ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ για αναβολές και ακυρώσεις παραστάσεων λόγω δημοψηφίσματος!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ για αναβολές και ακυρώσεις παραστάσεων λόγω δημοψηφίσματος!
Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, την Κυριακή 5 Ιουλίου και τα φεστιβάλ των δήμων αναπροσαρμόζουν το πρόγραμμα τους.

Ο καλλιτεχνικός κόσμος δεν μένει αμέτοχος στις πολιτικές εξελίξεις μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος και όπως είναι λογικό, σε συνεργασία με τους φορείς των Δήμων που οργανώνουν τα καλοκαιρινά φεστιβάλ επανεξετάζουν το πρόγραμμα των παραστάσεων στα ανοιχτά θέατρα της χώρας. Παρόλο που κάποιοι θίασοι δεν έχουν ακόμα αποφασίσει πως θα κινηθούν, εμείς είμαστε σε επιφυλακή για να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις αλλαγές.

Το σίγουρο είναι πως η Επίδαυρος θ’ ανοίξει την Παρασκευή και οι παραστάσεις του έργου «Τρωάδες» του Ευριπίδη, στις 3 και 4 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός σημειώνει: «Το Θέατρο δεν σταματά ποτέ. Το Εθνικό Θέατρο θα είναι συνεπές στο ραντεβού του με το κοινό και τις δυο ημέρες στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Θα είμαστε εκεί». Σχετικά με τη δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού, τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, μαθαίνουμε πως θα παρουσιαστούν στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, μόνο την Παρασκευή 3 Ιουλίου.

Η παράσταση του «Προμηθέα Δεσμώτης» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Κώστας Φιλίππογλου με τον Τάσο Νούσια στον ομώνυμο ρόλο δεν θα ξεκινήσει την καλοκαιρινή περιοδεία της, στις 4 Ιουλίου αλλά στις 10 Ιουλίου από τη Σαλαμίνα (επόμενος σταθμός είναι το Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, το οποίο θα ανοίξει αποκλειστικά για δυο παραστάσεις του Προμηθέα Δεσμώτη-στο φως της ημέρας )



Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή δια χειρός Θέμη Μουμουλίδης ακυρώνει παραστάσεις στην περιφέρεια, σε Δράμα (6/7 ), Ξάνθη (7/7 ) και Γιαννιτσά (8/7 ) και μέχρι στιγμή φαίνεται πως θα πραγματοποιήσει τις παραστάσεις στην Αττική, στη Νέα Μάκρη (11/7 ), στην Ηλιούπολη (13/7 ), στη Πετρούπολη (15/7 ), στο Βύρωνα (16/7 ) κ.ά

Η περιοδεία της παράστασης «Πριν το Χάραμα» των Ρέππα-Παπαθανασίου θα ξεκινήσει τελικά στις 12/7 από Θεσσαλονίκη, δεν θα γίνουν δηλαδή οι προγραμματισμένες παραστάσεις σε Μαρούσι, Πειραιά, Αίγιο, Χαλκίδα, Βόλο και σε άλλες πιάτσες της περιφέρειας.

Δεν θα γίνουν οι παραστάσεις της κωμωδίας «Κτελ» των Νίκου Μουτσινά-Τζένης Διαγούπη στη Σαλαμίνα (1/7 ), στον Πειραιά (2/7 ), στην Αίγινα (3/7 ), στη Λαμία (6/7 ), στο θέατρο Παπάγου (7/7 ), στη Θήβα (8/7 ), στη Τρίπολη (9/7 ). Η περιοδεία θα ξεκινήσει από τα Καβάσιλα (10/7 ).

Οι προγραμματισμένες παραστάσεις του έργου των Ray και Michael Cooney«Αμάρτησα για το παιδί σου» σε Ηλιούπουλη (30/6 ), Νέα Μάκρη (4/7 ), Νίκαια (6/7 ) αναβάλλονται. Θα ακολουθήσει άμεσα ενημέρωση για τις νέες ημερομηνίες.

Aκυρώνεται η θεατρική παράσταση «Οι Τενόροι» με τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη Κυριακίδης και Θανάση Τσαλταμπάσης που ήταν προγραμματισμένο να παιχτεί στο Κατράκειο (1/7 ) και στο Θέατρο Βράχων (2/7 )

Αλλάζει η ημερομηνία παρουσίασης της «Ηλέκτρας» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη στο Θέατρο Βράχων. Δεν θα παιχτεί 1/7 αλλά 20/7.

Πηγή: athinorama.gr