Νωρίτερα, ο δράστης οδηγήθηκε στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Χριστίνα Καπαμά, η οποία και άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε βάρος του 14χρονου. Μετά την απαγγελία της σε βάρος του κατηγορίας, παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε προθεσμία προκειμένου να λογοδοτήσει αύριο το πρωί ενώπιον της.

Τι προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας

Το μοναδικό στα χρονικά έγκλημα έχει ωστόσο ιδιαιτερότητες από πλευράς δικονομίας. Ο Ποινικός Κώδικας, προβλέπει ότι στο στάδιο της ανάκρισης δεν επιβάλλεται το μέτρο του περιορισμού σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων, σε δράστες που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος και δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους (όπως εν προκειμένω).

Ωστόσο, ο ανακριτής μπορεί να επιβάλει αναμορφωτικά μέτρα. Τα δικαστήρια που δικάζουν αυτές τις υποθέσεις είναι τα Δικαστήρια Ανηλίκων.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του 14χρονου, πρόθεση των οικείων του είναι, μετά την ανάκριση, να εγκαταλείψει ο ανήλικος το σπίτι του, στη Γέφυρα, και να συνεχίσει τη ζωή του κοντά σε συγγενικό πρόσωπο, σε άλλη περιοχή

athensmagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Καμία σχέση με bullying! Να γιατί σκότωσε πραγματικά τον μικρό Τάσο ο 14χρονος!

Αποκάλυψη: Το μεγάλο ψέμα της Αγραφιώτου λίγο πριν την δολοφονία της! Τι είχε πει στην οικιακή της βοηθό που δεν ίσχυε;

«Τον σκότωσα γιατί…» – Φρικάρει με την ομολογία του ο ανήλικος δολοφόνος του 14χρονου Τάσου!

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ