Βλέποντας την «Κάρμεν» με άλλα μάτια!

Βλέποντας την «Κάρμεν» με άλλα μάτια!
Η Νοτιοαφρικανή Ντάντα Μασιλό -στο πλαίσιο του 21ου Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας- «σιγοψήνει» τους ήρωές της μέχρι να εκραγούν.

Εκρηκτική, προκλητική, χωρίς δισταγμούς στις εικονοκλαστικές εκδοχές των μύθων του χορού που ανατέμνει, αλλά και χωρίς ταμπού στη θεματολογία που θίγει, τις επιλογές, τη γλώσσα του σώματος και την ειλικρίνεια. Η Νοτιοαφρικανή Ντάντα Μασιλό, φαινόμενο χορεύτριας και χορογράφου, μας προτείνει στο πλαίσιο του 21ου Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας μια «Κάρμεν» ιδωμένη για πρώτη φορά με τα μάτια μιας γυναίκας. Κρατώντας τη δομή και τα στερεότυπά της, «σιγοψήνει» τους ήρωές της μέχρι να εκραγούν: μια Κάρμεν ερωτική, προκλητική, ανεξάρτητη, που ξέρει καλά τι διακυβεύεται στο παιχνίδι με τους άντρες γύρω της, κι ένας Δον Χοσέ κτητικός, αρρενωπός, εκδικητικός, βίαιος σαν τα αρσενικά του πολέμου, που θα καταλήξει ταύρος στην αρένα... Αναπόφευκτα θα χυθεί αίμα – όμως όχι το αναμενόμενο... Θεαματική και ανατρεπτική, αυτή η Κάρμεν δοξάζει το χορό σε όλες του τις διαστάσεις.

18 Ιουλίου 2015
Και 19 Ιουλίου 2015. Μέγαρο Χορού, Καλαμάτα. Ώρα: 22.00. Εισιτήρια: €20 (α΄ ζώνη), €15 (β΄ ζώνη - εξώστης), €12 (φοιτητικό / μειωμένο / γ΄ ζώνη περιορισμένης ορατότητας).

Διαβάστε επίσης: MAD VMA 2015: ΧΑΜΟΣ από celebrities στη μεγάλη μουσική βραδιά! (Photos)