Βόμβα με το κοινωνικό μέρισμα: Το χάνουν όσοι έχουν...

Βόμβα με το κοινωνικό μέρισμα: Το χάνουν όσοι έχουν...
Την απίστευτη αδικία σε βάρος χιλιάδων πολύτεκνων οικογενειών με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα που αποκλείονται από τη χορήγηση μερίσματος καταγγέλλει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ).

Η απόφαση της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, εξαιρεί από τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος όσους φορολογούμενους με 4 ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα κατέχουν ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 1.929 κ. εκ., παλαιότητας μέχρι 10 ετών, μόνο και μόνο επειδή τα αυτοκίνητα αυτά εξακολουθούν να υπάγονται σε φόρο πολυτελούς διαβίωσης. διαβάστε παρακάτω...

Έκτακτο! Κλείνει Mέσo Mαζικής Mεταφοράς για 3 ολόκληρους μήνες! Δεν θα πιστεύετε…




Σε ανακοίνωση της ΑΣΠΕ επισημαίνεται ότι: «Με τον δημοσιευθέντα ν. 4501/22-11-2017 αλλά και την υπ’ αριθμόν πρωτ. 285835/24-11-2017 ΚΥΑ, οι σύντροφοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πιστοί στην αντιπολυτεκνική, αντιδημογραφική και αντιοικογενειακή πολιτική τους, απέκλεισαν της διανομής μερίσματος τους πολυτέκνους!».

3.000 αστυνομικοί στο «πόδι»: Φρούριο η Αθήνα για Γρηγορόπουλο – Ερντογάν!

Η ΑΣΠΕ διευκρινίζει ότι στην περίπτωση γ της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του νόμου 4501/2017 και στην περίπτωση γ της παραγράφου 2 του άρθρου 2 της εφαρμοστικής υπουργικής απόφασης όπου καθορίζονται τα περιουσιακά κριτήρια χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος, προβλέπεται ότι εξαιρούνται από τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος νοικοκυριά, τα μέλη των οποίων, βάσει της τελευταίας εκκαθαρισμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελούς διαβίωσης.



Αυτό σημαίνει να κατέχουν -μεταξύ άλλων- αυτοκίνητο με κινητήρα άνω των 1.929 κ.εκ. και ας το είχαν αυτό το αυτοκίνητο έστω και ένα μήνα το 2016 ή έκλεισε 10ετία εντός του 2016 ή ακόμη και αν το πούλησαν και δεν το κατέχουν σήμερα!

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Στο Εφετείο Ιωαννίνων σήμερα η υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο! Ποιος δικάζεται σήμερα;


Εξαιτίας της εξαίρεσης αυτής χιλιάδες πολύτεκνοι οικογενειάρχες που κατέχουν πολυμορφικά αυτοκίνητα με κινητήρες άνω των 1.929 κ.εκ. χάνουν το κοινωνικό μέρισμα έστω και αν πληρούν όλα τα άλλα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.