Γυναίκες: Κρατάμε από τις διακοπές του καλοκαιριού μόνο τις καλές αναμνήσεις μας!!!

Γυναίκες: Κρατάμε από τις διακοπές του καλοκαιριού μόνο τις καλές αναμνήσεις μας!!!
Καλό το καλοκαίρι, αλλά αυτές οι μυκητιάσεις σου χαλάνε τη διάθεση, σε ταλαιπωρούν και μπορεί να καταστρέψουν τις διακοπές σου!

Αρκετά συχνές είναι οι κολπίτιδες εξαιτίας των μυκήτων που κρύβονται στην άμμο και στο νερό που παραμένει επί ώρες στο μαγιό. Συμπτώματα όπως αυξημένα κολπικά υγρά, ερεθισμός στην περιοχή των έξω γεννητικών οργάνων, κνησμός (φαγούρα), πιθανή ενόχληση κατά την σεξουαλική επαφή, οίδημα της περιοχής (πρήξιμο) θα πρέπει να σας προβληματίσουν.


Μην κάθεστε χωρίς πετσέτα στην άμμο
Η άμμος αποτελεί μεγάλο κίνδυνο μυκητιάσεων! Αν δεν έχετε ξαπλώστρα, απλώστε μια ψάθα και μια πετσέτα, προσέχοντας να παραμείνουν καθαρές.

Περιποιηθείτε καθημερινά την ευαίσθητη περιοχή
Και δεν εννοούμε να ασχολείστε συνέχεια με αυτό. Απλά, το να καθαρίζετε καθημερινά την ευαίσθητη περιοχή με νερό είναι βασικής σημασίας για την υγιεινή του κόλπου. Ντους μετά από μπάνιο στη θάλασσα ή από την πισίνα, λοιπόν!

Μην χρησιμοποιείτε ισχυρά αντισηπτικά στον κόλπο σας
Είπαμε καθαριότητα αλλά μη φτάσετε στο άλλο άκρο, γιατί μπορεί να οδηγηθείτε σε αντίθετα αποτελέσματα! Μη χρησιμοποιείτε ισχυρά αντισηπτικά και μην κάνετε κολπικές εσωτερικές πλύσεις, χωρίς ιατρικό λόγο! Το εσωτερικό του κόλπου αυτοκαθαρίζεται. Τα ισχυρά αντισηπτικά ή τα αφρόλουτρα με μη ουδέτερο pH μπορεί να διαταράξουν τη μικροβιακή ισορροπία του κόλπου.

Αλλάζετε συχνά μαγιό
Η υγρασία που μένει στο μαγιό μετά το μπάνιο αποτελεί πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθούν μύκητες των γεννητικών οργάνων, κολπίτιδα ή ακόμη και ουρολοίμωξη. Πάρτε και ένα δεύτερο μαγιό μαζί σας, λοιπόν, και μην αφήνετε να στεγνώσει το πρώτο πάνω σας.

Προτιμήστε βαμβακερά εσώρουχα
Τα βακτήρια και οι μύκητες αναπτύσσονται ταχύτερα σε ζεστό και υγρό περιβάλλον. Προτιμήστε βαμβακερά και όχι συνθετικά εσώρουχα και τώρα το καλοκαίρι αποφύγετε την συχνή χρήση στενών παντελονιών.

govastileto.gr