Υπόθεση Πολύζου: \"Οι γονείς μου δεν πίεσαν πότε τον Κωστή\" - Τι κατέθεσε ο αδερφός του

Υπόθεση Πολύζου: \
«Οι γονείς μου δεν πίεσαν ποτέ τον Κωστή», κατέθεσε σήμερα ο ανήλικος αδερφός του Κωστή Πολύζου, κατά τη διάρκεια της δίκης της μητέρας και του πατριού του Κωστή, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καστοριάς.

Ο ανήλικος αδερφός του θύματος, ξεκίνησε την κατάθεσή του στις 14:00 και περιέγραψε στο δικαστήριο το τελευταίο βράδυ που είδε τον αδερφό του, λέγοντας:

«Την ώρα που παίζαμε στον υπολογιστή με τον Κωστή, είδα ότι δεν έχει νερό. Ο Κωστής πήγε στο λεβητοστάσιο. Άκουσα ένα αυτοκίνητο έξω από το σπίτι, ομιλίες και γέλια. Όταν μπήκε στο σπίτι ο Κωστής, μας είπε ότι θα πάει στον φίλο του τον Σπύρο και πήρε μαζί του ομπρέλα.

Το πρωί είδα την μαμά μου ανήσυχη και μου είπε ότι ο Κωστής δεν γύρισε. Πήραμε τηλέφωνο στα νοσοκομείο και στο κέντρο υγείας, μήπως έχει γίνει κάποιο ατύχημα. Το βράδυ της Παρασκευής, θυμάμαι ότι μιλήσαμε με τον πατέρα μου για καληνύχτα. Το βράδυ της εξαφάνισης του Κωστή έχει χαραχτεί στο μυαλό μου, ήταν το τελευταίο βράδυ που είδα τον αδερφό μου. Μάλιστα έκανα και συνεδρίες για να ξεπεράσω την απώλεια του αδερφού μου, δεν θα το ξεπεράσω ποτέ…», ανέφερε χαρκατηριστικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, ο 17χρονος επαναλάμβανε ακριβώς τα όσα είπε στις καταθέσεις του και χρησιμοποίησε αρκετές φορές την έκφραση «Έχω την αίσθηση…».

Οι τηλεφωνικές κλήσεις που ανέφερε, δεν έγιναν ποτέ, σύμφωνα με τα πρακτικά της υπόθεσης και δεν φαίνεται πουθενά να υπήρξε η βραδινή κλήση, ούτε και πρωινή. «Δεν έχουν καταγραφεί οι κλήσεις σας», του είπε χαρακτηριστικά.

Σε παρέμβασή της η εισαγγελέας ανέφερε:

«Είστε ένα παιδί 17 ετών, πάνω από όλα θα πρέπει να έχετε συνείδηση, εν όψει της ενηλικίωσής σας. Επιμένετε ότι τηλεφωνήσατε στον πατέρα σας εκείνο το βράδυ;», ζητώντας του να απαντήσει ειλικρινά.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα δάνεια που ήταν στο όνομα του Κωστή Πολύζου, ρωτώντας τον ανήλικο αδερφό του αν το ενέκρινε όλο αυτό και αν θα ήθελε ο ίδιος να συνέβαινε κάτι ανάλογο και σε αυτόν. Η απάντηση που δόθηκε στο δικαστήριο είναι: «Κοιτούσαμε πάντα σαν οικογένεια να βρούμε κοινές λύσεις». Ο ίδιος μάλιστα είπε πως δεν ρώτησε ποτέ τους γονείς του για ποιο λόγο έβαλαν τα δάνεια στο όνομα του Κωστή.

Όσο για το ποιος πιστεύει ότι ήταν στο Facebook μεταξύ 02:00-05:00, απάντησε πως μάλλον ήταν η μητέρα του.

Σε ερώτηση για το αν έχει σκεφτεί ποτέ του, πως οι δολοφόνοι του Κωστή μπορεί να είναι οι γονείς του, δήλωσε πως δεν του έχει περάσει ποτέ από το μυαλό.

enikos.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Ότι πιο όμορφο έχουμε δει! Δείτε το παραμυθένιο δωμάτιο της μπέμπας της Πηνελόπης Αναστασοπούλου και θα ενθουσιαστείτε (Photos)

Αποκάλυψη! Δείτε την απολογία Αγγλούπα για τη συμμορία των Ρομά

Επιτέλους! Η απάντηση του Γκέντσογλου για το τρίτο πρόσωπο στην σχέση του με την Ηλιάδη!