Τα τελευταία νέα από το Eurogroup - Η διγλωσσία για τα μέτρα δημιουργεί νέο κομφούζιο

Τα τελευταία νέα από το Eurogroup - Η διγλωσσία για τα μέτρα δημιουργεί νέο κομφούζιο
 

Ζαλισμένη ...εμφανίζεται η κυβέρνηση από την συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup καθώς την επόμενη μέρα της κρίσιμης συνεδρίασης κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν διαφορετικές εκτιμήσεις για το τελικό αποτέλεσμα.

Με φόντο τις αντιδράσεις κοινωνικών και τοπικών φορέων για το ύψος της φορολογίας αλλά και για το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, τα κυβερνητικά στελέχη δείχνουν να τελούν σε σύγχυση καθώς εκφράζουν απόψεις που κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις όσον αφορά την εκτίμησή τους για τα μέτρα που ψηφίστηκαν στην βουλή.

Οι δηλώσεις των κ.κ. Βούτση, Καμμένου, Βαγενά, και Σταθάκη καθώς και οι εξηγήσεις Τσακαλώτου προκαλούν πονοκέφαλο στο Μαξίμου που βλέπει την προσπάθεια του να παρουσιάσει τα θετικά σημεία της συμφωνίας να πέφτουν σε κενό καθώς οι παρεμβάσεις των κυβερνητικών στελεχών δημιουργούν σύγχυση και στην κοινωνία.

Στο εσωτερικό του κόμματος και της ΚΟ είναι κοινή παραδοχή ότι η κυβέρνηση δεν πέτυχε τα αναμενόμενα από την διαπραγμάτευση για το χρέος. Στην κυβέρνηση κυριαρχούν δύο απόψεις για το θέμα του χρέους: από την μία πλευρά βρίσκονται στελέχη που ανήκουν στο στενό περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα όπως ο Αλ. Φλαμπουράρης και ο Ν. Παππάς οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η διευθέτηση του χρέους είναι σημαντική αλλά δεν πρέπει να αποτελέσει το πρώτο θέμα στην ατζέντα της κυβέρνησης αφού δεν θα έχει άμεση επίδραση στην οικονομία ούτε στις επενδύσεις καθώς οι διεθνείς επενδυτές ενδιαφέρονται για βραχυπρόθεσμες επενδύσεις και όχι για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας σε βάθος 50ετίας. Από την άλλη πλευρά ο Ευ. Τσακαλώτος έχει ανεβάσει το θέμα του χρέους υποστηρίζοντας ότι η μακροπρόθεσμη διευθέτηση του χρέους θα διαμορφώσει θετικό οικονομικό περιβάλλον για άμεσες επενδύσεις.

Οι παραφωνίες στην κυβέρνηση

Ο υπουργός Εθνικής άμυνας Π. Καμμένος ξεκίνησε πρώτος τον χορό των αντιδράσεων στα μέτρα που είχε ψηφίσει και ο ίδιος πριν από λίγες ώρες. Συνεχίζοντας την τακτική του...θρήνου πριν από την ψηφοφορία την οποία ακολούθησαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καμμένος πέρασε στην φάση της καταγγελίας μετά την ψηφοφορία, αναφέροντας ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι αντισυνταγματική.

Ακολούθησε ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης ο οποίος σε συνέντευξή του στον Σκάι διαφοροποιήθηκε μερικώς λέγοντας ότι κινείται στα όρια της συνταγματικότητας. Την απάντηση και στα δύο πρωτοκλασσάτα στελέχη της κυβέρνησης έδωσε ο Ευ. Τσακαλώτος στην συνέντευξη που παραχώρησε στην οποία δήλωσε ότι δεν θα αλλάξει το συγκεκριμένο μέτρο γιατί αποτελούσε μέρος της συμφωνίας και εξήγησε ότι αναμένεται αύξηση εσόδων από τα τουριστικά νησιά.

Την ίδια στιγμή που το Μ. Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνουν ότι απομένουν μόνο τεχνικές λεπτομέρειες για το κλείσιμο της συμφωνίας ο υπουργός Ανάπτυξης σε συνέντευξή του στον Σκάι παρουσίασε τις διαφορές που χωρίζουν την Αθήνα από τους θεσμούς οι οποίες δεν είναι ...αμελητέες. Ο κ. Σταθάκης, σημείωσε πως η Αθήνα δεν δέχεται να πωληθούν σε επενδυτικά ταμεία (funds) τα «κόκκινα» δάνεια που είναι εγγυημένα από το ελληνικό κράτος, τα οποία ανέρχονται σε περίπου 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Όπως είπε, η ελληνική πλευρά έχει προτείνει στους θεσμούς την απόσυρση της εγγύησης του Δημοσίου, ή διαφορετικά θα πρέπει να βρεθεί ένα «ενδιάμεσο» σύστημα. Όσον αφορά το ΕΚΑΣ, ο κ. Σταθάκης δήλωσε βέβαιος πως «θα βρεθεί λύση»,όταν οι πληροφορίες από Βρυξέλλες αναφέρουν ότι οι δανειστές ζητούν την ταχύτερη κατάργησή του.

Τέλος η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με τις δηλώσεις της για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ το παραλλήλισε με την... Τουρκοκρατία. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στίγμα 97,6» η κυρία Βαγενά αναφέρθηκε και στις αποκρατικοποιήσεις στις οποίες ετοιμάζεται να προβεί η κυβέρνηση λέγοντας:

«Δεν μας τρομάζουν τα 99 χρόνια διά 00004000 ρκειας του ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Εδώ η Ελλάδα ήταν υπό Τουρκική σκλαβιά για 400 χρόνια και άντεξε. Έχουμε ως λαός μεγάλες αντοχές» Σημείωσε επίσης για το Δημόσιο: «Μια ζωή το όνειρο του Έλληνα ήταν να μπει στο Δημόσιο. Λέγαμε, μπήκαμε στο δημόσιο, ας βρούμε τώρα και μια δεύτερη δουλειά. Το δημόσιο κατάντησε για πολλούς ένας παράδεισος τεμπέληδων, εννοείται ότι δεν είναι όλοι έτσι. Πρέπει όμως επιτέλους να σταματήσουμε αυτή τη λογική».

Την ίδια στιγμή ο βουλευτής Γ. Κυρίτσης λίγες ώρες μετά την ανάλειψη των καθηκόντων του σε μία προσπάθεια να παρουσιάσει το ...αριστερό προφίλ της συμφωνίας και τον ταξικό χαρακτήρα των μέτρων με άρθρο του στην Αυγή επιτέθηκε με σφοδρότητα σε όσους ψήφισαν «ναι» στην δημοψήφισμα λέγοντας: ««Αν πρέπει να κρατήσουμε μια ανάλυση της σημερινής πραγματικότητας μέσα από τα μάτια του αστικού στρατοπέδου, ας το κάνουμε μέσα από τα λόγια του προέδρου της ΝΔ και όχι των απελπισμένων σπιν του: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευπορότερων...Γι' αυτό ακριβώς ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει»

Πηγή: www.thetoc.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αυτά είναι τα αποτελέσματα του DNA που βρέθηκε στο σημείο που δολοφονήθηκε η Αγραφιώτου!



«Πλέον μπορώ και…» – Το συγκλονιστικό μήνυμα της Ασπασίας που έχει ραγίσει το διαδίκτυο! (PHOTOS)



Σοκ: Βρέθηκε νεκρή σε παραλία σήμερα το πρωί η κυρία Ειρένα Ιωαννίδου!