Τέλος εποχής: Ξεχάστε τα λεωφορεία της Αθήνας που ξέρατε! Δείτε πως θα είναι τα νέα εντυπωσιακά! (photos)

Τέλος εποχής: Ξεχάστε τα λεωφορεία της Αθήνας που ξέρατε! Δείτε πως θα είναι τα νέα εντυπωσιακά! (photos)
Δώδεκα ηλεκτρικά λεωφορεία περιλαμβάνονται στα 92 συνολικά που πρόκειται να βγουν στους δρόμους της πρωτεύουσας με το πρώτο πρόγραμμα ενίσχυσης του γερασμένου στόλου από το 2005, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Γιάννης Σκουμπούρης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

«Ο τελευταίος διαγωνισμός έγινε το 2005 και τα τελευταία καινούργια λεωφορεία παραλήφθηκαν το 2009, κατά συνέπεια πρόκειται για έναν ιδιαίτερα γερασμένο στόλο με πολλά προβλήματα», είπε ο κ. Σκουμπούρης. διαβάστε παρακάτω...

«Στα αμαξοστάσια που γίνεται η συντήρηση, δίνεται πραγματική μάχη από τους εργαζόμενους... ως ΟΑΣΑ βοηθήσαμε την ΟΣΥ στην κατεύθυνση αυτή, δίνοντας και 700.000 ευρώ για άμεσες ανάγκες σε ανταλλακτικά, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις».



Παράλληλα, όπως είπε, «έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες και εξασφαλίστηκαν 30 εκατ. ευρώ και δίνονται ήδη οι προδιαγραφές για να προχωρήσουμε στην προμήθεια 92 λεωφορείων, εκ των οποίων τα 12 θα είναι ηλεκτρικά. Από τα υπόλοιπα, τα περισσότερα θα είναι «διπλά», αρθρωτά λεωφορεία που μπορούν να μεταφέρουν πολύ κόσμο».

Παραδέχθηκε ότι παρά αυτήν την πρώτη μετά από καιρό προμήθεια, δεν λύνεται το πρόβλημα, «γι' αυτό κάνουμε προσπάθειες και με ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά μέσα, ώστε να ανανεώσουμε το στόλο τόσο, όσο πρέπει».

«Ο διαγωνισμός θα γίνει εντός του έτους ... εάν όλα πάνε καλά, θα είναι μία πρόκληση τα νέα οχήματα να βγουν στους δρόμους εντός του 2018», όπως εκτίμησε.

Πηγή: stokokkino.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

«Βόμβα» στην αγορά! Έκλεισε οριστικά πασίγνωστο μαγαζί της Αθήνας! Δείτε τις πρώτες εικόνες! (photos)

Τεράστια προσοχή: Η είδηση που πρέπει να ξέρετε όλοι οι ιδιοκτήτες ΙΧ!

Νέα ισχυρή πυρκαγιά στην χώρα! Απειλεί ιστορική περιοχή!