Ξεκινάμε και φέτος με τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα για μεμονωμένους επισκέπτες και οικογένειες πιστεύοντας ότι μία επίσκεψη στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των τηλεπικοινωνιών, δεν μπορεί παρά να είναι μια ευχάριστη εμπειρία!

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου ένα πρόγραμμα «potpourri» από τις δράσεις όλης της χρονιάς!

Οpen day, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στις 10.30-12.00, για όσους προτιμούν το πρωινό ξύπνημα και επόμενο πρόγραμμα επιλογής στις 12.30-14.00. Η ομάδα του Μουσείου μαζί με μουσειοπαιδαγωγό και εικαστικούς θα σας μυήσουν στη νέα φιλοσοφία των προγραμμάτων και όλοι μαζί, γονείς και παιδιά, θα βιώσετε τα «προσεχώς»!

Μετράω σταθμούς δράσης…

Σταθμός Α΄- Αρχαία Ελλάδα: με οδηγό τον Ήχο, φτάνουμε στους τρόπους επικοινωνίας στα αρχαία χρόνια.

Σταθμός Β΄- Ενσύρματη & Ασύρματη επικοινωνία: Σοφές κουβέντες από σπουδαίους εφευρέτες …μια εγκατάσταση με αυθεντικές φωνές των μεγάλων εφευρετών των τηλεπικοινωνιών που έχουν μείνει στην ιστορία, ρίχνουν φως στην προσωπικότητά τους.

Σταθμός Γ΄- Υποβρύχια καλώδια: Θαλής ο Μιλήσιος το Πλοίο. Πρώτη φορά έρχεται από τα αρχεία μας το αυθεντικό ημερολόγιο του καλωδιακού πλοίου στα εκπαιδευτικά μας προγράμματα. Για μεγαλύτερη ανάλυση ραντεβού τον Δεκέμβρη!

Σταθμός Δ΄- Τηλεφωνικές συσκευές: Ανοίγουμε τις βιτρίνες τηλεφώνων, βάζουμε γάντια και βρίσκουμε όλες τις συσκευές που σχετίζονται με τα μυστικά του πολέμου!

Σταθμός Ε΄ – Δορυφορικές Επικοινωνίες: Αφού δούμε την εκτόξευση του Hellas Sat 2, θα παίξουμε «σωστό ή λάθος» σε ένα παιχνίδι γνώσεων που σχετίζεται με το διάστημα.

Σταθμός ΣΤ΄ – Αίθουσα Κινητής: Περιηγούμαστε την αίθουσα της κινητής και παίζουμε το παιχνίδι με τον Ερμή στον υπολογιστή.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, «ξεκινάμε… οικογενειακά» και σας περιμένουμε!

Δηλώστε συμμετοχή και εμείς… σας κρατάμε θέση!

Δ/ΝΣΗ| Πρωτέως 25, 14564 Νέα Κηφισιά Τ| 210-6201899, 210-6201999 F| 210-8078119

EMAIL| ote-museum@ote.gr

SITE| www.ote.gr/mouseio

loading...