Θάνατος Μαυρίκου: Τι δείχνουν οι κάμερες ασφαλείας για την πορεία θανάτου της μοιραίας Porshe;

Θάνατος Μαυρίκου: Τι δείχνουν οι κάμερες ασφαλείας για την πορεία θανάτου της μοιραίας Porshe;
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας προκειμένου να εξακριβωθεί από τι προκλήθηκε η πυρκαγιά στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκης και οδήγησε στον θάνατό του.

Ηδη η αστυνομία έχει κάποια δεδομένα στα χέρια της, ωστόσο υπάρχουν ακόμα αναπάντητα ερωτήματα στην υπόθεση.



Ποια είναι τα έως τώρα δεδομένα πριν η Porsche τυλιχθεί στις φλόγες
Τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι αυτή την ώρα είναι, πρώτον, ότι από τους πυροτεχνουργούς και τους ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας δεν βρέθηκε το παραμικρό ίχνος οποιουδήποτε μηχανισμού, ή άλλο στοιχείο στο αυτοκίνητο και στο σημείο του τραγικού συμβάντος, που να οδηγεί στο συμπέρασμα της δολιοφθοράς.

Δεύτερον, από την πολύ προσεκτική μελέτη των βίντεο που έχει καταγραφεί από τις κάμερες της Αττικής Οδού, τα οποία οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής είδαν πολλές φορές, σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας φαίνεται το εξής: το Porsche Cayenne κινείται στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας, όταν ξαφνικά άρχισε να μειώνει ταχύτητα και να παρεκκλίνει ελαφρά από την πορεία του, να «ακουμπάει» στο διαχωριστικό διάζωμα και να σέρνεται επάνω του για λίγα μέτρα.

Στη συνέχεια ακινητοποιείται και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα διακρίνεται πρώτα λίγος καπνός και σχεδόν ταυτόχρονα φλόγα που τυλίγει το αυτοκίνητο.

Πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς, όπως λένε οι αστυνομικοί, στο βίντεο φαίνονται υγρά στο δρόμο κάτω από το αυτοκίνητο, που πιθανολογείται ότι είναι διαρροή καυσίμου.
Ο 42χρονος εκδότης δεν μπόρεσε να βγει από το όχημα, γιατί δεν άνοιγε η πόρτα του οδηγού, καθώς είχε κολλήσει στο διάζωμα.

Τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα
Τα ερωτήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς είναι αν συνέβη κάτι στον οδηγό, γι' αυτό και δεν είχε καλά αντανακλαστικά τη δεδομένη στιγμή και τι μπορεί να ήταν αυτό και βέβαια το αυτοκίνητο εξετάζεται από πραγματογνώμονες, για να διαπιστωθεί αν υπήρξε οποιοδήποτε μηχανικό πρόβλημα και κυρίως τι και από ποιο σημείο προκάλεσε την ανάφλεξη.

Τα σενάρια που εξετάζονται είναι:

  • Δολιοφθορά

  • Μηχανική βλάβη

  • Παθολογικά αίτια, που μπορεί να προκάλεσαν δυσφορία στον Μαυρίκο, με αποτέλεσμα το «σύρσιμο» του τζιπ στο διαχωριστικό διάζωμα, τη διαρροή καυσίμου και εν συνεχεία την ανάφλεξη.


Η μία ώρα... μυστήριο με την Porsche, πριν από το δυστύχημα
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες της Ασφάλειας ερευνούν με προσοχή το τι μπορεί να συνέβη τη μία ώρα (από τις 13:30 έως τις 14:30 περίπου) που η μαύρη Porsche Cayenne έμεινε σταθμευμένη σε δρόμο του Αμαρουσίου, πριν επιβιβαστεί σε αυτή ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» και βγει στην Αττική Οδό. Αυτό γίνεται σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί αν υπήρξε δολιοφθορά που οδήγησε στην ανάφλεξη του πανάκριβου SUV.



Οπως έγινε γνωστό χθες και όπως επιβεβαίωσε ο συνήγορος του Παναγιώτη Μαυρίκου, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στην απογευματινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο εκδότης πριν βγει στην Αττική Οδό είχε κάνει ένα ραντεβού στο Μαρούσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μαυρίκος κατά τη διάρκεια του ραντεβού (που διήρκεσε περίπου μία ώρα) δεν έβαλε το πολυτελές τζιπ του σε κάποιο γκαράζ, αλλά το πάρκαρε σε δρόμο του Αμαρουσίου.

Στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας έχει μπει το υλικό από κάμερες ασφαλείας γύρω από το σημείο που είχε παρκάρει ο 42χρονος εκδότης την Porsche του. Κατά πληροφορίες, οι Αρχές γνωρίζουν τον δρόμο, αλλά όχι το ακριβές σημείο. Αυτό που θέλουν να δουν οι ερευνητές της Ασφάλειας είναι αν κατά τη διάρκεια των 60 αυτών λεπτών που το τζιπ έμεινε παρκαρισμένο στον δρόμο, και άρα αφύλακτο, το πλησίασε κάποιος ή υπάρχουν άλλες τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Κούγιας: Το αυτοκίνητο ήταν σε άριστη κατάσταση
Ο δικηγόρος και φίλος του εκδότη, πάντως, Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του το πρωί σε τηλεοπτικές εκπομπές, ανέφερε ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος διατηρούσε σε άριστη κατάσταση το αυτοκίνητο, καθώς το χρησιμοποιούσε κυρίως η σύζυγός του και επέβαιναν τα παιδιά του, ενώ επίσης το όχημα είχε πολύ εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας και ήταν μηχανικά ελεγμένο.

Όπως είπε ο κ. Κούγιας, επρόκειτο να υποβληθεί μήνυση κατ' αγνώστων, προκειμένου να μπορέσει η οικογένεια να ορίσει πραγματογνώμονες και τεχνικούς συμβούλους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Θρίλερ: Τι έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα από την έρευνα στο αυτοκίνητο του Τάκη Μαυρίκου και ανατρέπουν όλα όσα ξέραμε;



Θρίλερ: Τι έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα από την έρευνα στο αυτοκίνητο του Τάκη Μαυρίκου και ανατρέπουν όλα όσα ξέραμε;



Έγινε έκρηξη πριν πάρει φωτιά το αυτοκίνητο! Σοκαριστική εξέλιξη στον θάνατο του Τάκη Μαυρίκου!