάδη, σε ξενοδοχείο της Βούλας, στη συμβολή της παραλιακής με την οδό Αλκυονίδων.


Το ζευγάρι έμενε στο ξενοδοχείο γιατί εκείνη την εποχή ετοίμαζε μετακόμιση για το σπίτι που έφτιαχναν στη Βούλα όπου θα έμεναν μαζί με τον μικρό τους γιο Μπαμπίνο. Αυτό το γνώριζαν πάρα πολύ καλά οι «άσπονδοι φίλοι» του Λαζαρίδη και θεωρήθηκε η κατάλληλη στιγμή για να βάλουν μπροστά το σχέδιό τους. Ξαφνική επίθεση με όπλα και όχι σε πολύ κοντινή απόσταση, αφού ο άτυχος επιχειρηματίας ήταν πρωταθλητής και δάσκαλος πολεμικών τεχνών.


Βγαίνοντας από το ξενοδοχείο λίγο μετά τα μεσάνυχτα και κρατώντας από το χέρι την Αγγελική Ηλιάδη, ο Λαζαρίδης προχώρησε προς το τζιπ του για να πάει στις «Μούσες». Τότε ξαφνικά είδε δύο άντρες με καλάσνικοφ να τον σημαδεύουν. Είχαν στήσει καρτέρι, κρυμμένοι πίσω από θάμνους, και μόλις είδαν τον επιχειρηματία άνοιξαν πυρ χωρίς να προλάβει ο ίδιος να αντιδράσει.

Ο Λαζαρίδης πέφτει νεκρός με έξι σφαίρες στο στήθος και την κοιλιά, ενώ και η Ηλιάδη τραυματίζεται....Διαβάστε τη συνέχεια στο athensmagazine.gr